Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

Nett 12:14, 09 sty 2017

malgol 11:14, 13 sty 2017

Ale fajną zimę w końcu mamy, co? Planowanie już wznowiłaś?
Nett 15:44, 13 sty 2017

malgol napisał(a)
Ale fajną zimę w końcu mamy, co? Planowanie już wznowiłaś?

No była, była i się zmyła. Już prawie cały śnieg się roztopił.

Tak, planuję, planuję. Może już niedługo coś więcej powiem
sylwik69 18:49, 13 sty 2017

Czekamyi też planujemy...w samotności
Nett 20:41, 14 sty 2017

Sylwuś kochana długo po chorobie dochodziłam do siebie i nie miałam głowy do Ogrodowiska. Trochę podczytywałam, ale nie miałam siły się zaangażować w planowanie, a tym bardziej podpowiadanie i rozmowy. Nawet nie wiedziałam o czym napisac w swoim wątku i się wycofałam na trochę. Ale chyba powoli wracam. Coś mi się w głowie układa i chyba pora zacząć znowu planować i myśleć o ogrodzie.
Jak byłam chora, ogród kojarzył mi się z ciężką pracą, na którą nie maiałam w tym momencie siły, ale już widze światełko w tunelu.
No i widzę, że z Ciebie ogrodniczka niezła się zrobiła i nie tylko Twój wątek ruszył, ale i Ty zaczęłaś podpowiadać innym. I to naprawde fajnie. A jeśli tak, to na pewno poradzisz sobie i ze swoim ogrodem. Będzie pięknie!
Nett 21:27, 16 sty 2017

Wracam powolutku do planowania i na pierwszy rzut idą róże. Chcę wszystkie przesadzić tam, gdzie proponowałyście, czyli na szczycie skarpy. To jest to miejsce na pierwszym zdjęciu u góry z rozplenicami. Wystawa południowa.

Zastanawiam się tylko czy róże sadzić w rzędach kolorami, czy przemieszać je, czy jeszcze jakoś inaczej.
Co mam do zagopodarowania (na dzień dzisiejszy, bo nie wiem czy wszystkie przeżyją zimę):
2 róże białe NN na pniu
4 Nostalgie
2 Chopiny
2 Lacre
2 Chandos Beauty
2 Souvienie of Baden Baden

Chętnie dokupiłabym róże bordowe, ciemne, bo nie mam, ale może najpierw spróbuję poustawiać te co mam.

Bardzo liczę na Wasze sugestie i dobre rady w komponowaniu róż
natka098 22:54, 16 sty 2017

Witaj Nett ja nadal tylko podczytuje jak bym jakoś pomieszała te róże. One mają być w jednym rzędzie?
malgol 08:20, 17 sty 2017

Netko, fajnie ,że wóciłaś. Ja się może nie znam, ale może posadzić je takimi plamami kolorów .Z rozplenicami myślę, że wszystkie róże będą dobrze się komponować Można jeszcze dac im jako dodatek brazowe turzyce?
Nett 08:59, 17 sty 2017

natka098 napisał(a)
Witaj Nett ja nadal tylko podczytuje jak bym jakoś pomieszała te róże. One mają być w jednym rzędzie?

Hej Natka. Miejsca jest na conajmniej dwa rzędy, ale chyba w rządkach będzie średnio wyglądało, więc raczej plamami.
Nett 09:02, 17 sty 2017

malgol napisał(a)
Netko, fajnie ,że wóciłaś. Ja się może nie znam, ale może posadzić je takimi plamami kolorów .Z rozplenicami myślę, że wszystkie róże będą dobrze się komponować Można jeszcze dac im jako dodatek brazowe turzyce?

Też myślę Gosiu o plamach, ale ja mam właściwie tylko dwa odcienie- czerwony z Nostalgii i kremowo-brzoskwiniowy pozostałych i trocheciezko tu coś mieszać

Turzyce brązowe teraz miałam w różach i troche mi ginęły, ale zobaczymy.