Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

ogrodomaniaczka 13:53, 07 cze 2017

malkul napisał(a)
widze że u ciebie hortensji będzie moc więc tu będę oglądała bo moje wyzarły nornice
u mnie w zeszłym roku też buszowały nornice w hortkach , na jesień posadziłam między krzakami hortensji czosnki i po zimie śladu nie ma po nornicach
mrokasia 14:00, 07 cze 2017

AngelikaX napisał(a)

Poleciałam z rana sprawdzić limki pod płotem (te sadzone na jesień) one też nie są całkiem zielone jak Pawła... a etykietki wiszą że limelight...

O tym czy to limki czy nie to nie będę się mądrzyć, ale ja kupiłam limki i na jednych na kartoniku informacja, że osiągają 3m a na drugich że 1,5m . I któremu kartonikowi wierzyć?
ogrodomaniaczka 14:44, 07 cze 2017

Z hortensjami tak samo oszukują jak z cebulowymi ja kupiłam phantom dopiero za czwartym razem trzy razy z rzędu wciskali mi zupełnie inne , jak zgłosiłam reklamację w sklepie ogrodniczym to pani powiedziała że one potrzebują kilka lat żeby kwiat dojrzał i był pełny ( bo miały puste kwiaty) najlepiej kupować jak kwitną
Filemon24 15:36, 07 cze 2017

mrokasia napisał(a)

O tym czy to limki czy nie to nie będę się mądrzyć, ale ja kupiłam limki i na jednych na kartoniku informacja, że osiągają 3m a na drugich że 1,5m . I któremu kartonikowi wierzyć?

bardziej w stronę pierwszego hehe
mrokasia 15:43, 07 cze 2017

Filemon24 napisał(a)

bardziej w stronę pierwszego hehe

No właśnie .
AngelikaX 08:21, 09 cze 2017

ogrodomaniaczka napisał(a)
Z hortensjami tak samo oszukują jak z cebulowymi ja kupiłam phantom dopiero za czwartym razem trzy razy z rzędu wciskali mi zupełnie inne , jak zgłosiłam reklamację w sklepie ogrodniczym to pani powiedziała że one potrzebują kilka lat żeby kwiat dojrzał i był pełny ( bo miały puste kwiaty) najlepiej kupować jak kwitną

Najważniejsze to sprzedać! A Pani w CO lepiej wie co Ci potrzeba... czytaj tą odmianę co jest dostępna u nich
AngelikaX 08:22, 09 cze 2017

mrokasia napisał(a)

Oj tam oj tam.... mały "zapas" sobie zrobili
AngelikaX 08:22, 09 cze 2017

ogrodomaniaczka napisał(a)
Takie pojedyncze suche gałązki u wiśni to choroba?

Początek choroby...
AngelikaX 08:25, 09 cze 2017

Filemon24 napisał(a)
U mnie wszystko jest tak opóźnione względem poprzedniego roku, że szok moje hortki to o pąkach na razie nawet nie myślą

Moim zdaniem wyglądasz tak samo jak na avatarku a na prawdę wiem co piszę bo umiem to ocenić Prowadzę fanpage na fejsie odnośnie makijaży i widze zdjęcia klientek zanim się spotkamy w realu i na prawdę w większości przypadków nie jestem w stanie ich rozpoznać

Mnie nie widziałaś na żywo więc możliwe, że też był by problem aby rozpoznać

ps. Podrzuć mi linka do fejsa... z chęcią popatrzę co tam za cuda tworzysz
AngelikaX 08:27, 09 cze 2017

Iwonka, Marta odnośnie Umbr Mazan na moją wiadomośc prywatną odpisał w wątku tematycznym...

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1036-prunus-cerasus-umbraculifera-wisnia-osobliwa-odm-kulista?page=35#post_3