Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Alei Lipowej...

Ogród w Alei Lipowej...

justi 23:08, 15 kwi 2012

marzena napisał(a)
Justi świetnie zagęszczone te rośliny masz
100 sadzonek z trzmielin ? to szkółke załozyc możesz !
i jak z nimi postepujesz ? bo ja po prostu ucinam i wsadzam w inne m-ce

Ja też tak ucinam i do ziemi. Trochę sadzonek podarowałam Pauli, trochę wsadziłam do swojego ogródka, mają mi zrobić tło płożące zamiast kory, więc to kropla w morzu.
justi 23:09, 15 kwi 2012

juliak napisał(a)
Justi piękny ogród

Dziękuję, ale to jeszcze nie to o co mi chodzi. Mój ogródek powstaje małymi kroczkami, ale do przodu
andziulka 23:12, 15 kwi 2012

Witaj Justynko.Widzę, że walczysz z trawą. Po takim zabiegu, który planujesz będzie ok Trzmielina bardzo dobrze się ukorzenia. Też sama robiłam sadzonki
monteverde 23:13, 15 kwi 2012

wczoraj tez wertykulowałam swój trawnik, oczywiście nie sama bo za ciężko
justi 23:14, 15 kwi 2012

Będę wertykulować pierwszy raz stąd te moje obawy, żeby od razu sprzętu nie zepsuć, jak będzie za twardo. Leje teraz mocno, więc będzie rozmiękczone.
paula 23:19, 15 kwi 2012

Tak dostałam od Justynki trzmielinki nawet nie czuje jak mi sie rymuje , maja byc na tych rabatach, które robilysmy w weekend przed tujkami. Zamówiłas wertykulator? Praca się trzyma tej dziewczyny
Madzenka 23:21, 15 kwi 2012

Justynko wertykuluj ale to syzyfowa praca na podjeździe. Nie łatwiej byłoby żwirkiem wysypać? Taka ujeżdzona trawa zawsze będzie Ci tu marnie rosla rozwiążaniem sa też ażurowe kostki betonowe, które trzymaja podloże i nie pozwalają miażdzyć korzeni traw.
Ewentulnie płyty granitowe lub plaskie kamienie ułożyć w dwoch pasach.
justi 23:24, 15 kwi 2012

Marzenko docelowo to będzie wjazd taki jak przed bramą. Ale kiedy nie wiem? Jeszcze dom po przebudowie nie ma odwodnienia itp, nie znam się na tym. Także będą jeszcze kiedyś wykopki
justi 23:26, 15 kwi 2012

paula napisał(a)
Tak dostałam od Justynki trzmielinki nawet nie czuje jak mi sie rymuje , maja byc na tych rabatach, które robilysmy w weekend przed tujkami. Zamówiłas wertykulator? Praca się trzyma tej dziewczyny

Tak zamówiłam dziś. Boję się żeby go nie zepsuć od razu A trzmieliny to mamy małei jeszcze nam się nie ukorzeniły od jesieni. Chyba trzeba powtórzyć "zabieg".
kwiatholandii 02:35, 16 kwi 2012

Witaj. Przybiegłam się przywitać u Ciebie. Jeszcze nie przebrnęłam przez wszystkie stronki, ale 1/3 przeczytałam Pierwsza myśl, to ogród romantyczny Działasz bardzo ambitnie. Powodzenia