To tak jak ja, nie mogę nadrobić forum, te upały, czas wakacyjny jakoś tak wpływają chyba

Na fotkach przestrzeń zawsze wydaje się większa

nie mam lotniska, choć nie powiem wyburzając ścianę pokoju córki (tu gdzie jest część jadalniana)dało trochę oddechu

Miło mi bardzo, to bardzo mobilizujące wiedząc, że Zielona trawka jest w Twojej "czołówce"... człowiek nie zdaję sobie sprawy, że wątek może być "ciekawą" lekturą, a tym milej mi jeśli Twoją koleżankę zaciekawił na tyle iż postanowiła przeczytać cały

pozdrów ją koniecznie

Co do klimatyzacji to tak daje radę... zdecydowaliśmy się pod wpływem impulsu, że jeśli prujemy ściany to warto za jednym bałaganem zamontować niż za rok czy dwa wyskakiwać... także pomysł padł, eM przyklasnął i kolejnego dnia mieliśmy już Fachowca z wyceną

Szczegółów nie podam Ci, bo w ferworze remontu nie pytałam o nie, Pan stwierdził, że na taką powierzchnię ten zewnętrzny musi być taki i taki, a ten w środku przesłał zdjęcia trzech do wyboru. Chłodzi ładnie w te upały mamy max 24 C i wyłączam bo mi zimno (choć wiadomo, że piętra nie wychłodzi - musiałby być drugi)

sąsiedzi narzekają, że nawet 30C w domach mają...
Myślę, że jeśli znajdziesz dobrego fachowca to bez problemu doradzi, wszystko zależy od tego czy ten korytarz jest w linii prostej nie ma zakrętów itd., nasi znajomi wzięli namiar mieszkają na poddaszu i okazało się, że właśnie z racji zakrętasów musieli zamontować aż dwa na górze...
Dodam tylko jeszcze, że podobno spokojnie można ogrzewać dom w ten sposób (do temp.zewnętrznej -5C) zamierzam przetestować, choć nie liczę aby cały dom udało się, raczej takie jesienno czy wczesno wiosenne dogrzewanie
Ufff… się rozpisałąm
Buziaki ślę
Co do dorenbosów to kupiłam o wysokości 4-5m za 220zł/szt to było 3 lata temu i z tego co wiem ceny poszły sporo do góry od tego czasu, teraz mają z 6m.