Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

gierczusia 20:36, 04 wrz 2017

Elcia ale u Ciebie jeszcze kwiatowo..no niesamowite cudnie gdzieśtam czytałam o Twoich opryskach róż..wiem ,że jedno to był miedzian , a to drugie ??? możesz przypomnieć ??
Buziole
pestka56 20:40, 04 wrz 2017

U mnie jeszcze się trzmieliny i derenie nie przebarwiają. Ciekawe, bo nie daleko nam do siebie.

Kapitalny przegląd zdjęciowy zrobiłaś To jest coś, co każdy powinien zobaczyć zanim posadzi trawy.
Rosa 21:54, 04 wrz 2017

ElzbietaFranka napisał(a)

Trawy są piękne, ale nie chcę zanudzać nimi, więc co jakiś czas będę pokazywać. Rozrosły się bardzo i wiosna muszę im ograniczyć samowolę.

Możesz być pewna Elu, że trawami nigdy nas nie zanudzisz . Piękne są właśnie teraz jak kwitną. Róże też masz bardzo okazałe u mnie nie są takie dorodne, właściwie wrzosy teraz królują.
Mirka 22:08, 04 wrz 2017

Elu wstawiłam u siebie Rudbekie o które pytałaś ☺
ElzbietaFranka 23:35, 04 wrz 2017

Aniaaa napisał(a)
Witaj Ela

Twoją trawiastą przeniosłabym w całości do siebie.Robi wrażenie
Przepchnęłabym tylko trochę płot do sąsiada i miejsce w sam raz
U siebie mam do wsadzenia kilka nowych nabytków: miskanta 'Korea' i 'Adagio',proso 'Rehbraun'.
'Adagio' to już będzie trzeci u mnie bo lubię go bardzo,to jeden z niższych miskantów.Gdybym miała więcej miejsca to na pewno by powstała taka rabata jak Twoja,typowo trawiasta.Już czuję jak fajnie tam szumi..szuuuu,szuuuu
Mimo iż trawy późno startują to warto na nie czekać każdego roku by potem je podziwiać jesienią.Tylko to wiązanie na zimę..wrrrrr

Napisałam Ci pw

Buziaki

Aniu dzieki, ze sie odezwalas odpisze na pewno. Syn mi zabral komputer bo mu potrzebny drugi do pracy a na tablecie pisanie to koszmar znowu sie rozladowuje.
ElzbietaFranka 23:37, 04 wrz 2017

Mirka napisał(a)
Elu wstawiłam u siebie Rudbekie o które pytałaś ☺

Zaraz zajrze.
ElzbietaFranka 23:40, 04 wrz 2017

gierczusia napisał(a)
Elcia ale u Ciebie jeszcze kwiatowo..no niesamowite cudnie gdzieśtam czytałam o Twoich opryskach róż..wiem ,że jedno to był miedzian , a to drugie ??? możesz przypomnieć ??
Buziole

Na pewno "TOPSIN" lub supstral "2 w 1" - srodki ktorych uzywam w tym roku wyjatkowo malo mimo bardzo wilgotnej pogody.
ElzbietaFranka 23:49, 04 wrz 2017

pestka56 napisał(a)
U mnie jeszcze się trzmieliny i derenie nie przebarwiają. Ciekawe, bo nie daleko nam do siebie.

Kapitalny przegląd zdjęciowy zrobiłaś To jest coś, co każdy powinien zobaczyć zanim posadzi trawy.

Kasiu mam derenie przy trzmielinie sa caly dzien na str slonecznej jeszcze bardziej przebarwione tylko dostsly plam na lisciach to tska choroba dereni. Sa za geste i nie ma wietrzenia. Wiosna musze przeswietlic krzaki.

Trzmieline mam od 8 lat przesadzana kilka razy. Albo rosla nie bardzo albo w przewiewnym miejscu co jej nie sluzylo. Ostatecznie pisadzilsm na szambie przy bramie strona sloneczna i za plecami ma mate wiklinowa aby nie przewiewalo. Niech sie przebarwia, aby tylko mtoz nie przyszedl bo wtydy po kolorystyce liscie opadaja.
ElzbietaFranka 11:03, 05 wrz 2017

Pogoda byle jaka w nocy padalo. Typowo gastronomiczna.
W zeszlym roku wrzesien przepiekny.
Przed chwila otrzymalam paczke z siatkami na liscie z malym oczkiem 10x12mm. Mam siatki ale za duze oczko 20x25 i liscie przelatuja, pozniej gnija w oczku.

Brzozy zolkly, ale ostatni intensywny deszcz wzmocnil je. Wiatr otrzepal zolte liscie i znowu sa zielone pieknie wygladaja.
Kindzia 11:20, 05 wrz 2017

Te czerwoniaste pióropusze tego miskanta...miodzio!!!!!!!!!!!

Ta różowa upakowana róża cudna, ja też poproszę o nazwę