Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

Aurelllia 10:55, 01 paź 2017

Elu rabata z trawami zachwyca Derenie jakie ogromne i pięknie się przebarwiają Moje kupione w tym roku jeszcze malusie no i grzyb je zaatakował.... w przyszłym roku będę musiała prysnąć na nie czymś
ElzbietaFranka 11:12, 01 paź 2017

Aurelllia napisał(a)
Elu rabata z trawami zachwyca Derenie jakie ogromne i pięknie się przebarwiają Moje kupione w tym roku jeszcze malusie no i grzyb je zaatakował.... w przyszłym roku będę musiała prysnąć na nie czymś

Ja tez mam na innych grzyba plamistosc na lisciach opryskuje je i troche pomaga. Taka pogoda w tym roku ze grzyby sie panosza.
Te derenie to juz maja ok 7 lat co roku je odmladzam. Wycinam stare pedy w polowie a w nastepnym roku znowu z drugiej polowy rok przerwy i znowu wycinam.

Te grzybowe podleje jeszcze previcurem moze cos pomoze. Przed tem jeszcze zajrzę w necie czym je popryskac.
To choroba pewnie od korzenia.
ElzbietaFranka 11:17, 01 paź 2017

O tutaj widac na focie z trzmielina z lewej strony jakie deren ma plamy. Stara fota, zribie dzisiaj nowa to pokaze. Na jednej dzialce 40 m roznicy jedne z plsmami a drugie bez plam.

bacowa 20:40, 01 paź 2017

Zakładanie rabaty trawiastej obejrzałam, nie sądziłam że one tak rzadko są posadzone. Na wiosnę jak będę obsadzać swoją to muszę koniecznie pamiętać o odległościach.
ElzbietaFranka 23:19, 01 paź 2017

bacowa napisał(a)
Zakładanie rabaty trawiastej obejrzałam, nie sądziłam że one tak rzadko są posadzone. Na wiosnę jak będę obsadzać swoją to muszę koniecznie pamiętać o odległościach.

Tam sa odstepy min.1,5 m i tak po 3 latach od 2014 r. Sie rozrosly.

Wiec trzeeba miec umiar w sadzeniu.
Dorota123 10:59, 02 paź 2017

Też kupiłam ostatnio takie proso jak jest u Ciebie, zaraz sprawdzę czy ma czerwone końcówki liści. Rabata trawiasta na wszystkich robi ogromne wrażenie, to moja ulubiona, ale jeszcze kilka dni i rabata pod tujami będzie grała pierwsze skrzypce.
anbu 11:12, 02 paź 2017

Elu piszesz o tych rozchodnikach i roplenicach, że daje mi to do myślenia Napisz proszę w jakiej odległości powinnam posadzić jedne od drugich? Mam roplenicę Halmen.
ElzbietaFranka 11:17, 02 paź 2017

Dorota123 napisał(a)
Też kupiłam ostatnio takie proso jak jest u Ciebie, zaraz sprawdzę czy ma czerwone końcówki liści. Rabata trawiasta na wszystkich robi ogromne wrażenie, to moja ulubiona, ale jeszcze kilka dni i rabata pod tujami będzie grała pierwsze skrzypce.

Tak dorota jesienia "pod tujami" jest bardzo piekna kolorystycznie. W tym roku troche za posno podcielam tawuly i nie zdszyly wyrosnac jeszcze raz mlode liscie ktore jesienia przebarwiaja sie na pomarańczowo i czerwono. Dotego te berberysy i zielen szmaragdow i kulki trzmielin na patyku ladnie wyglada.

To zeszly rok 27 pazdziernik.

Mirka 12:04, 02 paź 2017

Przez tę twoją Trawiastą zamówiłam dziś pięć Miskantów
pestka56 14:57, 02 paź 2017

Zaszalałaś Mirka Kawał ogrodu obsadzisz. Ale nie sadź samych miskantów, bo nudno. Trochę średnich i niskich by się przydało.