Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

sylwia_slomc... 13:05, 27 kwi 2017

Śliczne zakupy
ElzbietaFranka 13:14, 27 kwi 2017

Monia witam. Ty wiesz, ze ta paczka rozmiarowka przyszla z Siemianowic?
To oni tak wysylaja jestem bardzo zadowolona. Ty do nich masz rzut beretem to mozesz pojechac adres zobacz w internecie.
Ten clematis to tylko u nich byl wiec kupilam.

Jeszcze chcialam jedna paczuszke pokazac.
To trawki i rutewka. Szczegolnie zalezalo mi na rutewce trawki to dodatek.
Juz wczesniej u nich zamowilam rutewke, ale podczas mojego pobytu na swieta moj syn ja wykonczyl nie podlewajac. Juz byla wysoka na 30 cm i kaput, ale zauwazylam, ze odbija wiec jest nadzieja.

Na prawej focie i lewej na gorze to rutewka juz ma kwiatki. Wyrasta na ponad metr. Wsadze miedzy roze.

Mam na razie wszystko zmagazynowane na balkonie w kacie, aby eMa nie widzial. Dobrze, ze przychodzi wieczorem. Jutro wywioze z synem on nic nie mowi tylko jezdzi ze mna.

Jeszcze mam zdjecie mojego barwinka. Mam w kilku miejscach, nie wszedzie tak kwitnaco wyglada, jescze jest zimno wiec sie nie rozwija. Jeszcze mam od zachodniej strony pod azaliami.

Zdjecie z bliska i z daleka.

Monia81 13:24, 27 kwi 2017

Elu w Siemianowicach mają tylko punkt-biuro i stamtąd wychodzą paczuszki, a szkółkę mają w Nowej Wsi Tworowskiej, byłam ze 2 lata temu u nich z moim eMem, namówiłam go na wycieczkę, pamiętam, że mój eMuś kupił piwonie na pniu, daliśmy za nie trochę kasy, ale niestety nie uchowały się...ogólnie cenowo też nie byli za tani w stosunku do innych szkółek...
ElzbietaFranka 13:40, 27 kwi 2017

Widzisz dobrze wiedziec. Wyslalam tam do nich moja siostre i mnie wysmiala, ze tam nic nie ma. Podobaly jej sie moje trawy. Ona nie kumata w dziedzinie ogrodnictwa nie wiedziala po co jedzie, wiec ja ja wysmialam.

Szkoda, widzisz juz pozrywalam wszystkie adresy z paczki nie zwrocilam uwagi skad dokladnie przyszly.
Monia81 13:49, 27 kwi 2017

Elu a gdzie mieszka Twoja siostra, może inną szkółkę Wam polecę
ElzbietaFranka 23:35, 27 kwi 2017

Monia zobaczylam na mapie gdzie ta Nowa wies... jest to od Siemianowic nie tak daleko za Tarnowskimi Gorami.

Wszystkie szkolki maja swoje zaplecza.
Jak mowisz, ze tam nic specjalnego nie ma widocznie nastawiaja sie na wysylki. Przywaźą tylko zamowione rosliny a co zostanie to sprzedaja na miejscu.
Piotr_ 08:07, 28 kwi 2017

Witam u cb wiosennie, odpowiedziałem na pytania u mnie wiec zapraszam
pestka56 11:19, 28 kwi 2017

Zakupy po byku. Kiedy Ty to posadzisz jak tak leje
ElzbietaFranka 12:16, 28 kwi 2017

Kasiu nie wiem. Leje, leje i leje! przypomina mi sie rok 2010 jak lało non stop przez kilka dni.
Juz leje od srody z krotką przerwa wczoraj po południu i znowu leje niebo zachmurzone wiec nie zanosi sie na przerwę w dostawie deszczu.

Podobno od niedzieli przerwa, slonce i cieplo.
Nie pamietam aby w zimowych kapotach czlowiek chodzil tak dlugo.
W Tatrach tyle sniegu?
podobno klimat nam sie ociepla a tu takie anomalie.
gobasia 13:03, 28 kwi 2017

U mnie też się dziś rozpadało ...ale to i dobrze bo wiatrach i przymrozkach rośliny nabiorą wigoru...oby tylko nie padało tydzień