Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

gobasia 12:03, 11 lip 2017

ElzbietaFranka napisał(a)

Kawałek łączki kwietnej przed i po skoszeniu

co tak szybko skosiłaś łaczkę? ...taka ładna była pełna kwiecia
ElzbietaFranka 14:00, 11 lip 2017

U nas leje jak .... juz druga ulewa w ciagu godziny kreci sie dokola na szczescie nie ma wiatru.

ElzbietaFranka 14:04, 11 lip 2017

Basiu ta laczka kwitla od polowy maja co kilka dni cos innego dopelnieniem byly zawsze margaretki i koniczyna czerwona ktore tez juz okwitly i juz sie trawka pokladala i gnila. Trzeba bylo to skosic nasionka napewno sie wysialy i zakwitna nastepne. Pada wiec szybko wzejda.
ElzbietaFranka 15:53, 11 lip 2017

Wszyscy sie chwala a to rosliny kolo ktorych chodze bo dawno by byly na smietniku. Najlepiej posadzic i nie zajmowac sje.

Maliny liscie po poł metra i takie wrazenie jakby nie obrywane, tez 3 donice

Schery koktailowe 3 donice.

pestka56 15:56, 11 lip 2017

Była u nas burza i nieźle polało. A pioru trzepnął jakieś 500 m od domu.

Napiszę jak mnie roboda zmęczy
ElzbietaFranka 22:58, 11 lip 2017

Kasiu bylam dzisiaj,ale stwierdzam, ze w Wwie bardziej napadalo. Tutaj druga ulewa tak dowalila wody, ze wewnetrzna uliczka osiedlowa kanalizacja nie nadazala zbierac wody rzeka.
Na dziapce popadalo ale woda nigdzie nie stoi. Mam zostawione wiadro miarka ile wody napada i zaledwie 1,5 cm napadalo. Jak byla ta wichura czwartkowa to bylo pol wiadra to juz cos.

Oj nje jest to pogoda dla roslin kwitnacych szczegolnie dla roz. Codziennie pada a nawet dwa razy. Wszystko oklapniete.

Dzisiaj oczyscilam roze, wszystko sie sypie, gleba w platkach.

Rudbekie zaczynaja kwitnac, werbena tez juz kwiaty wypuszcza. Wszystko rosnie jak na drozdzach.
Trawniczek dostal nawozu az czarny.
pestka56 00:24, 12 lip 2017

Wszystko wsiąkło już po pół godzinie od ulewy.
Róże mam w opłakanym stanie. Obite deszczem. Muszę jutro poogławiać i poprzycinać.
asiak 07:17, 12 lip 2017

pestka56 napisał(a)
Wszystko wsiąkło już po pół godzinie od ulewy.
Róże mam w opłakanym stanie. Obite deszczem. Muszę jutro poogławiać i poprzycinać.

Biedne te roślinki po tych ulewach. Ja idę dzisiaj swoje oglądać ( jak nie będzie lało )
gierczusia 09:44, 12 lip 2017

ElzbietaFranka napisał(a)

Kazdego roku obowiazkowo odwiedzam Chorzow czyli Wesole Miasteczko i sprawdzam co sie zmienilo. Stadion juz ukonczony. Kiedys bylam tam na meczu z trabka ktos mi nasypal do niej kul na mole i gra sie skonczyla.

Z racji kibicowania jezdzilam tez na stadion Ruchu teraz sie tym nie zajmuje nawet nie wiem czy Ruch jest w lidze.

Pa

No to jak byłaś w tym roku to pewnie rozczarowana Wesołym nie jesteś ..sama muszę jechać to zobaczyć
Ty i kibicowanie. ?? ajjjj?...ale para zaskoczyłaś mnie
Ps..już wszytsko wiem o różach
Ps2 napisz tylko w czym miałaś zamiar kąpać te lotosy bo nazwa jest taka pokrętna ,że nawet wujek gugle nie wiedział
Kindzia 10:49, 12 lip 2017

A u nas wreszcie popadało, trawnik mi odżyje choć trochę Tylko to zapowiadane na jutro znaczne ochłodzenie mnie niespecjalnie cieszy...