Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 23:02, 16 wrz 2017

danuta_szwajcer napisał(a)
Elu jestes pewna, ze to Magical candle?? Te choiny to dwie różne chyba? Obie piękne, ostatnio jestem nimi zauroczona, obecnie mam 4 ale myśle by dokupić. Jak długo je masz? Troche tylko się obawiam o podlewanie, u Ciebie mokro to im dobrze. Mają podstawową zalete bo nie gubią igieł Pozdrawiam

Jestem pewna ze tak sie nazywa ma przywieszona metke. Mam dwie takie same wiec nie moze byc mowy, ze to podmianka metek. Sprawdzalam jeszcze dzisiaj bo Kindzia miala problemy ze swoja horta podobna.

Danusiu pierwsza hoina ma ok. 7 lat jest wysoka ok 3 m jest os trzech lat cieta i pieknie sie zagescila. Nawet jak ide przez ogrod a mam sekator to ciecham. Za nia rosna jeszcze 2 tez,ladne jest tam malo miejasca i nie moge im zrobic foty.

Druga fota ta hoina jest u mnie 4 lata troche odchorowala po posadzeniu z donicy ale juz w tym roku pieknie odrosla.
Tych choin mam 11 szt wlasciwie wszystkie nie mogly dojsc do siebie ale w tym roku bardzo dobrze rosna. Te choiny nje byly jeszcze ciete w przyszlym roku bede obowiazkowo przycinala. Inna sprawa, jak zamawialam choiny ogladalam inne ladniejsze, a przywiezli takie badziewie z poprzedniego roku ktore im zostaly. Chcialam je zwrocic ale eM mowi nje rob cyrku. Dzmy dobrej ziemi i bedzie ok. Najgorsza ktora miala zolte igly teraz wyglada pieknie. Em podlewa i rosna. Choiny najgorzej pierwsze lata trzeba podlewac pozniej znajduja sobie wode glebiej.

Ten rok jest wyjatkowy dla roslin dla choin szczegolnie bo mokry u nas pewnie sie smiejesz bo wiem, ze na Slasku sucho bylo. U nas niestety nie bylo tygodnia aby kilka ulew nie przyszlo.

Dzisiaj byla znosna pogoda mialo byc bardzo zimno i wprost przeciwnie bylo 20 stopni. Duzo roznych prac zrobilam wiec jestem zadowolona.
bacowa 23:09, 16 wrz 2017

ElzbietaFranka napisał(a)

Pierwszy raz wypuscila kwiaty

Też pierwszy raz mi kwitnie
Iwk4 23:18, 16 wrz 2017

Moja malutka, też kwitnie. Myślałam, że to norma...
ElzbietaFranka 23:30, 16 wrz 2017

U nas dosyc mokry rok i widocznie to jej sluzy. Mam 4 krzaczki ten jest wiekszy 3 pozostale mniejsze i tez kwitna.
Rosa 09:18, 17 wrz 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Obok na lace chyba kanie.

Nie chyba tylko napewno kanie. Śmigaj do sąsiada na łąkę i zbieraj. Sól + pieprz potem jajeczko i bułeczka tarta i na patelnię na klarowane masełko. Pychotka, że palce lizać .
U mnie też rosną grzyby na trawie, ale tylko purchawki i przydróżki .
ElzbietaFranka 12:09, 17 wrz 2017

Jak kania to zetne dzisiaj i bede piekla na maselku jak piszesz. Jak dozyje jutra to znaczy, ze kania.
pestka56 12:31, 17 wrz 2017

Kanie, kanie

Mam 6 przepisów na kanie i 4 skrzynki kani stoją w kuchni i czekają.
Rosa 12:53, 17 wrz 2017

Dożyjesz, dożyjesz. Do zobaczenia jutro .
Możesz smażyć i suszyć. Są bardzo aromatyczne. Suszone całe kapelusze zimą moczy się przez noc w mleku i smaży jak kotlety schabowe. Są wyśmienite.
Najlepiej obleć kilku sąsiadów i wszystkie wyzbieraj .
Miałam coś podłubać w ogrodzie a tu mokro od rana, co chwila mży i nie chce się z domu wyjść. Mogłabyś coś pokombinować z tą prognozą ;P.
Kindzia 14:15, 17 wrz 2017

U nas leje jak z cebra...zaczęło w piątkową noc. Dobrze, że zdążyliśmy posadzić.

Kanie...to najlepsze grzyby "z patelni" Uwielbiam i zazdroszczę, że masz prawie swoje U nas w Zabrzu, od czasu do czasu, pokazują się na targu i wtedy smażę właśnie panierowane na klarowanym maśle

Wczoraj byliśmy u Cioci Gosi, dostaliśmy sporo prawdziwków, już gotowych, zamrożonych
ElzbietaFranka 14:53, 17 wrz 2017

Dzieki Kindziu, ze tez potwierdzasz bede smazyc. Zaraz jade i zbieram.