Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

asiak 20:55, 31 sty 2017

Margerytka40 napisał(a)
O, Aniu dzięki,że zajrzałaś i zaglądaj jeszcze bardzo proszę bo to dopiero początek moich wypocin i każda pomoc mi się przydaMasę mam jeszcze miejsc z którymi trudno mi sobie poradzić.

Asiu, to tak jak u mnie
Margerytka40 21:09, 31 sty 2017

asiak napisał(a)

Asiu, to tak jak u mnie

Fajnie,że nie tylko ja taka zielona
Kurczę, źle to zabrzmiało
Dziś widziałam Twoje zamówienia,śliczne te różyczki i na pewno fajnie będą wyglądać.Kibicuję Ci mocno
asiak 21:31, 31 sty 2017

No, właśnie zamówiłam i z jednymi mam problem, gdzie je wsadzić
Margerytka40 23:56, 31 sty 2017

Dlatego właśnie boję się cokolwiek kupować jak planu nie mamchoć przyznam się że czasem trudno oprzeć się pokusie
Margerytka40 14:15, 01 lut 2017

Kochani , chyba na tej rabacie mój zapał twórczy zgasł niestety
Staram się wymyśleć teraz coś po drugiej stronie bramy tam gdzie rośnie sosna i te nieszczęsne jałowce. Zakładam,że one jednak znikną bo nie istnieje między nami tzn mną i jałowcami żadne uczucie. Przykro mi ale wcale mi ich nie szkoda. Tak czy tak nic mi do głowy nie przychodzi. Przy tej siatce chyba widziałabym drzewa,może śl.wiśniowe.A może jednak jakiś żywopłot? Jeśli tak to raczej taki mniej formalny jednak.Nie wiem sama
anna_t 14:23, 01 lut 2017

piszesz o tej siatce przy ulicy i wjeżdzie na działkę? nie kazdy chce mieć zywopłot na froncie, zależy jak ty chcesz
ja mam swierki serbskie bo front mam od północy i chcialam cos wysokiego aby sie od wiatrów oslonić. miala tez powstać ulica calkiem spora taki skrót aby centrum nie jeżdzić i przed nią tez się chcialam wysoko wyslonić.
na innych granicach jakie masz zywopłoty?
makadamia 15:11, 01 lut 2017

Asiu, kołacze mi się jakiś pomysł na cały ten "pokój", tylko wymagałby [ten pomysł] ograniczenia gatunków krzewów (zwłaszcza tych niskich).

Napisz, co Ci tam rośnie teraz, co może wylecieć, a co musi zostać (na tej rabacie od domku też)

Śliwy wiśniowe jak najbardziej i żywopłot nieformalny też (choć niekoniecznie zimozielony)
Margerytka40 15:17, 01 lut 2017

Tak Aniu,właśnie o to miejsce chodzi. Nie chcę tam super szczelnego żywopłotu. Ogólnie nie mam żadnych. Widziałabym tam chyba najchętniej te drzewa podsadzone trawami,hortensjami. Wrzucę kilka fotek z zaznaczeniem na planie które to miejsca. Na planie nie ma zaznaczonych wszystkich znajdujących się tam roślin,tylko te które chciałabym zostawić.

Margerytka40 15:20, 01 lut 2017

Margerytka40 15:33, 01 lut 2017

makadamia napisał(a)
Asiu, kołacze mi się jakiś pomysł na cały ten "pokój", tylko wymagałby [ten pomysł] ograniczenia gatunków krzewów (zwłaszcza tych niskich).

Napisz, co Ci tam rośnie teraz, co może wylecieć, a co musi zostać (na tej rabacie od domku też)

Śliwy wiśniowe jak najbardziej i żywopłot nieformalny też (choć niekoniecznie zimozielony)

Asiu zaczynając od bramy chcę zostawić tę sosnę zrobioną na bonsai choć mam z nią spory kłopot z wkomponowaniem. Później chyba te sosny przy następnej siatce, ostatnio myślę żeby je przerzedzić w sensie co drugą zostawić. Te świerki przy domku też i sosna bonsai. Ale może coś tam jeszcze bym mogła wyciepać, nie będę się opierać sile wyższej. Priorytetem jest żeby to ręce i nogi miało