Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

Nowa12 18:15, 02 maj 2020

AngelikaX napisał(a)
A tak przy okazji, otwarłam na fejsie bloga gdyby, ktoś był zainteresowany polubieniem to zapraszam
Nie ma tam na razie wiele, bo on kilkudniowy, ale pomyślałam, że na facebooku jakoś więcej i częściej ludzie przebywają więc czas i tam popisać o zielonej trawce

https://www.facebook.com/Na-zielonej-trawce-107778217589045/

Fajnie że masz bloga. Będę czytać z przyjemnością. Polubione
malgol 19:05, 02 maj 2020

Angela piekne te Twoje tulipany. Jak nazywają się te czarne piękności?
I zdradz tajemnice kiedy cielas kule ? Moje cisy dopiero ruszają a buksy mają wielkie odrosty, ale boję się że za wcześnie na cięcie. Wytrzymać jeszcze?
Wiaan 14:29, 03 maj 2020

Angela powtórzę się i powiem,że masz talent w projektowaniu ogród piekny ale ogromnie doceniam rowniez włożoną pracę fizyczną, szacun
Wiaan 14:33, 03 maj 2020

Tulipany jak z obrazka czy po przekwitnięciu usuwasz liscie, czy czekasz jak oklapną.
wronada 15:18, 03 maj 2020

Angelika X napisał(a)
A tak przy okazji, otwarłam na fejsie bloga gdyby, ktoś był zainteresowany polubieniem to zapraszam
Nie ma tam na razie wiele, bo on kilkudniowy, ale pomyślałam, że na facebooku jakoś więcej i częściej ludzie przebywają więc czas i tam popisać o zielonej trawce

https://www.facebook.com/Na-zielonej-trawce-107778217589045/

Obejrzałam Twój film, pięknie wygląda ogród pokazany w całości. Bardzo mi się podoba. Mój ogród z racji położenia nie da się tak urządzić, wszędzie mam pod górkę, ale z pewnością będę się inspirować u Ciebie.
AngelikaX 10:29, 04 maj 2020

Bardzo dziękuję Danusiu I w ukształtowaniu Twojego ogrodu da się znaleźć plusy taki układ daje niepowtarzalny efekt trójwymiarowości, nie da się go uzyskać przy płaskich ogrodach także obróć to w zaletę poza tym fajnie w takim ogrodzie wyznaczyć strefy... choć pracy przy tym jest więcej
Pozdrawiam
AngelikaX 10:30, 04 maj 2020

Wiaan napisał(a)
Tulipany jak z obrazka czy po przekwitnięciu usuwasz liscie, czy czekasz jak oklapną.

Dzięki czekam ale najpierw usuwam łodygi, aby łepki nie zawiązały nasion przez co osłabią cebulę, liście usuwam później jak zżółką
AngelikaX 10:32, 04 maj 2020

Wiaan napisał(a)
Angela powtórzę się i powiem,że masz talent w projektowaniu ogród piekny ale ogromnie doceniam rowniez włożoną pracę fizyczną, szacun

Oj dziękuję to wielkie uznanie dla mnie nawet nie wiesz ile znaczy dla mnie taki wpis my ogrodnicy wiemy ile wysiłku, czasu, trzeba włożyć aby potem cieszyło nasze oczy buźka :*
AngelikaX 10:38, 04 maj 2020

malgol napisał(a)
Angela piekne te Twoje tulipany. Jak nazywają się te czarne piękności?
I zdradz tajemnice kiedy cielas kule ? Moje cisy dopiero ruszają a buksy mają wielkie odrosty, ale boję się że za wcześnie na cięcie. Wytrzymać jeszcze?

Te czarne kupiłam jako bezodmianowe - tulipan czarny zobaczymy czy powtórzy kwitnienie za rok

Kule cięłam w marcu także są "uczesane" żywopłot buksowy ma mega duże przyrosty... szykuję się do cięcia ale jeszcze chwile, bo u nas na minusie ma być w tym tygodniu w nocy...

ps. Z nauk Toszki jak opisywała terminy cięcia zapamiętałam marzec i potem czerwiec (najłatwiej zapamiętać miesiąc z "r") ale zdarza mi się nie dotrzymać do czerwcowego terminu
AngelikaX 10:38, 04 maj 2020

Nowa12 napisał(a)

Fajnie że masz bloga. Będę czytać z przyjemnością. Polubione

Dziękuję