Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AngelikaX 21:45, 21 lut 2017

Madzenka napisał(a)
Piękny mas taras i znakomicie pasują do niego zasłony. Mam nadzieję kiedyś je skopiować

Przepiekny mas zakatek z brzozami. Za mało znam Twój opgród, musze poznac jego historię

Ps. Jak zg'enisz wiedze o parownicy to daj cynk. Ja nie ciepię prasować a zarowno ja i M codziennie nosimy koszule.....

Marzenko dziękuję za pochwały - z ust tak doświadczonego ogrodnika jak Ty to miód na moje serce Bardzo lubię te zasłony będą teraz trzeci sezon, a ogólnie wyglądają jak nowe i cena też bardzo zachęcająca

Zakątki z brzozami także dziekują - są dwa po przeciwległych rogach działki, muszę coś pomyśleć co dodać, bo wiosną jak trawy znikają i ciacham wrzosy troche pusto tu się robi - myślę o floksowym dywanie i coś zimozielonego jeszcze
No i eksmituje stąd kiścienie - piękne rośliny o cudownych marmurkowych liściach i konwaliowych kwiatach - zdecydowanie za daleko ścieżek są i nie widać ich urody

ps. Zapraszam do lektury

Co do prasowacza dam znać - w sumie jestem zdecydowana - ale poczekam chwilkę czy czasem promocja jakaś się nie szykuje, co jakiś czas się pojawia

AngelikaX 21:47, 21 lut 2017

anetta napisał(a)
Zazdroszczę takiej pogody.U mnie śnieg jeszcze leży A cały dzień padalo

Aneto ranek nie zapowiadał się tak ładnie, też padało - ok. 14 słonko wyszło, także był to zryw nieplanowany
AngelikaX 21:52, 21 lut 2017

sylwai napisał(a)

Andżeliko a wstawisz zdjęcie jak ciachałaś limelighty?Moje sadzone w ubiegłym roku i nie wiem jak ciąć.A juz mozna ciachać hortensje?

Sylwia na froncie mam szczepione na pniu - tu ścinam tylko kwiaty.
Na jesień też sadziłam od południa młode sadzonki o normalnym pokroju - tnę 1/3 długości łodyg. Teoretycznie w marcu się tnie, wiec jak uważasz

ps. Jak niejasno opisałam jutro mogę zrobić fotki
MirellaB 21:57, 21 lut 2017

Dużo tematów u Ciebie sprzątanie, porownica, zasłony, cięcie - wszystko nadrobiłam
AniMa 21:58, 21 lut 2017

To ja mam taką ekspansywną mozgę, ale ona jest "miękka"...
Makao_J 22:02, 21 lut 2017

AngelikaX napisał(a)

Zawsze tnę jak brzozy ciacham - nic im nie jest ogólnie przyjęty jest marzec, a to juz za tydzień

No fakt. Już marzec za tydzień Zleciało mi bo ferie mamy. Wiedziałam że tak będzie z czego się cieszę
AngelikaX 22:07, 21 lut 2017

A wiesz, że ja wczoraj sobie to uświadomiłam, że za tydzień marzec
anetta 22:08, 21 lut 2017

Fajne masz zAslonki na tarasie.A ja ściągam deski ryflowane drewniane i układam płytki drewno podobne. Mam już dość mycia i malowania co roku na wiosnę i nie wiem czy dobrze robię...
AngelikaX 22:08, 21 lut 2017

AniMa napisał(a)
To ja mam taką ekspansywną mozgę, ale ona jest "miękka"...

Ta jest bardzo sztywna
nawigatorka 22:10, 21 lut 2017

AniMa napisał(a)
Angi a pokaż te Twoje wydmuch coś tamOna lubi wilgoć?
wydmuszyca piaskowa uwielbia susze. w końcu rosnie na polskiej plazy