Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 00:31, 18 cze 2025

Judith napisał(a)
Ale ekstra! Uwielbiam balony . Zawsze gdy jakiś przelatuje (niezmiernie rzadko, niestety) to gapię się, póki nie zniknie z pola widzenia .

A ty wiesz Judyta jak się przestraszyłam. Siedzę nad oczkiem i nagle coś wyje (gaz puszczali i ogień na balona) patrzę w niebo a tu balon nad czubkami brzóz.
Nad chałupa od komina 2-3 metry. Krzyczą do mnie czy mogą ładować. Myślę sobie koniec staranuja mi chałupę. Tego w ubezpieczeniu nie mam. Też krzyczę, że na polu obok.
Nie miałam telefonu poleciałam szybko i dopiero później focilam.

Ja tu mam takich różnych latających. Dwóch motolotniarzy raz jeden kręcił mi kółka nad działka kilka razy. Wyciągnęłam wiatrówkę i odleciał.
Gosialuk 11:31, 18 cze 2025

Wyobraziłam sobie Elu ciebie z wiatrówką. Strach się bać.
ElzbietaFranka 12:19, 18 cze 2025

Gosialuk napisał(a)
Wyobraziłam sobie Elu ciebie z wiatrówką. Strach się bać.

Gosiu mam wiatrówkę. Dzieci często sobie zawody robią strzelając do tarczy.
Lotniarzowi nie wolno sobie tak latać nad działka. Przede wszystkim robi hałas i cholera wie co obserwuje.
Kiedyś to drony przylatywały i obserwacje prowadziły też nie wolno. Wiatrówkę wyciągnęłam i przestały latać.
Makao 12:42, 18 cze 2025

ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu Merlot może rosnąć w słońcu.i w lekkim półcieniu.
Też nie wiem jak się będzie sprawował. U mnie Wygwizdów na zimę trzeba go będzie zabezpieczyć agrowloknina.

Dereń tak zaraz go zabrałam i do kasy

Obym ja kiedyś na takie perełki trafiła no ale musiałabym ruszyć gdzieś w objazd szkółek bo tu w okolicy to raczej wszystko drogie jest. Tu niestety ceny monopolowe chyba ustalane wspólnie w tych szkółkach.
pestka56 14:50, 18 cze 2025

Oooooo... Balony Super. Leciałam 2 razy w okolicach Kazimierza. Raz późną wiosną. Super widoki. A raz zimą w chmurach. Wrażenie jedyne w swoim rodzaju.
Judith 15:04, 18 cze 2025

ElzbietaFranka napisał(a)

A ty wiesz Judyta jak się przestraszyłam. Siedzę nad oczkiem i nagle coś wyje (gaz puszczali i ogień na balona) patrzę w niebo a tu balon nad czubkami brzóz.
Nad chałupa od komina 2-3 metry. Krzyczą do mnie czy mogą ładować. Myślę sobie koniec staranuja mi chałupę. Tego w ubezpieczeniu nie mam. Też krzyczę, że na polu obok.
Nie miałam telefonu poleciałam szybko i dopiero później focilam.

Ja tu mam takich różnych latających. Dwóch motolotniarzy raz jeden kręcił mi kółka nad działka kilka razy. Wyciągnęłam wiatrówkę i odleciał.

Dżizas, tak nisko nad zabudowaniami i jeszcze prośba o lądowanie w ogrodzie to wskazuje na jakąś totalną amatorszczyznę... I przestaje być miłym doznaniem.
ElzbietaFranka 21:30, 18 cze 2025

Makao napisał(a)

Obym ja kiedyś na takie perełki trafiła no ale musiałabym ruszyć gdzieś w objazd szkółek bo tu w okolicy to raczej wszystko drogie jest. Tu niestety ceny monopolowe chyba ustalane wspólnie w tych szkółkach.

Aniu ja mam przez ulice szkółkę i to bardzo droga. Hosty po 28 zł nie powiem ładny towar, ale przy Puławskiej też hosty ładniejsze po 18 zł. Wszystkie duże małe mniej czy więcej rozbudowane.

Tak jak pisałam u sąsiadów obeszlam dział krzaki, drzewa i dorwałam te rarytasy.
Dzisiaj kupiłam derenia Satomi.

Jeszcze jest jeden różowy też ładny "Beni Fuji". Włożyłam w środek drzew może go nikt nie wypatrzy.
Makao 07:13, 19 cze 2025

Hahaha, parsknąłem
LIDKA 10:41, 19 cze 2025

Ela troche ponadrabiałam. Ewidentnie jest dobry rok dla róż. Pięknie Ci kwitną. Te na kratkach pod murem super wyglądają.

Reszta ogrodu też mi się podoba.
Oczko nadaje klimatu w ogrodzie.
mirkaka 17:21, 19 cze 2025

To miałaś przeżycia z balonem
Róże pięknie kwitną