Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 22:39, 20 wrz 2017

Mirka napisał(a)
Elu szerokie kadry ogrodu bardzo mi się podobają. Brzuzki Trawki super.Kiedy otwierasz ogród dla zwiedzających ?☺

Mirka jak będzie wszystko zrobione, już nie długo teraz to odpada bo wszystko już się szykuje do zimy. Chociaż jesień też piękna pora roku ale kiedy nadejdzie ta piękna to nie wiadomo prognozy pogodowe są bardzo niepokojące.

Wiesz ja mam ogród tam gdzie trawy to plaża żwirowa wiosną. Dopiero pod koniec czerwca już trawy większe. Za trawami są: rododendron, horty, róże, i liliowce. Kiedyś miałam tam duzo tulipanów, ale się wyrodziły więc znowu w tym roku zrobię nasadzenia, ale tulipan też góra 2 tygodnie kwitnie. Ratują to miejsce wszędobylskie orliki w jednym kolorze jasno fioletowym.

Postanowiłam sobie, że przyszły rok to zakończenie moich projektów więc bliżej niż dalej.
Zapraszam na kwitnące róże, później trawy, ale już w przyszłym roku.
ElzbietaFranka 22:42, 20 wrz 2017

Aurelllia napisał(a)

Ela już obiecywała, że w przyszłym roku nie darujemy - takie cuda trzeba obejrzeć i pocmokać

Mircia macie wszystkie blisko to się jakoś skrzykniemy oby zdrowie było i piękne lato w przyszłym roku. Bo to co teraz się odbywa to nie lato.
Człowiek musi łapać promyk słońca aby coś zrobić w suchej ziemi i nacieszyć się ogrodem.
anabuko1 22:44, 20 wrz 2017

O fiu, fiu!!
Jakie ty masz trawy?
Oczy mam wielkie jak 5 zł.
Piękne widoki.
Czemu opne mi sie kiedyś nie podobał
Motylki i marcinki śliczne widoczki
ElzbietaFranka 22:47, 20 wrz 2017

ania1110d napisał(a)
Piękne trawki... teraz ich pora ależ są śliczne
Bzyczków i motyli pełno bo zapaszek czują wspaniały

Oj jak tylko słońce wyjdzie to spragnione i latają i nie schodzą z kwiatów.
Mam obok działki drogę którą koszę i specjalnie zostawiłam ją jeszcze pełno kwiatów takich żołtych podobnych do mlecza. Tam jak w mrowisku motyle, pszczoły, osy, trzmiele wszystko fruwa i nektar zbiera. Na ugorze mimozy czy nawłoć już przekwitła więc posilają się na tej drodze. Tak było wczoraj.
ElzbietaFranka 22:52, 20 wrz 2017

patrycja napisał(a)

WOW!!!!!!!!!!

Patrycja ładne prawda. W słońcu te czupryny cudowne zresztą o każdej porze nawet zimą.
ElzbietaFranka 22:57, 20 wrz 2017

danuta_szwajcer napisał(a)
Takie słonce u was? To sie odmieniło bo u nas leje, ponuro, zimno i tak ma byc niestety

Danusia tak było wczoraj dzisiaj leje. Wczoraj wykorzystałam czas ze 1 dzień miało nie lać i rzeczywiście sprawdziła się prognoza i nie lało.
Dzisiaj od rana lało ok. godz. 17 przestało.
Dorota123 10:30, 21 wrz 2017

Twoje pupilki prześliczne, mam do przerobienia jedną rabatę chyba pójdę w kierunku traw.
ElzbietaFranka 11:59, 21 wrz 2017

Dorota123 napisał(a)
Twoje pupilki prześliczne, mam do przerobienia jedną rabatę chyba pójdę w kierunku traw.

Dorotka polecam trawy. Masz gust wiec nie trzeba tobie podpowiadac jedynie zachowaj tylko dleglosci bo sie szybko rozrastaja.
ElzbietaFranka 12:02, 21 wrz 2017

U nas nie chce sie patrzec przez okno z krotka popoludniowa przerwa wczoraj i znowu leje.
Mirka 12:06, 21 wrz 2017

Elu dziękuję za artykuł u mnie Bardzo ciekawe to co piszą. U mnie tzn.w Piasecznie pada pada i końca nie widać