Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 12:35, 17 lip 2017

Samego trawnika obok domu jest ok. 1000 m wiec eM musi sie niezle nagimnastykowac aby byl taki jak na focie. W tym miejscu jest najwiecej i widok dla foty dobry. Trawniczek jest kolo calego domu, wezsze i szersze miejsca. Aniu maszyneria do koszenia u mnie duza wiec nie sprawia to trudnosci.
Gesty, sprezysty, chodzisz jak po persie. Strzyzony co kilka dni. A podlewany co dwa dni w czasie kiedy desz nie pada. Caly dzien prawie w sloncu.

Kratke zbijalam sama listewki nie pomalowane bo ze starej kratki a nie mialam farby w przyszlym roku pomaluje.
Mam cos takiego czego bym sie nie zlapala to zrobie. Kiedes polozylam sama w mieszkaniu mozaike na podloge, rodzina wyjechala ja z kraizega, deseczkami i klejem zostalam sama i po zdarciu pcw. Zaczelam od jednego rogu pokoju przez cale mieszkanie do nastepnego rogu pokoju kleic plytki a potem docinki pod sciane i to cala filozofia. Meble przesuwalam na recznikach frotowych. Szafy na filcach.
Zawoskowalam i do dzisiaj ponad 30 lat jest elegancka bielusienka podloga.
Nikt nie chcial uwierzyc ze to ja zrobilam. Wszyscy sie smiali niedowierzali.

Mam swoja skrzynke z narzedziami od pily do kombinerek, gwozdzi i srubokretow.

Kobiety duzo moga.

ElzbietaFranka 12:44, 17 lip 2017

Ten pieciornik ma piekne rozowe kwiatuszki tak fota telefonem ktory zmienia kolor. Tak samo roza "rapsody... ma piekny granatowo-fioletowy kolor.
Aparatem foto bedzie na pewno inny (apar. Mi sie rozladowal).

Trawy sie bardzo rozrosly po 3 latach. Na wiosne musze to wszystko rozsadzic. Juz z tylu nie moge przejsc.

Kindzia 14:25, 17 lip 2017

Ja się też trawnikiem zachwycam, mój nie podlewany, to placki beżowe ma, rachunek za wodę by mnie zeżarł...przy tej naszej suszy teraz podlewanie rabat to 36 m3 przez maj i czerwiec. Z trawnikiem by było drugie tyle, nie da rady. Przynajmniej na Twój soczysty sobie popatrzę
Makao_J 14:30, 17 lip 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Samego trawnika obok domu jest ok. 1000 m wiec eM musi sie niezle nagimnastykowac aby byl taki jak na focie. W tym miejscu jest najwiecej i widok dla foty dobry. Trawniczek jest kolo calego domu, wezsze i szersze miejsca. Aniu maszyneria do koszenia u mnie duza wiec nie sprawia to trudnosci.
Gesty, sprezysty, chodzisz jak po persie. Strzyzony co kilka dni. A podlewany co dwa dni w czasie kiedy desz nie pada. Caly dzien prawie w sloncu.

Kratke zbijalam sama listewki nie pomalowane bo ze starej kratki a nie mialam farby w przyszlym roku pomaluje.
Mam cos takiego czego bym sie nie zlapala to zrobie. Kiedes polozylam sama w mieszkaniu mozaike na podloge, rodzina wyjechala ja z kraizega, deseczkami i klejem zostalam sama i po zdarciu pcw. Zaczelam od jednego rogu pokoju przez cale mieszkanie do nastepnego rogu pokoju kleic plytki a potem docinki pod sciane i to cala filozofia. Meble przesuwalam na recznikach frotowych. Szafy na filcach.
Zawoskowalam i do dzisiaj ponad 30 lat jest elegancka bielusienka podloga.
Nikt nie chcial uwierzyc ze to ja zrobilam. Wszyscy sie smiali niedowierzali.

Mam swoja skrzynke z narzedziami od pily do kombinerek, gwozdzi i srubokretow.

Kobiety duzo moga.

Pewnie że mogą dużo. Skoro można przenieść 50 krawężników to chyba już nic trudniejszego się nie znajdzie dla kobiety.
Sima 14:47, 17 lip 2017

Oj mogą

Ja ze swoim M. jak budowaliśmy dom to się umówiliśmy, że on zdobywa finansowanie a ja męcze się z budowlańcami, planami, danymi technicznymi, ogarnianiem etc..

Jak przychodził nowy wykonawca to od razu szedł do męża a mąż na to, że on tu tylko "kolory wybiera" i ze sprawami technicznymi do żony.
Bezcenne wspomnienia z szokowanych spojrzeń wykonawców
Mieliśmy ubaw

ElzbietaFranka 17:53, 17 lip 2017

Kasiu mam studnie glebinowa wiec podlewam prad mnie troche wiecej kosztuje. Przez ponad dwa tygodnie nie podlewalismy bo padaly deszcze nawet w sobote ale jak ksiadz kropidlem.
Na wodociag nie mam co liczyc, gdyz w cieple dni ledwo ciurka. W niedziele byl trawniczek podlewany aby go zrosic 15 min.
Na duzej lace nie podlewam, ale jest wilgoc w ziemi bo jak widzicie grzybki rosna.

Radziu2013 18:04, 17 lip 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Trawnik w podlewaniu

Łooo matko!!! Jaki dywanikPięknie

Pozdrawiam
malgorzata_s... 19:31, 17 lip 2017

Mnie zachwyca nie tylko trawnik. Cały widoczek w tle cudny a trawiszcza wspaniałe
Gruszka_na_w... 20:41, 17 lip 2017

Tło z wysokich drzew daje świetny efekt. A trawniczek pierwsza klasa.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
pestka56 21:24, 17 lip 2017

Ela, szczękę zbieram na widok traw
Rhapsody in Blue w cieniu ma intensywniejszy kolor. Będziesz prowadzić na pnącą? Może dorosnąć do 2 metrów.