Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 12:35, 18 wrz 2017

Jest slonce, wietrznie i 17 stopni. Czas spaceru.
Rosa 12:38, 18 wrz 2017

U mnie dziś słańca nie widziałam od rana. Skąd Ty słonce wzięłaś??? Gdzie tu sprawiedliwość?
pestka56 16:26, 18 wrz 2017

Po tej stronie W-wy weszcie nie pada i słonce świeci, ale wieje mocno. Niebo piekne z chmurami od białych po cieżkie granatowe. Ale zimno, tylko 15 stopni
anabuko1 20:46, 18 wrz 2017

U mnie słońce od rana było.
Grzybobranie było ?
pestka56 22:01, 18 wrz 2017

Pojeździliśmy dziś na rowerach

Wejmutka obrodziła 35 maślaczków. Już oskurowane. Też mi się paluszki podbrązowiły, ale potem kruszyłam wysuszone nóżki kani i wsio się pięknie wyczyściło Kolejny sposób
ElzbietaFranka 22:08, 18 wrz 2017

Rosa napisał(a)
U mnie dziś słańca nie widziałam od rana. Skąd Ty słonce wzięłaś??? Gdzie tu sprawiedliwość?

Ewo nieraz na Ursynowie leje jak ch.... dzwonie do eMa na Śródmieście nie wierzy bo tam slonce swieci.

To slonce swiecilo moze godzine a potem chmury sie tarzaly po niebie.
ElzbietaFranka 22:10, 18 wrz 2017

pestka56 napisał(a)
Po tej stronie W-wy weszcie nie pada i słonce świeci, ale wieje mocno. Niebo piekne z chmurami od białych po cieżkie granatowe. Ale zimno, tylko 15 stopni

Ewo widzisz Kasia pestka potwierdza slonce świecace.

Kasiu o co chodzi z tym kruszeniem nozek kani. Dzwonilam wczoraj ale bez odzewu.
pestka56 22:22, 18 wrz 2017

Ewo, przecież między nami kiladziesiąt km odległości to pogoda ma przestrzeń do zmian
pestka56 22:26, 18 wrz 2017

Jak to dzwoniłaś !!! Śladu w telefonie nie mam.

Nóżki kaniowe są twarde i jak świeże to łykowate. Podobno powinno się je po wysuszeniu zemleć na proszek. A mnie nie chciało się maszynki wyciągać, więc brałam pełne garście i mieliłam w dłoniach jakby ręce były żarnami. Pokruszyły się całkiem mocno, a przy okazji niespodzianka z tym wyczyszczeniem kolorku po maślakach
ElzbietaFranka 23:08, 18 wrz 2017

pestka56 napisał(a)
Jak to dzwoniłaś !!! Śladu w telefonie nie mam.

Nóżki kaniowe są twarde i jak świeże to łykowate. Podobno powinno się je po wysuszeniu zemleć na proszek. A mnie nie chciało się maszynki wyciągać, więc brałam pełne garście i mieliłam w dłoniach jakby ręce były żarnami. Pokruszyły się całkiem mocno, a przy okazji niespodzianka z tym wyczyszczeniem kolorku po maślakach

Kasia a do czego dajesz te sproszkowane nozki kani. Rozumie, ze je suszysz a pptem rozcierasz w dloniach.
U mnie te nozki byly bardzo kruche i eM kazal wyrzucic.

Kasia 19.50 chcialam sie zapytac o tych kaniach ale juz czesc ususzylam czesc zamrozilam a dzisiaj zrobilam kotleciki tak dobre, ze czuje w zoladku z przejedzenia mam nadzieje, ze bedzie ze mna wszystko w porzadku i dozyje jutrzejszego poranka.

Popatrz te kanie rosly na tej lace kazdego roku ale w mniejszych ilosciach i niezrywalismy ich myslałam, ze to jakies psiury. Bedac w piatek na bazarze przy Walbrzyskiej staly babcie z tymi talerzami i pytam sie co to za grzyby i zaczely mi opowiadac. Jechalam na dzialke autobusem do Piaseczna i pozniej dalej.
W sobote przyjechal eM i pokazuje mu kanie na łace stojace w szeregu patrzymy dalej a tam nastepny szereg, mowi do mnie to jakiesz szatany ale poczytal przesledzil w internecie i w niedziele mowi jedziemy zrywac w tym najwiekszym deszczu, przy okazji bylo troche kozakow, 2 prawdziwki ale takie ladne obok pod debem no i maslaczki.

Ilez samochodow przy lasach stalo w zyciu czegos takiego nie widzialam narod w jakis amok grzybowy wpadl.