Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 09:09, 21 sty 2017

Chodzi mi po głowie taki pomysł na przesłonę od ulicy. To realizacja Danusi.
AgataP 09:24, 21 sty 2017

Margerytka40 napisał(a)
Chodzi mi po głowie taki pomysł na przesłonę od ulicy. To realizacja Danusi.

Chodzi Ci o choinę kanadyjską ? Chcesz taki żywopłot zrobić ? Pięknia
Margerytka40 09:54, 21 sty 2017

AgataP napisał(a)

Chodzi Ci o choinę kanadyjską ? Chcesz taki żywopłot zrobić ? Pięknia

Tak o choinę. Nie wiem tylko czy mogłabym w niej drzewka jakieś wsadzić. Czy przy samych drzewach dałaby radę . Jak nie to może drzewa przed od strony domu.
Margerytka40 09:58, 21 sty 2017

Wiecie,że u mnie słychać śpiew ptaszka, taki jak wiosną? Nie wiem co to za ptak,nie jestem w tym znawcą ale zupełnie jak wiosennie śpiewa
Chyba pierwsza na O. wiosnę poczułam
Margerytka40 10:51, 21 sty 2017

Jeszcze wydaje mi się,że jakieś drzewo wepchnęłabym w pobliżu tego domku Zosi. Mam na niego widok przez okno.

Może coś wielopniowego? Za kilka lat domek pewnie rozbierzemy to zrobi się tam miejsce. Jakby podsadził to drzewko czymś niskim wystarczy później tylko powiększyć.
Margerytka40 11:26, 21 sty 2017

Problemem może jeszcze być to miejsce
Chciałabym zostawić tą sosnę. Wszyscy się nią zachwycają. Myślę, że reszta iglaków które tam rosną wyleci i ona zostanie jako soliter. Ponieważ sumaki rosnące przy domu podsadzę jak myślę trawkami może pod nią też? Co najwyżej wycięłabym najniższe gałęzie.
Nie patrzcie na jałowce. Ich tam nie będzie.
Milka 12:44, 21 sty 2017

Czemu jałowce wywalasz? nie chcesz ich jakoś formować?
m_gocha 12:51, 21 sty 2017

Asia! Widzę, że planujesz remont generalny ogrodu a właściwie totalną rewolucję Podziwiam i zazdroszczę "męskich" decyzji Niestety mi ciężko przychodzi wyrzucanie roślinkę z ogrodu a zwłaszcza drzew czy krzewów, które rosną conajmniej kilka lat. Stąd u mnie próba przycinania, przesadzania, ujarzmiania Będę się przyglądać
Krzysiek_97 12:54, 21 sty 2017

Milka napisał(a)
Czemu jałowce wywalasz? nie chcesz ich jakoś formować?

Ja też jestem za żeby je formować na "chmurki" i tego kolumnowego jalowca niebieskiego też bym zostawił obsadził bym go wysokimi trawami
Anda 12:55, 21 sty 2017

Roboty będzie huk, ale efekt wynagrodzi trud i pot Bardzo fajne masz plany
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies