Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 12:58, 21 sty 2017

Milka napisał(a)
Czemu jałowce wywalasz? nie chcesz ich jakoś formować?

Nawet próbowałam w zeszłym roku . Ale to mnie przerosło . Te jałowce to jeden wielki busz. Rośnie tam chyba z 5 sztuk, powłaziły na siebie ,gałęzie im sie poplątały że nie wiadomo gdzie się jeden kończy a drugi zaczyna. To nie na moje nerwy. Poza tym gałęzie mają długaśne i na samych końcach dopiero zielone. Takie ośmiornice. Miałam chęci je zostawić ale mistrza trzeba żeby coś z nich zrobić.
ren133 13:02, 21 sty 2017

Margerytka40 napisał(a)
Jeszcze wydaje mi się,że jakieś drzewo wepchnęłabym w pobliżu tego domku Zosi. Mam na niego widok przez okno.

Może coś wielopniowego? Za kilka lat domek pewnie rozbierzemy to zrobi się tam miejsce. Jakby podsadził to drzewko czymś niskim wystarczy później tylko powiększyć.

Będzie się tu działo już niedlugo
Margerytka40 13:03, 21 sty 2017

Anda napisał(a)
Roboty będzie huk, ale efekt wynagrodzi trud i pot Bardzo fajne masz plany

Roboty się nie boję a jak będzie widać efekty to skrzydeł dostanę.
Milka 13:04, 21 sty 2017

Margerytka40 napisał(a)

Nawet próbowałam w zeszłym roku . Ale to mnie przerosło . Te jałowce to jeden wielki busz. Rośnie tam chyba z 5 sztuk, powłaziły na siebie ,gałęzie im sie poplątały że nie wiadomo gdzie się jeden kończy a drugi zaczyna. To nie na moje nerwy. Poza tym gałęzie mają długaśne i na samych końcach dopiero zielone. Takie ośmiornice. Miałam chęci je zostawić ale mistrza trzeba żeby coś z nich zrobić.

A może żywopłot
Margerytka40 13:07, 21 sty 2017

ren133 napisał(a)

Będzie się tu działo już niedlugo

Taką mam nadzieję . Mam nadzieję na wsparcie, no ale tego jestem jakby pewna. Trochę już poznałam rodzinkę ogrodowiskową i wiem, że mnie nie zostawicie samej
Margerytka40 13:09, 21 sty 2017

Milka napisał(a)

A może żywopłot

Z tych jałowców czy nowy?
Margerytka40 13:13, 21 sty 2017

m_gocha napisał(a)
Asia! Widzę, że planujesz remont generalny ogrodu a właściwie totalną rewolucję Podziwiam i zazdroszczę "męskich" decyzji Niestety mi ciężko przychodzi wyrzucanie roślinkę z ogrodu a zwłaszcza drzew czy krzewów, które rosną conajmniej kilka lat. Stąd u mnie próba przycinania, przesadzania, ujarzmiania Będę się przyglądać

Czasem musi zaboleć żeby było lepiej. Jak się nazbiera za dużo rupieci to i mus coś wywalić. Chyba dojrzałam do tego
Margerytka40 13:18, 21 sty 2017

Krzysiek_97 napisał(a)

Ja też jestem za żeby je formować na "chmurki" i tego kolumnowego jalowca niebieskiego też bym zostawił obsadził bym go wysokimi trawami

Napisałam wcześniej : to nie na moje nerwy. Do tego trzeba by mistrza w te klocki
Krzysiek_97 13:22, 21 sty 2017

Margerytka40 napisał(a)

Napisałam wcześniej : to nie na moje nerwy. Do tego trzeba by mistrza w te klocki

Wiem, wiem Przyjeżdżam do ciebie na wiosnę i się za to zabieram haha
Milka 13:26, 21 sty 2017

Margerytka40 napisał(a)

Z tych jałowców czy nowy?

Z jałowców, lubią cięcie i zdobią cały rok