Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

Iwonka 18:04, 25 paź 2017

Ogród jak zawsze zachwycający!!! Mam nadzieję, że dobre samopoczucie nadal trwa Czytam właśnie, że już kosiłaś trawę i testowałaś zamiatarkę. Szalona! Ja 4 lata temu miałam zabieg na sercu, niby rutynowy, ale do dziś pamiętam jak mnie wtedy "nosiło". Lekarz powiedział, że za kilka dni mogę wrócić do normalnego życia. A że akurat był kwiecień - szczyt ogrodowych prac na wiosnę - to pytam, czy mogę np. z taczkami pojeździć, ziemię przekopać... Normalne prace na wiosnę, typowe dla kobiety, prawda?! Tylko mi palcem pokiwał No więc ja też ci kiwam
AngelikaX 09:55, 26 paź 2017

Iwonko i że ja niby szalona co tam moje spacery z kosiarką do Twoich akcji z kopaniem ziemi ale żeby nie było nic więcej nie robiłam w ogrodzie, więc paluszek schowaj

ps. Powoli przymierzam się do sadzenia cebul... choć na razie tylko psychicznie
AngelikaX 09:59, 26 paź 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Piekny jesienny ogrod, mieniący sie kolorami. Wrzosowisko bardzo ladne sadzone grupami.
Ja w przyszlym roku robie remont wrzosowiska, gdyz musze krzaki pogrupowac, gdyz niektóre wymarzly i trzeba to uporzadkowac.

Jak opadna liscie to duzo pracy z czyszczeniem brr Mnie tez to czeka.

Te biale rozwichrzone zwiewne trawy to stipy?

Pozdrawiam

Dziękuję Elu tak te poczochrańce to stipy
Na razie Doorenbosy trzymają się dzielnie, zwykła brzoza przy siedzisku zaczyna śmiecić, ale ogólnie z odkurzaczem sprzątanie będzie trwać chwilę moment... mam do porównania zeszłoroczną jesień - jeden gaik ręcznie sprzątany, drug z odkurzaczem...

Swoją drogą a propo wrzosowiska oglądałam w ostatniej Mai zakwaszanie wrzosowiska octem... co mnie bardzo zaciekawiło. Stosowałaś może?
AngelikaX 10:00, 26 paź 2017

beata_m napisał(a)
i to jak się podoba ogrodoterapia na całego

Beatko widzę, że w nóżki było zimno zgodnie z porą roku nowy avatarek
AngelikaX 10:04, 26 paź 2017

KLAUDIA napisał(a)
Witam serdecznie. Dobrze, że już u Ciebie wszystko dobrze. Wiem ogródek staje się nałogiem i katar kaszel nie ważne idę i robię.mam pytanie, mogłabyś wejść do mnie i doradzić, co można posadzić w ten róg za catalpa.jest troszkę miejsca. Mam różne koncepcje , ale wiem że Ty masz bardzo dobre spojrzenie i dlatego proszę o radę. Dziękuję bardzo. Przecudny ten Twój ogród.można patrzeć i patrzeć. Tak jestem tu codziennie ☺

I to jaki nałóg... ja mam takiego fioła, że pierwsze co robię wracając z wakacji (nieważne o której godzinie - nawet w nocy) rzucam walizki i pędem do ogrodu ostatnio nawet nie zdążyłam wyciągnąć tych walizek, tylko od razu chwyciłam za kosiarkę sąsiedzi zapewne pukali się w głowę

ps. Zaraz luknę do Ciebie
AngelikaX 10:05, 26 paź 2017

lojalna_ napisał(a)
Przeszły wszelakie deleglowosci ? MÓWISZ?

Ogrodowo zawsze na piątkę !!!

Tak już wszystko ok

Dziękuję Jolu
Margerytka40 10:05, 26 paź 2017

AngelikaX napisał(a)

Dziękuję Elu tak te poczochrańce to stipy
Na razie Doorenbosy trzymają się dzielnie, zwykła brzoza przy siedzisku zaczyna śmiecić, ale ogólnie z odkurzaczem sprzątanie będzie trwać chwilę moment... mam do porównania zeszłoroczną jesień - jeden gaik ręcznie sprzątany, drug z odkurzaczem...

Swoją drogą a propo wrzosowiska oglądałam w ostatniej Mai zakwaszanie wrzosowiska octem... co mnie bardzo zaciekawiło. Stosowałaś może?

Też mnie zaciekawił ten ocet. Ciekawe co na to Toszka i Mazan
AngelikaX 10:10, 26 paź 2017

Pierwsze co mi na myśl przyszło, jak oglądałam to właśnie co na to Toszka
AngelikaX 10:15, 26 paź 2017

Uprzejmie donoszę, że w listopadowym MPO jest mój ogród, to tak jakby ktoś miał chęć pooglądać

co do nagrody pisałyście dziewczyny aby pokazać co przyszło... na razie nie ma co pokazywać, bo jeszcze nagroda nie doszła (w regulaminie jest zaznaczone 3 miesiące na wysyłkę ) to choć pyknęłam fotkę jak owy zestaw wygląda

Margerytka40 10:19, 26 paź 2017

Należało Ci się . Suuuuper