Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

Rosa 23:46, 02 paź 2017

Elu ta kalina ma tak piękny pokrój i wyjątkowy jasny kolor zieleni na wiosnę, że powinna rosnąć jako soliter, ale w miejscu raczej osłoniętym i najładniej wygląda na tle zieleni . Widziałam ją posadzoną na tle tui, pięknie wyglądała. U mnie niestety rośnie w złym miejscu i nie mam żywopłotów, które podkreślałyby jej urodę . Muszę coś wymyślić, ale będzie to trudne.
anabuko1 09:57, 03 paź 2017

Z drzew liście opadają ? Oj chyba zawsze uważamy że na to zawczesnie.
I mnie Lato było piękne ale suche.Także ten rok jak dla mnie nie był taki zły.
Tak;tak .Ale dużo rejonów w Polsce miało deszcze i nadmiar wody. To tam było dziwne lato.
Słoneczne fotki są takie cieplutkie. Pełne jeszcze jesiennych kolorów ,których będzie przybywać.
Takie piękne. Zaraz trzeba będzie je wykopywać .Ogrody opustoszeja. Zszarzeja;( I nadejdzie czas zimnych, długich , ciemnych wieczorów.
Jedyny pożytek to ;ze więcej czasu na dom będzie i na hakues6 książki do czytania.
ElzbietaFranka 12:04, 03 paź 2017

anabuko1 napisał(a)
Z drzew liście opadają ? Oj chyba zawsze uważamy że na to zawczesnie.
I mnie Lato było piękne ale suche.Także ten rok jak dla mnie nie był taki zły.
Tak;tak .Ale dużo rejonów w Polsce miało deszcze i nadmiar wody. To tam było dziwne lato.
Słoneczne fotki są takie cieplutkie. Pełne jeszcze jesiennych kolorów ,których będzie przybywać.
Takie piękne. Zaraz trzeba będzie je wykopywać .Ogrody opustoszeja. Zszarzeja;( I nadejdzie czas zimnych, długich , ciemnych wieczorów.
Jedyny pożytek to ;ze więcej czasu na dom będzie i na hakues6 książki do czytania.

Juz pisalam nie wiem u kogo, ze ten rejon Polski byl bardzo sloneczny i bezdeszczowy. Cała Polska poludniowa byla ciepla.

Moj eM kupil nowe dysze do nawodnienia w lipcu i ani raz ich nie uzywalismy do konca wrzesnia. Musial zrosic trawnik po nawozie jesiennym przez minut i to wszystko.

Dzisiaj znowu podlewa.
roma2 12:24, 03 paź 2017

U mnie leje. Nie pada, ale leje! Takie łany trzcinnika mam za płotem, Inwazyjna bestia. Niekoszony zdominował wszystko co do tej pory rosło. Tylko brzozy wystają. Czekam na weekend od niedzieli wieczora . Może uda mi sie wyskoczyć i coś podziabać w ziemi. Rabatę trawiastą Twoją muszę jeszcze raz obejrzeć od początku. Bo marzy mi się taka.
ElzbietaFranka 12:39, 03 paź 2017

roma2 napisał(a)
U mnie leje. Nie pada, ale leje! Takie łany trzcinnika mam za płotem, Inwazyjna bestia. Niekoszony zdominował wszystko co do tej pory rosło. Tylko brzozy wystają. Czekam na weekend od niedzieli wieczora . Może uda mi sie wyskoczyć i coś podziabać w ziemi. Rabatę trawiastą Twoją muszę jeszcze raz obejrzeć od początku. Bo marzy mi się taka.

U nas tez raz leje raz pada. Znowu bedzie mokro. Ja obawiam sie o tuje, zeby w wodzie nie staly, bo moga korzenie zgnic sa wysokie przy duzym wietrze jak grzasko moga sie pochylic i wyrwac z korzeniami.

Tu jest moj problem, reszta ogrodu jest bezpieczna.
Tuje dla mnie blogoslawienstwo jak silne mrozne wiatry. Oslaniaja rosliny przed nim.
danuta_szwajcer 18:38, 03 paź 2017

Zauważyłam jakie wysokie cynie jeszcze u Ciebie kwitną, u nas tez leje z czego się ciesze) Pozdrawiam
ElzbietaFranka 23:32, 03 paź 2017

danuta_szwajcer napisał(a)
Zauważyłam jakie wysokie cynie jeszcze u Ciebie kwitną, u nas tez leje z czego się ciesze) Pozdrawiam

Mam cynie które mają 1,5 m wysokości. I to każdego roku mam takie. Takie nasiona. Mam tez mniejsze, ale tego to nie warto siać bo ledwo kwiatki widać. Tylko liści kupa.
Iwk4 00:02, 04 paź 2017

Raz miałam śliczne cynie, kwitły do jesieni późnej, a potem nie umiałam zebrać nasion
ElzbietaFranka 08:31, 04 paź 2017

Iwk4 napisał(a)
Raz miałam śliczne cynie, kwitły do jesieni późnej, a potem nie umiałam zebrać nasion

Ja nie zbieram nasion kupuje w sklepie co roku te same. Sialam jeszcze chryzantemowe nie wiem jak to sie stalo ze nie posiane bardzo ladne tez wysokie, duze kwiaty i geste.
Cynia utrzymuje sie bardzo dlugo. Obcinam do wazonu i znowu nowe wyrastaja. Wazonie stoja nawet 2 tygodnie.
pestka56 14:24, 04 paź 2017

Mirka napisał(a)
To żarcik co.?

A gdzie tam