Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

12:20, 27 sie 2019
AngelikaX napisał(a)

Tak jeszcze troszkę, jeszcze momencik... wrzesień mój ulubiony miesiąc ogrodowy
Dywanik ma chwasty, głównie mlecze, czasem jak mnie chęci najdą to wyrywam, a tak poza tym częste koszenie to dość skuteczny sposób na chwaściory

No u mnie też mleczyki sporadycznie, ale u ciebie ich nie widać, moje się jakoś dziwnie przyklejają do trawnika, nie stoją i kosiarka ich nie bierze za mocno.
Czekam na foty wrześniowe
ania0510 12:50, 27 sie 2019

Dziękuję Angeliko za podpowiedź. Na chwile obecną cała opaska to dla mnie za dużo, jak to Toszka mówi, jeszcze do tego dojrzeję

Podoba mi się Twoja propozycja otulenia tarasu, zobaczymy co z tego wyjdzie, na razie trwają konsultacje

Dziękuję i pozdrawiam, wpadaj do mnie w wolnej chwili.
KasiaBawaria 15:18, 27 sie 2019

AngelikaX napisał(a)

Bardzo dziękuję Nie ukrywam, że Ogrodowisko bardzo mi pomogło Cudownie było siadać codzień przy kawie i studiować wątki, chłonąc inspiracje Czasem brak mi tego, ale od dłuższego czasu ruch tu dość skąpy, to i chęci a odwiedzanie mniejsze drugi powód to być może też taki, że nie potrzebuje tak intensywnie przeglądać wątków, bo mój ogród jakby nie patrzeć skończony
Mimo wszystko staram się wpadać przy czasie, wrzucać zdjęcia, pomagać jeśli potrafię odpowiadać na wiadomości Fajnie, że ktoś teraz czerpie z mojego ogrodu inspiracje

Jeszcze raz dziękuję

Masz przepieknie

A czasem nie masz jakis chciejstw na zmiany? Mi sie wydaje, ze wlasnie to planowanie, szukanie inspiracji sprawia najwieksza frajde
Pszczelarnia 17:23, 27 sie 2019

Angela, dorósł, dorósł ale stoisz nad nim z nożycami - brzytwa! Pokazuje się z najlepszej strony ten Twój model.
Iwonka 05:03, 28 sie 2019

Andżela wiedziałam, no wiedziałam, że nadejdzie ten dzień Normalnie katujesz ludzi niedobra kobieto Człowiek spać nie może, wstaje o jakiejś chorej godzinie nie wiem po co... Wchodzi na zieloną trawkę i ma kaca! W sumie to nawet fajnie nazwałaś swój wątek. Oglądając twój ogród można poczuć się jak po... trawce Nigdy nie próbowałam, ale odloty pewnie takie same jak po zdjęciach od ciebie. Nie cytuję żadnego, wszystkie w 100% CUDOWNE. Pociesza mnie to:

AngelikaX napisał(a)

...bo mój ogród jakby nie patrzeć skończony

Czyli nadchodzi moment, że można powiedzieć te magiczne słowa: ogród skończony Uffff

I też słowa skierowane do Borbetki, ale jakże fajne:

AngelikaX napisał(a)
...Ogród kocham, ale już inną "miłością" niż na początku, w sensie nie chucham nie dmucham... dorósł także radzi sobie sam... skojarzyło mi się z dziećmi to tak na marginesie

Z dziećmi osiągam już prawie ten etap, nie chucham aż tak, nie dmucham, zaczynają powoli sami ogarniać życie - jedynie z karmieniem nie wyrabiam, mam wrażenie, że ciągle naszą lodówkę złodzieje odwiedzają Zatem z ogrodem będzie podobnie - cudowne odczucie, tylko podciąć, poplewić, mocno nakarmić i wreszcie odpocząć Pocieszający początek dnia Pozdrawiam cieplutko

Makusia 14:07, 29 sie 2019

Angelika, ogród zbiera komplementy w pełni zasłużone. Znasz jego wartość- jest piękny, dopracowany i przemyślany w każdym fragmencie. Nic dziwnego, że są ochy i achy.
Ja się zresztą do nich przyłączam
AngelikaX 12:35, 30 sie 2019

Hej Makuś Fajnie, że jesteś

Ogród dziękuję, ja także

Pozdrawiam
AngelikaX 12:41, 30 sie 2019

Iwonka napisał(a)
Andżela wiedziałam, no wiedziałam, że nadejdzie ten dzień Normalnie katujesz ludzi niedobra kobieto Człowiek spać nie może, wstaje o jakiejś chorej godzinie nie wiem po co... Wchodzi na zieloną trawkę i ma kaca! W sumie to nawet fajnie nazwałaś swój wątek. Oglądając twój ogród można poczuć się jak po... trawce Nigdy nie próbowałam, ale odloty pewnie takie same jak po zdjęciach od ciebie. Nie cytuję żadnego, wszystkie w 100% CUDOWNE. Pociesza mnie to:

Czyli nadchodzi moment, że można powiedzieć te magiczne słowa: ogród skończony Uffff

I też słowa skierowane do Borbetki, ale jakże fajne:

Z dziećmi osiągam już prawie ten etap, nie chucham aż tak, nie dmucham, zaczynają powoli sami ogarniać życie - jedynie z karmieniem nie wyrabiam, mam wrażenie, że ciągle naszą lodówkę złodzieje odwiedzają Zatem z ogrodem będzie podobnie - cudowne odczucie, tylko podciąć, poplewić, mocno nakarmić i wreszcie odpocząć Pocieszający początek dnia Pozdrawiam cieplutko

Iwonko może zacznę od końca hmmm... chyba ten sam złodziej odwiedza nasze lodówki, bo moja także jak po rabunku często wygląda
Co do oczywistego stwierdzenia, tak mogę potwierdzić - przychodzi taki czas.... ALE bajam się czy nie pojawi się za momencik i taki pt. "Czas na zmiany" To taki żarcik

No i przepraszam za katusze - mam nadzieję, że odespałaś Tekst o trawce jak po trawce.... boski

Dziękuję za komplementy

Ściskam
AngelikaX 14:39, 30 sie 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Angela, dorósł, dorósł ale stoisz nad nim z nożycami - brzytwa! Pokazuje się z najlepszej strony ten Twój model.

Ciachanie jakoś mnie tak uspokaja i chyba nigdy mi się nie znudzi
No i jak widać mojemu modelowi też dobrze robi
AngelikaX 14:43, 30 sie 2019

KasiaBawaria napisał(a)

Masz przepieknie

A czasem nie masz jakis chciejstw na zmiany? Mi sie wydaje, ze wlasnie to planowanie, szukanie inspiracji sprawia najwieksza frajde

A pewnie, że zdarza mi sie np chciałabym wiecej drzew ale ogród nie jest z gumy przecie

Zgadzam sie -największa frajda to szukanie inspiracji, czasem żałuje i zazdraszczam troszkę tym co mają "czystą kartę"... ale potem przychodzi myśl... leż i rozkoszuj się, niech inni teraz zakasają rekawy

Dzięki