Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

Iwonka 11:51, 04 kwi 2018

AngelikaX napisał(a)
A tak wogóle macham wszystkim kwietniowo... wiecie, że już kwiecień prawda? Bo ja się dziś dopiero zorientowałam a to takie miłe uczucie poczuć kwietniowe słoneczko, którego zresztą dziś u mnie od południa nie brakowało

Wrzosy poszły pod nóż... ałć moja ręka ma dośc po tych 300szt...
Żeby było mi mało eM jak wrócił z pracy podziałaliśmy w wertykulacją... i jutro znów trzeba będzie powtórzyć mimo czterokrotnego wertykulowania.... bardzo ale to bardzo dużo "siana" w trawniku siedzi (żadnego roku ne było aż tyle)...

Ja też macham Ci kwietniowo I łączę się w bólach rąk. Mam kilka śliw od wczorajszego podcinania. Jak twoje wrzosy po zimie? Mnie przemarzło z 10 sztuk starych okazów, kilka zniszczyły koty, które uwielbiają się wylegiwać na środku krzaczków. Na szczęście przetrwały wszystkie posadzone jesienią Pawilon zapowiada się nowocześnie. Pasuje do twojego ogrodu U mnie nadal króluje stara altana, niestety nie chce się rozlecieć a i mąż staje co roku w jej obronie.
AngelikaX 11:51, 04 kwi 2018

Wyglądać będzie jak zmaltretowana ale za dwa tygodnie powinna być znaczna poprawa Jesienią nie stosuję, ogólnie wskazana jest jesienna, ale jakoś nie przekonuje mnie dwukrotna robota, skoro zima mróz i tak ją zetnie i trzeba będzie wiosną z wertykulatorem latać...

Dzięki za pochwały za jakiś miesiąc będzie już tak przyjemnie zielono, nie aż tak bujnie, ale kolor będzie

AngelikaX 12:00, 04 kwi 2018

Iwonka napisał(a)

Ja też macham Ci kwietniowo I łączę się w bólach rąk. Mam kilka śliw od wczorajszego podcinania. Jak twoje wrzosy po zimie? Mnie przemarzło z 10 sztuk starych okazów, kilka zniszczyły koty, które uwielbiają się wylegiwać na środku krzaczków. Na szczęście przetrwały wszystkie posadzone jesienią Pawilon zapowiada się nowocześnie. Pasuje do twojego ogrodu U mnie nadal króluje stara altana, niestety nie chce się rozlecieć a i mąż staje co roku w jej obronie.

W grupie z bólem to nawet raźniej

A wiesz, że bardzo jestem z moich zadowolona w tym roku... pamiętam, że ubiegłej wiosny lamęciłam, że sporo wrzosów prawie brązowych było - suma sumarum pozbierały się... ale po tegorocznym cięciu kondycja ich zdecydowanie lepsza

Znam ten ból, na miejscu pawilonu stała zjeżdzalnia z domkiem (jakieś 7 lat) co roku coś naprawialiśmy, któregoś roku całe schody wymienialiśmy, bo spróchniały... i zawsze sobie mówiłam jeszcze rok, może dwa i w końcu się doczekałam... czego życzę Tobie

A teraz uciekam miłego popołudnia życzę... jadę po sztuczną trawę... wolałabym przez neta, ale jednak w tym przypadku pomacać trzeba i na żywo zobaczyć

Kawa 12:18, 04 kwi 2018

Aaaaaa no to już wiem gdzie będą super podkreślą biel kory
BKosimkArt 13:54, 04 kwi 2018

O z żywopłocikami będzie fajnie! Super pomysł, trochę się zadzieje na brzozowej dzięki wyższemu piętru...
nawigatorka 14:50, 04 kwi 2018

AngelikaX napisał(a)

Trawnik po wertykulacji wierz mi nie cieszy oka

O pryskaniu nic nie napiszę, bo nie stosuję...

Pozdrawiam

Na miedzian już raczej za późno nanpromanal w sam raz
15:51, 04 kwi 2018
a czy nie za ciepło na promanal?
nawigatorka 15:55, 04 kwi 2018

MonikA napisał(a)
a czy nie za ciepło na promanal?
jesli dobrze pamietam średnia dobowa 6 stopni w dzień powyżej 12
lindsay80 16:16, 04 kwi 2018

Zaawansowanie przy pawilonie aż mnie powaliło - oj chciałabym żebyśmy z eMem byli tacy konsekwentni w działaniach

Też właśnie myślę czy z Promanalem nie wyskoczyć wieczorem.

Moje wrzosy wyglądają na nieżywe.
MirellaB 19:31, 04 kwi 2018

Tyle wpisów myślałam, że fotki
Mam takie pęcherze na palcach od cięcia, że szok. Jutro dłonie odpoczywają u kosmetyczki