Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AngelikaX 08:22, 13 cze 2017

Dzięki - widziałam... śliczne makijaze - wnoszę o częstsze focenie
AngelikaX 08:25, 13 cze 2017

Makusia napisał(a)
Co tu tak dziwnie cicho? Strajk jakiś ze zdjęciami? Umbry Cię zdołowały?

Cicho, bo mnie ciutkę przeziębienie złapało i jakoś nastroju do przesiadywania w necie nie było

Umbry... to jeszcze nie to stadium choroby aby mnie dołować

A foty był często przecie póki co nie ma co focić.. od wczoraj łeb chce urwać - tak wieje... donice mi przewraca na tarasie wrrrrr.....
AngelikaX 08:28, 13 cze 2017

patrycja napisał(a)
Angela
Mogłabyś cyknąć foty wydmuchrzycy?
Babka-Ola przestrzegała mnie że wylezie i zacznie się rozłazić.
Póki co jeszcze nie jest źle.
A jak jest u Ciebie?

Moje są w tym roku zdecydowanie mniejsze w porównaniu do poprzednich sezonów - mocno je podzieliłam na wiosnę.
Fotki cyknę przy czasie

A co do rozłażenia to niestety one są bardzo ekspansywne... najlepiej w donicy zadołować i systematycznie dzielić, bo pochłoną wszystko wokół.... a potem ciężkie są do ogarniecia... miałam tak po pierwszym sezonie - teraz trzymam je w ryzach
AngelikaX 08:37, 13 cze 2017

Margarete napisał(a)
Dawno nie zaglądałam ale z przyjemnościa wpadłam zrewizyta do twojego cudnego ogrodu...Pieknie masz jak zawsze
I rodzinka widze fajna - az sie buzia sama od razu usmiecha

U mnie hortki w mniejszym stopniu zaawansowane, nie widać paków, ani na Anabelkach ani na Vanilkach...ale za to Evergeldy mam ttak samo jak ty Niewyjściowe", zbieraja sie powolutku ale ja nie mam ani czasu ani cierpliwości żeby tak jak Renia wydłubywac ręcznie suche źdźbła..to i widoku pieknego nie mam sie co spodziewac

Podziwiam żywopłocik z bukszpana - ja ciełam juz na poczatku wiosny ale chyba za tempe narzedzie miałam i poszarpałam bo bo teraz wygląda brzydko, ma jakby zżółkniete krawedzie tych pociętych listków - przed końcem czerwca musowo do poprawki ...
Popzdrawiam

Hej Małgosiu miło mi Cię gościć po dłuższej przerwie dziękuję za miłe słowa

Moje Anabelki z każdym dniem wyższe i pełniejsze, boje się tych wiatrów - przy pełnych pąkach będzie wszystko leżeć... Limki na pniach też juz pączkują... a wczoraj na młodych Vanilkach też zauważyłam pąki... co mnie bardzo cieszy... tylko młode zwykłe limki ociągają się jakoś

Evergoldy dość wcześnie czyściłam wiosną i było to zdecydowanie za wcześnie, bo majowy przymrozek i tak dał im po nosie... także znów czeka mnie kolejne "posiedzenie"

Bukszpanowy żywopłot miał już drugie cięcie - pierwsze też na początku wiosny ostatnio też eMa ścigałam aby przyostrzył trochę moje nożyce

Pozdrawiam serdecznie

AngelikaX 08:42, 13 cze 2017

U Was też takie porywiste wiatry? Wczoraj po kilkudniowej przerwie podziałałam w ogrodzie... krótko bo wiatr mnie wygonił (przewiało mnie i gardło znów obolałe)- pozbyłam się tylko wszystkich liściorów tulipanów i części chwastów przy okazji... a w planach miałam jeszcze cięcie cisów.. dziś chyba też nici...
Filemon24 10:00, 13 cze 2017

U mnie wiatrzysko okropne i co jakis czas pada pogoda okropna, boje sie żeby mi ostróżek nie poniszczyło.

Tak musze częściej fotki robić najbardziej lubię zdjęcia metamorfoz wtedy widać jaka jest różnica
BasiaLT 13:44, 13 cze 2017

AngelikaX napisał(a)
U Was też takie porywiste wiatry? Wczoraj po kilkudniowej przerwie podziałałam w ogrodzie... krótko bo wiatr mnie wygonił (przewiało mnie i gardło znów obolałe)- pozbyłam się tylko wszystkich liściorów tulipanów i części chwastów przy okazji... a w planach miałam jeszcze cięcie cisów.. dziś chyba też nici...

U mnie wczoraj było cicho i spokojnie, dzisiaj trochę wieje. Jak jesteś chora to lepiej nie wychodź na to wietrzysko bo się załatwisz z kretesem.
anulajda 14:40, 13 cze 2017

AngelikaX napisał(a)

U nas też wieje ale jest ciepło, przynajmniej jak jest wiatr to komary mnie oszczędzają przy plewieniu. Jejku już tniesz cisy u mnie jeszcze z dwa tygodnie muszę poczekać na razie ogarniam bukszpany
AngelikaX 21:29, 13 cze 2017

No to podziałałam

AngelikaX 21:30, 13 cze 2017