Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AngelikaX 08:28, 07 cze 2017

_Martini_ napisał(a)
Zielono mi!
A moje limki nie mają jeszcze pączków. Mam się martwić?
Taki masz porządeczek. Zwróciłam na to uwagę, bo po cięciu żywopłotu u nas ciągle sajgon. Jak mnie to wkurza, ale czasu nie miałam.
Noooo, masz oko. Tak ogolić buksiki!

Nie ma się czym martwić - moje maludy pod płotem tez jeszcze nie pączkują

ps. Wolę z jednej rabaty od razu ogarnąc, niz potem po całym ogrodzie jak wiatr rozwieje latać
AngelikaX 08:29, 07 cze 2017

malkul napisał(a)
widze że u ciebie hortensji będzie moc więc tu będę oglądała bo moje wyzarły nornice

Czytałam u Ciebie Gośka, że wyżerkę miały, współczuję
AngelikaX 08:32, 07 cze 2017

Filemon24 napisał(a)
limkom sie troszkę w sezonie robia ciemnijesze pędy więc jeszcze nie przesądzone że to nie limki w sezonie zrób im więcej fotek bo teraz tak z daleka słabo widać

Poleciałam z rana sprawdzić limki pod płotem (te sadzone na jesień) one też nie są całkiem zielone jak Pawła... a etykietki wiszą że limelight...

ivo 08:43, 07 cze 2017

No i co będziesz w tym sezonie czymś pryskać wiśnie czy odpuścisz? Czytałam wpisy w wątku tematycznym. Ja u siebie tez zauważyłam takie zasychające pędy choć wiśnie są dość gęste. Ważne są te opryski na wiosne. Ja miedzinem pryskałam tylko na promanal brakło czasu bo było zimno a nagle zrobiło się tak ciepło że już było za późno. W tamtym roku moje wiśnie też chorowały już mam nerwe na nie.
AngelikaX 08:50, 07 cze 2017

A wiesz, że ja oblukałam sobie swoje fotki z ubiegłego roku i też coś tam zaczeło się dziać, pomysłałam że pewie któraś gałązka przemarzła i tyle... nie zbadałam tematu i zła jestem na siebie... Już bym była po opryskach wiosennych...
Nie wiem do końca jak się odnieść do tematu - prysnełabym przeciwgrzybowym teraz czymś i chyba od razu usunełabym chore pędy, a resztę wg zaleceń z wątku tematycznego. Napiszę jeszcze priv do Mazana

Makusia 08:54, 07 cze 2017

Co do wiśni- jak będziesz mogła zrobić już wykład w temacie "co i kiedy", to podziel się wiedzą
Na moich jest coś zbliżonego, tyle, że ja myślałam, że to kwiatki po przekwitnięciu takie są
Jak zwykle ja....
ivo 08:56, 07 cze 2017

Ja też chętnie się dowiem co dalej robić
AngelikaX 08:58, 07 cze 2017

Oczywiście jak otrzymam odpowiedź podzielę się z Wami Właśnie skrobię priva w tej sprawie
Filemon24 11:03, 07 cze 2017

U mnie wszystko jest tak opóźnione względem poprzedniego roku, że szok moje hortki to o pąkach na razie nawet nie myślą

Moim zdaniem wyglądasz tak samo jak na avatarku a na prawdę wiem co piszę bo umiem to ocenić Prowadzę fanpage na fejsie odnośnie makijaży i widze zdjęcia klientek zanim się spotkamy w realu i na prawdę w większości przypadków nie jestem w stanie ich rozpoznać
ogrodomaniaczka 13:49, 07 cze 2017

Takie pojedyncze suche gałązki u wiśni to choroba?