makadamia
10:24, 15 lip 2019
Powiem Ci Asiu, że masz lepsze oko niż ja
Ja bym uznała, że to kwestia zbyt młodych roślin i ta rabata po prostu potrzebuje czasu. Ale masz totalnie rację
Białe, pasujące do perowskii?
Jeszcze nie polecam ale rozejrzyj się za zatrwianem szerokolistnym.
To jest jedna z bylin wymienianych do rabat preriowych. Takie drobne, długo trzymające się kwiatki. Do suchych bukietów się ją wykorzystuje
Kupiłam w zeszłym roku 4 sztuki i każda z nich inaczej wygląda, ale to wina kocimiętki, która je przygniotła i zdeformowała.
W każdym razie, jeden tworzy już ładną chmurkę jasnofioletowych kwiatków, a
a drugi jeszcze nie otworzył pąków ale zapowiada się na biało. I jest wyższy od rozchodników, więc akurat by się nadał jako piętro pośrednie pomiędzy rozchodnikami a perowskiami.
Uprzedzam, że on jest dość sztywny - nie ma w sobie nic ze zwiewności np.: stipy

Ja bym uznała, że to kwestia zbyt młodych roślin i ta rabata po prostu potrzebuje czasu. Ale masz totalnie rację

Białe, pasujące do perowskii?
Jeszcze nie polecam ale rozejrzyj się za zatrwianem szerokolistnym.
To jest jedna z bylin wymienianych do rabat preriowych. Takie drobne, długo trzymające się kwiatki. Do suchych bukietów się ją wykorzystuje

Kupiłam w zeszłym roku 4 sztuki i każda z nich inaczej wygląda, ale to wina kocimiętki, która je przygniotła i zdeformowała.
W każdym razie, jeden tworzy już ładną chmurkę jasnofioletowych kwiatków, a
Uprzedzam, że on jest dość sztywny - nie ma w sobie nic ze zwiewności np.: stipy