Angela piekne te Twoje tulipany. Jak nazywają się te czarne piękności?
I zdradz tajemnice kiedy cielas kule ? Moje cisy dopiero ruszają a buksy mają wielkie odrosty, ale boję się że za wcześnie na cięcie. Wytrzymać jeszcze?
Obejrzałam Twój film, pięknie wygląda ogród pokazany w całości. Bardzo mi się podoba. Mój ogród z racji położenia nie da się tak urządzić, wszędzie mam pod górkę, ale z pewnością będę się inspirować u Ciebie.
Bardzo dziękuję Danusiu I w ukształtowaniu Twojego ogrodu da się znaleźć plusy taki układ daje niepowtarzalny efekt trójwymiarowości, nie da się go uzyskać przy płaskich ogrodach także obróć to w zaletę poza tym fajnie w takim ogrodzie wyznaczyć strefy... choć pracy przy tym jest więcej
Pozdrawiam
Oj dziękuję to wielkie uznanie dla mnie nawet nie wiesz ile znaczy dla mnie taki wpis my ogrodnicy wiemy ile wysiłku, czasu, trzeba włożyć aby potem cieszyło nasze oczy buźka :*
Te czarne kupiłam jako bezodmianowe - tulipan czarny zobaczymy czy powtórzy kwitnienie za rok
Kule cięłam w marcu także są "uczesane" żywopłot buksowy ma mega duże przyrosty... szykuję się do cięcia ale jeszcze chwile, bo u nas na minusie ma być w tym tygodniu w nocy...
ps. Z nauk Toszki jak opisywała terminy cięcia zapamiętałam marzec i potem czerwiec (najłatwiej zapamiętać miesiąc z "r") ale zdarza mi się nie dotrzymać do czerwcowego terminu