Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

BasiaLT 13:14, 07 sie 2018

Wybrałaś do domu kolory bardzo odważne ale efekt super się prezentuje. Lubię takie nowoczesne wnętrza. Firanki kupowałaś gotowe czy zamawiałaś? Dokładnie takich szukam do siebie.
Oczywiście ogród jak zwykle przecudny o każdej porze roku.
AngelikaX 13:58, 07 sie 2018

Dzięki Basiu za pochwały

Firanki to rolety rzymskie - kupowałam lokalnie, szyte na zamówienie - lubię dotknąć materiał, w necie wszystkie identycznie wyglądają, choć splot tkaniny jest różny... kiedyś przyjechała do mnie babeczka z próbkami (suma summarum nie zamówiłam u niej bo miała kosmicznie drogo) i ilość materiałów a'la woal mnie powaliła... ciężko było się zdecydować i wierz mi były też takie, że jakbym zamówiła przez neta to bym się wkurzyła (coś na wzór cieniutkiej pieluchy tetrowej) także lepiej podotykać sobie
Sam materiał jest bardzo tani, wszystkie te dodatki typu uszczywniacze, obciążniki i sam mechanizm rolety rzymskiej swoje kosztuje. Te ostatnie mam od 9 lat jak przychodzi co do czego przy wymianie nie dostaję zawału

U dzieciaczków na piętrze mam imitację rolet rzymskich tzn nie ma możliwości podwijania ich... i jest to na pewno spora oszczędność
AngelikaX 14:00, 07 sie 2018

MonikA napisał(a)
Co do poduch to też już zakupiłam, (fotę zaraz usunę), i na zmianę w kolorze zasłon zrobię, zastanawiam się tylko czy gładkie, czy z motywem (kwiaty lub ornaent)

Edit na fotce są bardziej błękitne w realu bardziej turkus

A masz gdzieś jakiś wzór? Jeśli tak to jaki?
AngelikaX 14:00, 07 sie 2018

MonikA napisał(a)

Jak szeroką masz tą rabatę i jak długą, brzozy masz pewnie ok 2m od siebie?

Myślę gdzie mogę wcisną brzozy u mie, i nie wiem czy nie za wąskie mam te rabaty na brzozy.

Między krańcowymi brzozami mam dobre 10 m odległości
AngelikaX 14:03, 07 sie 2018

a długa to ciężko określić bo ma kształt romba, od krawędzi trawnika do płotu jest prawie 10m z czego 2 m wrzosy zajmują (w najszerszym miejscu)
beata_m 14:20, 07 sie 2018

AngelikaX napisał(a)
Dziękuję Tak sama Lubię odważne kolory i mimo, że podobają mi się wszędobylskie białe czy biało-szare wnętrza to u siebie jakoś ich nie widzę
Np. poprzednią zabudowę ścienną w kuchni miałam w ciemnym przełamanym pudrem fiolecie

Ogród też dziekuje

Oszzzzz Ty odważna bestia SUPER!!!
14:33, 07 sie 2018
Podobają mi się
róże w odcieniach niebieskiego
tak upięte
tak upięte albo coś takiego szarości
i takie

z ornamentówornament
ten też fajnie by wyglądał
i takieitp

Tylko to są dwa style jeszcze nie jestem zdecydowana, jeden to angielski drugi glamour
14:35, 07 sie 2018
AngelikaX napisał(a)
a długa to ciężko określić bo ma kształt romba, od krawędzi trawnika do płotu jest prawie 10m z czego 2 m wrzosy zajmują (w najszerszym miejscu)

no właśnie chodzi mi bardziej o szerokość czyli odległość od tui do trawnika, mam 3 do 4 metrów szeroką i długą na 8m i nie wiem czy sadzić czy nie i jak blisko kostki mogę posadzić brzozę
eVka 14:38, 07 sie 2018

Doorenboski już wielgaśne, czekam na moje aż tak urosną
Pięknie jak zawsze.
Johanka77 14:42, 07 sie 2018

Poremontowo podoba mi się bardzo. Nowocześnie, zimne kolory. W moim stylu.

A ogród- o cóż... też w moim stylu, ale do Twojego to mi bardzo daleko

Zdecydowanie lepsza jestem w projektowaniu wnętrz