Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

Nett 22:48, 23 mar 2017

Iwk4 napisał(a)
Anetko, róże przesadź razem z bryłą. Na dno dołka daj wymieszany obornik z kompostem. I rodzimą ziemią. Na wierzch mozesz przykryć ziemią z kompostem. Korzeni nie podcinaj. Teraz jest dobry moment.
Wczoraj przesuwałam na rabacie jedną różę. Niestety moja ziemia nie jest gliniasta i ziemia obsypała się podczas przesadzania. Pamiętaj, by wokoło lekko udeptać i podlać. Po to, by w korzeniach nie było powietrza. I na wierzch daj na jakiś czas jeszcze niewielki kopczyk.

Iwonko bardzo dziękuję. Tak zrobię.
Nett 10:01, 24 mar 2017

Musze poprzesadzac też rozplenice i zastanawiam się czy już teraz można to zrobić czy poczekać aż odżywją po zimie? Jak myślicie?
ren133 10:49, 24 mar 2017

Nett napisał(a)
Musze poprzesadzac też rozplenice i zastanawiam się czy już teraz można to zrobić czy poczekać aż odżywją po zimie? Jak myślicie?

Ja już przesadzałam ... ale te świeżutkie kupowane jesienią
malgol 13:08, 24 mar 2017

Nett napisał(a)

Tez się zastanawiam, ale chyba juz będe przesadzac powoli.

Aneta, byłam dzisiaj w Smętowicach...mają cisa repandens i wcale nie małego Całkiem ladne krzaczki
Nett 14:17, 24 mar 2017

malgol napisał(a)

Tez się zastanawiam, ale chyba juz będe przesadzac powoli.

Aneta, byłam dzisiaj w Smętowicach...mają cisa repandens i wcale nie małego Całkiem ladne krzaczki

Oooo, super Gosiu. A pamiętasz cenę?
Ja sie chyba jutro tam wybiorę. Mieli magnolie?
malgol 14:18, 24 mar 2017

tego cisa mieli po 18 zl.
Szukałam cisów i choin wiec na magnolie nie zwracałam uwagi
Nett 14:20, 24 mar 2017

No to jutro koniecznie jadę.
roma2 18:23, 24 mar 2017

Do mnie daleko . Ale znam szkółkę blisko Opola specjalizującą się w cisach. Mogę z czystym sumieniem polecić, bo byłam tam już parę razy i ogarniałam wzrokiem "całość". Wszystko zadbane, żywotne, żadnych przesuszeńców. Ludzie prowadzący fajni i kompetentni. Mają też "swoje" odmiany iglaków. Jak nie znajdziesz blisko siebie, napisz. Dam namiary (wysyłkę też robią). Buziaki. Pogłaszcz rude cudowności!
malgol 19:07, 24 mar 2017

Aneta, jak będziesz jutro w Smetowicach, rzuć okiem na cisy Robusta i oceń czy są ładne za tą cenę, co? Ja już nie wiem jakie powinny być, jesienią kupiłam chude takie i teraz już nie chce błędu popełnić, ale przepłacać też bym nie chciala
Nett 20:46, 24 mar 2017

malgol napisał(a)
Aneta, jak będziesz jutro w Smetowicach, rzuć okiem na cisy Robusta i oceń czy są ładne za tą cenę, co? Ja już nie wiem jakie powinny być, jesienią kupiłam chude takie i teraz już nie chce błędu popełnić, ale przepłacać też bym nie chciala

ok Gosiu popatrzę.