Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

pestka56 00:59, 29 sty 2017

Zamiast Hakonechloe posadziłabym polską rodzimą trawę.
Kłosownica leśna (Brachypodium sylvaticum) rośnie szybko i kępowo, ma piękny jasno zielony kolor, jest atrakcyjna do zimy, wcześnie się budzi po zimie, toleruje ocienienie.

http://trawyozdobne.com/images/phocagallery/Trawy/brachypodium/brachypodium_sylvaticum6.jpg
http://trawyozdobne.com/images/phocagallery/Trawy/brachypodium/brachypodium_sylvaticum1_cze_k.jpg
i wiecej zdjęć http://www.trawyozdobne.com/galeria-traw-1/category/58-brachypodium.html
yolka 08:40, 29 sty 2017

Ta rabata to nie bazgroły tylko bardzo ciekawa propozycja. Podoba mi się
Margerytka40 08:48, 29 sty 2017

Nikita

Na spotkaniu bardzo bym chciała być . Jak Bożenka mnie zaadoptuje to będę. Na pewno nie dam jej spokoju jeśli o rh chodzi i może coś się uda nie uśmiercić tym razem ?

Na funkie chętnie się piszę jakby coś . U mnie trochę cienia jest to miejsce się znajdzie. Też tak mam ,że jak zobaczę jakąś od razu bym kupowała . Chyba zbieractwo mi się wtedy załancza . Ale do Ciebie to mi jeszcze brakuje,dopiero może z 6 ,7 gatunków mam . Bardzo lubię te o wielgaśnych liściach a także z duźą ilością białego . Ostatnio na mojej liście fire and ice jest .
Margerytka40 08:52, 29 sty 2017

Kasiu-Pestko

Poczytałam trochę o tej kłosownicy i ona za bardzo się sieje . Albo trzeba obcinać kłosy albo pielić niestety . Jedno i drugie mało atrakcyjne jak dla mnie
Margerytka40 08:53, 29 sty 2017

Jola

Dzięki , może coś z tego będzie
AnnaCh 11:34, 29 sty 2017

Asiu, to może się zobaczymy, jak mi nic nie wypadnie i jak Cię Bożenka zaadoptuje
Pomysł na rabatkę przeciętą chodniczkiem z lawendą po jednej, a trawami po drugiej bardzo mi się podoba, ale jestem mało obiektywna, bo uwielbiam lawendę Już u siebie planuję lawendowe pole, w miejscu gdzie mi pędraki tujki danice zjadły
Margerytka40 11:56, 29 sty 2017

Aniu, cieszę się że może się spotkamy . Nie ukrywam,że trochę już mnie też stres dopada przed tym spotkaniem . Ja to z tych co to jak daleko to i owszem, bardzo chętnie ale jak kobyłka u płotu to miękkie kolana i najchętniej dałabym dyla
AnnaCh 12:14, 29 sty 2017

Ja Ci dam dać dyla Zobaczysz będzie fajnie, dziewczyny są super Każdy ma jakieś obawy przed spotkaniem, ale po pierwszych dwóch zdaniach wszystko się zmienia
Margerytka40 12:31, 29 sty 2017

Aniu, nie ucieknę chyba. Ja nie mam z kim pogadać o ogrodzie w realu . Nikt aż tak zakręcony nie jest na tym punkcie. No, może w pracy-moja kierowniczka,ale w pracy to wiadomo trza pracować a nie gadać. Poza tym jak już zaczynamy gadkę to większość patrzy się na nas jak na kosmitki jakieś
rozark 12:33, 29 sty 2017

co do hakone to rozważ że ona trochę kapryśna jest, czasami nie rośnie i nie wiadomo dlaczego
co do spotkania to zapowiedziało się naście osób i same życzliwe dusze, a poza tym to w grupie raźniej