Staram się także zmieniać co sezon
W ubiegłym w pojedyńczych donicach fajnie komponowała się u mnie czarna surfinia, podsadzona białą drobną, pnącą surfinią
Ula to skrętnik 'Blue Fountain' - Pan w ogrodniczym mi go polecił - ponoć klienci w ubiegłym bardzo zachwalali
Wzięłam na próbę i na początku byłam zła na niego - ma grube, mięsiste, dośc łamliwe liście i bardzo delikatne kwiaty -przy dość mocnych majowych wiatrach prawie nic z nich nie zostało - ale w sezonie pięknie się rozrósł, na pewno swoją urodą przebił bacopę i lobelię, które pod koniec lata czas swojej świetności miały już za sobą. Skrętnik pięknie wyglądał do przymrozków. Polecam - ale raczej w zaciszne miejsca - ja swojego potem chowałam do domu jak przewidywane były burze
Kurcze nie za fajnie to wygląda
Świetlówki mam u dzieci w pokojach, ledy salon (jako dodatowe) - holl - kuchnia (blat roboczy) - łazienka - jako punkty świetlne w małych oprawkach.
ps. Idąc tym tropem TV, laptopy, tablety, komórki to też ledy - czyli tak samo należy je kwalifikować jako szkodliwe dla zdrowia jak w oświetleniu?