Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AngelikaX 14:43, 20 lut 2017

Margarete napisał(a)
Angelika przybiegłam do ciebie po twoich wpisach u Reni...i nie załuję, sliczny ogród, stylowy tatas, cudowności masz..
Zpisuje watek, bedę wpadać

Cześć Gosiu
zapraszam wpadaj do woli bardzo mi miło - dziękuje
Makao_J 18:06, 20 lut 2017

Angela a gdzie kupowałaś zasłony na taras????
AngelikaX 18:47, 20 lut 2017

W sumie eM kupował w Leroy Merlin (gotowce na sztuki) mi tylko wysłał foto do zatwierdzenia

ps. Ania jak ferie na półmetku - mało coś Cię na forum
mamuska1980 18:53, 20 lut 2017

Witam.
piękny taras i te zasłony, normalnie bajka .
Powiedz mi proszę z czego masz taras (dechy drewniane czy dechy kompozytowe?)
AngelikaX 18:57, 20 lut 2017

Witaj dziękuję i zapraszam, deski są kompozytowe.
Makao_J 19:12, 20 lut 2017

Aaa no widzisz. Nie możemy trafić na jakieś ciekawe. Najlepsze byłyby te z Jyska ale jeszcze są nie dostępne a poza tym cena 70 zł za sztukę a potrzebuję 6szt. Ostatnio trafiłam na cały pawilon z ośmioma zasłonami za nie całe 500zł. Te zasłony są bardzo trwałe a nie wiem jak sprawdzają się takie jak Ty masz - materiałowe. Tzn. czy wiatr ich nie rozszarpie, czy jak zmokną to nie zapleśnieją?
mamuska1980 19:12, 20 lut 2017

Zastanawiamy się z mężem nad zmianą tarasu, bo nasze płytki co roku po zimie odpadają i trzeba je na nowo przyklejać.
Czy o deski kompozytowe też trzeba dbać tak jak o drewniane?
Jak ci się sprawują (np. czy nie płowieją od słońca?)
AngelikaX 19:29, 20 lut 2017

Wcześniej mieliśmy też płytki i tak jak piszesz co roku któreś odpadały - niestety woda+ niskie temperatury zrobiły swoje.

Teoretycznie deski kompozytowe powinny być bezobsługowe - na razie jest ok zobaczymy za kilka lat. Na pewno czyszczenie jest bardziej uciążliwe od mycia płytek - deski są dość "tępe" przez co też tłuste plamy są trudniejsze do wywabienia. W markecie budowlanym rzucił mi się w oczy renowator do desek kompozytowych - zabezpiecza właśnie przed plamami i odświeża kolor.
AngelikaX 19:29, 20 lut 2017

dubelek
AngelikaX 19:33, 20 lut 2017

Makao_J napisał(a)
Aaa no widzisz. Nie możemy trafić na jakieś ciekawe. Najlepsze byłyby te z Jyska ale jeszcze są nie dostępne a poza tym cena 70 zł za sztukę a potrzebuję 6szt. Ostatnio trafiłam na cały pawilon z ośmioma zasłonami za nie całe 500zł. Te zasłony są bardzo trwałe a nie wiem jak sprawdzają się takie jak Ty masz - materiałowe. Tzn. czy wiatr ich nie rozszarpie, czy jak zmokną to nie zapleśnieją?

Niewiem czy myślimy o tych samych - to taki materiał jak w parasolach? Obawiam się że one nie "oddychają" i jak wiatr się w nie dostanie to będą za bardzo fruwać. Moje są bardziej naturalne. Zerknę później na stronę LM jak znajdę to wkleję linka - bo ciężko mi wytłumaczyć