Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

Gintura 22:43, 26 paź 2017

AngelikaX napisał(a)
Te żurawki kolor zmieniają zależne od pory roku od brzoskwini do purpury gdzie masz foto tego rozchodnika?

tu go trochę widać zdjęcie z października
[

na wiosnę chciałabym stworzyć nową rabatę taka w stylu Przemka jak poniżej rozplenice rozchodnik jeżówki no i obwódkę właśnie chciałam dać z tych żurawek bo są cudne tylko nie wiem czy będzie grać
ElzbietaFranka 00:13, 27 paź 2017

AngelikaX napisał(a)

Dziękuję Elu tak te poczochrańce to stipy
Na razie Doorenbosy trzymają się dzielnie, zwykła brzoza przy siedzisku zaczyna śmiecić, ale ogólnie z odkurzaczem sprzątanie będzie trwać chwilę moment... mam do porównania zeszłoroczną jesień - jeden gaik ręcznie sprzątany, drug z odkurzaczem...

Swoją drogą a propo wrzosowiska oglądałam w ostatniej Mai zakwaszanie wrzosowiska octem... co mnie bardzo zaciekawiło. Stosowałaś może?

Nic takiego nie stosowałam (octu). Podlewam hymusem do kwasolubów i ładnie kwitną (kupuję 5 litrów w obi i rozcieńczam podlewam też horty).
Móje wrzosowe poletko ma juz prawie 10 lat Posadziłam wrzosy, po 3 krzaki wszystkich bo mi się podobały potem zaczęłam juz grupować, ale nie zawsze wszystkie zimę przetrzymały więc znowu dosadzałam i grupowałam.

Tak jak piszę, mam już teraz misz masz i wszystkie wiosną wyciągnę i posadzę tak aby odmianami i kolorami były w grupie, mam już zrobione foty aby znowu nie pomylić.

Kupiłam też kilka stip, ale nie posadzę w glebę, bo boję się, że moga wymarznąć, są bardzo czułe na zalewanie szczególnie młode.

To tyle znowu za jakiś czas zajrzę, ale to juz końcówka pięknych widoków.
U nas pogoda taka sobie, dzisiaj 15 stopni na plusie ale był wiatr. Jutro nie wiadomo, bo głupstwa opowiadają w TV miało dzisiaj padać i nie padało.

Pozdrawiam
Kasiolaaa 07:30, 27 paź 2017

Gratulacja w pelni zasluzylas sobie na nagrodę za tak piekną prace jestes wzorem dla wielu
ivo 07:53, 27 paź 2017

Twój ogród wart jest tak zadbany i zaprojektowany że wygra jeszcze niejeden konkurs A ja najbardziej lubię wrzosowisko
AngelikaX 08:46, 27 paź 2017

Dzięki Iwonko fajnie by było - w totka mi nigdy nie szło to chociaż w konkursach mogłoby czasem mi się poszczęścić
AngelikaX 08:47, 27 paź 2017

Kasiolaaa napisał(a)
Gratulacja w pelni zasluzylas sobie na nagrodę za tak piekną prace jestes wzorem dla wielu

Ale komplementów nazbierałam
AngelikaX 08:52, 27 paź 2017

ElzbietaFranka napisał(a)

Nic takiego nie stosowałam (octu). Podlewam hymusem do kwasolubów i ładnie kwitną (kupuję 5 litrów w obi i rozcieńczam podlewam też horty).
Móje wrzosowe poletko ma juz prawie 10 lat Posadziłam wrzosy, po 3 krzaki wszystkich bo mi się podobały potem zaczęłam juz grupować, ale nie zawsze wszystkie zimę przetrzymały więc znowu dosadzałam i grupowałam.

Tak jak piszę, mam już teraz misz masz i wszystkie wiosną wyciągnę i posadzę tak aby odmianami i kolorami były w grupie, mam już zrobione foty aby znowu nie pomylić.

Kupiłam też kilka stip, ale nie posadzę w glebę, bo boję się, że moga wymarznąć, są bardzo czułe na zalewanie szczególnie młode.

To tyle znowu za jakiś czas zajrzę, ale to juz końcówka pięknych widoków.
U nas pogoda taka sobie, dzisiaj 15 stopni na plusie ale był wiatr. Jutro nie wiadomo, bo głupstwa opowiadają w TV miało dzisiaj padać i nie padało.

Pozdrawiam

A mówią, że wrzosy krótkowieczne - a Twoje poletko 10 urodziny obchodzi Pracowita wiosna się zatem u Ciebie szykuje
U mnie wrzosy po zimie też cześć wyglądała średnio - nawet myślałam, że pomarzły, po cieciu mocno widoczne było że zbrązowiałe, ale po nawożeniu ładnie odbiły także uffff... nie musiałam dosadzać... co mi odpada co jakiś czas to wrzośce z tej rabaty (te z limonkowym ulistnieniem)

U Gosi-Malkul było o stipach aby do ziemi piasek i korę dać żeby nie wygniwały
AngelikaX 08:55, 27 paź 2017

Gintura napisał(a)

Moim zdaniem za ciemno chyba będzie... masz tam ciemne podłoże - korę, slupki też ciemne i rozchodniki. Rozjaśniłabym albo carexami albo jak koniecznie mają być żurawki to jasne (nie wiem jaka to strona czy dadzą radę, bo żółte lubią się przypalać)
AngelikaX 08:56, 27 paź 2017

Magleska napisał(a)
Fajnie z tą nagrodą .... meble ogrodowe na fotce wyglądają super ...ciekawi mnie jak przyślą ,czy będziesz zadowolonona z nich ..... a ,że Ci się należą to wiesz

potestujemy... Pani z redakcji mówiła, że bardzo wygodne
AngelikaX 08:57, 27 paź 2017

alis napisał(a)

Przecudnie masz Angeliko, wiem, że się powtarzam, ale nad pięknem to nawet trzeba się pochylić po kilka razy.

Dziękuję :* :* :*