Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wśród brzóz i dębów

Wśród brzóz i dębów

marba 23:32, 30 kwi 2018

anpi napisał(a)
Świetne zakupy,ja jeszcze nie kupiłam "doskrzynkowych"
Wąwóz pięknieje!!!

Aniu, zawsze kupowałam sadzonki jednorocznych bezpośrednio u producenta około dziesiątego maja. W tym roku byłam pod koniec kwietnia i okazało się, że zostały tylko resztki, niemal wszystko już wyprzedane. Wegetacja o jakiś miesiąc do przodu w tym roku.
marba 23:35, 30 kwi 2018

barbara_krajewska napisał(a)
Na rdest i ostrogowiec możesz liczyć. Kiedy wpadniesz, bo ostrogowiec trzeba kopać już.

Basieńko, może będziemy się widzieć w tym tygodniu. Dam znać.
anpi 23:44, 30 kwi 2018

marba napisał(a)

Aniu, zawsze kupowałam sadzonki jednorocznych bezpośrednio u producenta około dziesiątego maja. W tym roku byłam pod koniec kwietnia i okazało się, że zostały tylko resztki, niemal wszystko już wyprzedane. Wegetacja o jakiś miesiąc do przodu w tym roku.

To trzeba lecieć na rozeznanie ,ja kupuję w większości begonie Dragony do gazonów i koszy a surfinie do skrzynek i jeszcze co mi się wdanym roku spodoba do donic, może coś dla mnie zostanie...
marba 21:25, 10 maj 2018

anpi napisał(a)

To trzeba lecieć na rozeznanie ,ja kupuję w większości begonie Dragony do gazonów i koszy a surfinie do skrzynek i jeszcze co mi się wdanym roku spodoba do donic, może coś dla mnie zostanie...

Aniu, w sklepach z kwiatami pełnia sezonu, jest w czym wybierać. To tylko "mój" producent wyprzedał wszystko wyjątkowo wcześnie. Pozdrawiam Cię serdecznie.

Ostatnio ogród pochłonął mnie bez reszty, tak, że nawet na Ogrodowisko rzadziej zaglądam, ale dziś kilka wiosennych obrazków:
danuta_szwajcer 07:10, 11 maj 2018

Ale widok masz piękny, soczysta zieleń, ale wąwóz jest jeden jedyny i pewnie dużo pracy? Pozdrawiam
Gosialuk 07:36, 11 maj 2018

Lubię irysy. Piękny okaz. U ciebie chyba im dobrze, masz odpowiednią glebę. Swoje muszę w końcu wyciągnąć spod krzaków na słońce.
marba 21:36, 11 maj 2018

danuta_szwajcer napisał(a)
Ale widok masz piękny, soczysta zieleń, ale wąwóz jest jeden jedyny i pewnie dużo pracy? Pozdrawiam

O, tak, Danusiu, pracy tyle, że wieczorem nie czuję kręgosłupa i rąk. Na szczęście lubię tę robotę i mimo uciążliwości sprawia mi przyjemność. Nieraz myślę, że to już może jakaś odmiana masochizmu. Jestem po prostu ogrodoholikiem.
marba 21:40, 11 maj 2018

Gosialuk napisał(a)
Lubię irysy. Piękny okaz. U ciebie chyba im dobrze, masz odpowiednią glebę. Swoje muszę w końcu wyciągnąć spod krzaków na słońce.

Gosieńko, ja też kocham irysy, szkoda tylko, że tak szybko przekwitają. Ale kępy sztywnych, szablastych liści też są fajną dekoracją ogrodu.
sylwia_slomc... 21:40, 11 maj 2018

marba napisał(a)

I jeszcze obrazki z dzisiejszego spacerku.

Ale cudnie
Basilikum 21:45, 11 maj 2018

z rowu zrobilas cudo czarodziejko
Piekne masz widoczki ogrodowe i trawka taka soczysta

podpisala:
Ogrodowa Masochistka i Ogrodoholiczka