Tak wygląda bardzo ładnie.
Bożenko, ale te liście z kamyczków trzeba wszystkie usunąć. Jak bym nie usuwała skalniaka by już nie było tyle liści każdego roku. Czekam na kilka dni słonecznych i aby liście spadły.
Jak na razie liście z brzozy mimo suszy mają się dobrze. Dużo ich na drzewach.
Ale one maja piękne liście. Fajnie że masz miejsce na takie duże drzewa. Chętnie bym posadziła ale nie mam gdzie. No i one chyba takiej suszy jak u mnie by nie zniosły. Sama nazwa o tym mówi Podwójny smuteczek
Cyklameny masz ładne. U mnie chyba nie wszystkie posadzone przeżyły.
Jola z dębami błotnymi nie ma problemu. Nawet jak sucho to rosną. One są wąskie możesz gdzieś posadzić gdzie słonko jeszcze świeci. Wystarczy wlać jedno wiadro wody na tydzień i będzie dobrze.
Wczoraj kupiłam po 110 zł 2 szt, ale dużo mniejsze. One dosyć szybko rosną. Potrafią puścić pędy nawet więcej niż pół metra.
Cyklameny nie wiem czy ładnie rosną bo mam je pierwszy raz
Cyklameny też mam pierwszy rok ale jeszcze mi nie kwitły, dlatego myślałam że twoje starsze.
A gdzie kupowałaś te dęby? Stacjonarnie? Ja raczej myślałam o odmianie kolumnowej
Green Pillar. Twoje też kolumnowe? Zwykłe dęby mam na działce i wszędzie mam liście. Kolumnowa by mi się może zmieściła. Mam grabowy żywopłot na prawo od graba kolumnowego, może słabo widoczny na zdjęciu bo utrzymywałam go do wysokości ogrodzenia.
Zarówno graby jak i choiny tnę dość mocno, poza tymi kolumnowymi, które mam dwa. I obydwa graby kolumnowe są dość słabe. Zresztą żywopłot mimo cięcia też nie robi zbyt dobrego wrażenia. Graby mają u mnie za sucho. Choiny radzą sobie znacznie lepiej.