Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AngelikaX 20:48, 11 lip 2018

paulina_ns napisał(a)
Muszę pokazać mojemu emowi jak powinien wyglądać porządnie zadbany trawnik, coś kiepsko mu idzie ta jego pielęgnacja kanciki pierwsza klasa właśnie kilka dni temu nabyłam hortkę na nóżce i się zastanawiam z czym ją skomponować, na razie rośnie samotnie w trawniku i szukam jej towarzystwa tylko u mnie to limka może coś mi podpowiesz u mnie chwilowe zaćmienie umysłu w komponowaniu

Trawnik dziękuje za pochwały, aż się zazielenił

A jaka duża ta rabata? Jak hortki tak na szybko myślę to trawki... u mnie gracki w plecach, w nogach evergoldy (do eksmisji te) i szałwia
AngelikaX 20:50, 11 lip 2018

polinka napisał(a)
Angel, jak masz zamontowane zasłony na tarasie? Widze przelotki a możesz pokazać zbliżenie?

Fotek nie zrobię, bo ciemno ale mam typowy karnisz linkowy - długi na całą długość belki 5 m tak, że swobodnie można zasłony przesuwać jak słońce przeszkadza...

Wygląda tak:

https://www.leroymerlin.pl/dekoracja-okien/karnisze-zazdrostki/karnisze-linkowe/karnisz-linkowy-kolo-dl-500-cm-gardinia,p19909,l937.html
AngelikaX 20:50, 11 lip 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Oooo wow dywan cięty na wymiar przesliczny a ta twoja corcia jaka śliczna blondyneczka wygląda na inteligentną

Dzięki
polinka 21:34, 11 lip 2018

AngelikaX napisał(a)

Fotek nie zrobię, bo ciemno ale mam typowy karnisz linkowy - długi na całą długość belki 5 m tak, że swobodnie można zasłony przesuwać jak słońce przeszkadza...

Wygląda tak:

https://www.leroymerlin.pl/dekoracja-okien/karnisze-zazdrostki/karnisze-linkowe/karnisz-linkowy-kolo-dl-500-cm-gardinia,p19909,l937.html

Bardzo dziękuję!

Evergoldy u mnie też dostały eksmisję, rośnie już jesienna
Byłam ostatnio na naukach trawkowych i dowiedziałam się, że evergoldy to jedne z gorszych carexów do uprawy. Przez to, że mają bardzo zbite liście, które leżą na glebie to nie ma przewiewu i grzyb się panoszy. Podobno aby utrzymć Evergoldy w zdrowiu należy kilka razy do roku podlewać/pryskać środkiem grzybobójczym.
inka74 21:42, 11 lip 2018

No naprawdę idealnie zrobione. Ten twój cudny dywanik śni mi się po nocach...
Johanka77 21:47, 11 lip 2018

AngelikaX napisał(a)

ile radości sprawiają prawda

Psssssttt... ja czekam aż się moje zrobią
ren133 22:53, 11 lip 2018

Masz zdjęcia na zawołanie Dziękuję Ci bardzo Chyba nie było wcześniej fot z tej perspektywy albo coś przegapiłam Fajnie, ze masz taką przestrzeń za tarasem.
AnnaCh 08:59, 12 lip 2018

Nie nadrobię wszystkiego, choć po cichu podglądałam Taras nawet niedopieszczony masz przepiękny. Kanciki perfekcja, muszę się chyba za moje wziąć w końcu.
A_gawa 09:26, 12 lip 2018

polinka napisał(a)

Bardzo dziękuję!

Evergoldy u mnie też dostały eksmisję, rośnie już jesienna
Byłam ostatnio na naukach trawkowych i dowiedziałam się, że evergoldy to jedne z gorszych carexów do uprawy. Przez to, że mają bardzo zbite liście, które leżą na glebie to nie ma przewiewu i grzyb się panoszy. Podobno aby utrzymć Evergoldy w zdrowiu należy kilka razy do roku podlewać/pryskać środkiem grzybobójczym.

A gdzie się chodzi na takie nauki?)
Makao_J 12:50, 12 lip 2018

https://m.ceneo.pl/27835356
Coś takiego.