Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe szaleństwo ...

Ogrodowe szaleństwo ...

Nowalijka 21:37, 30 cze 2017

BasiaLT napisał(a)

To bardzo dobry pomysł. To super miejsce dla nich, rozrosną się i zakryją wszsytko co chcesz.

Basiu, przygotowuję to miejsce już tyle czasu i nadal nie skończyłam, a to mi się nie chce, a to od kilku dni brzydka pogoda..., paluszek i główka to szkolna wymówka. Zastanawiam się ile bergenii dać na tą ścianę (ok 4 m), w jakich odstępach wsadzać je i czy dać dwa rzędy? Zainspirował mnie program Maja w ogrodzie, gdzie kobitka miała niesamowite szpalery tych roślin. Pocieszam się, że bergenie można wsadzać nawet późną jesienią, myślę, że dam radę wyczyścić to miejsce do tego czasu.
Nowalijka 21:42, 30 cze 2017

Radziu2013 napisał(a)
Elu, a jak tam po ostatnich zakupach. Bo pisałaś ostatnio u mnie że też się na ogrodowy shopping wybierasz.

Więc co nowego?

Radziu robiłam jakieś tam zakupy ale nic specjalnego (nie robiłam zdjęć zaraz po zakupach). Ostatnio kupiłam bodziszka czerwonego "vision", petunie, komarzycę i takie drobne żółte kwiatki podobne do uczepu (nie pamiętam nazwy ale mam je na focie)
komarzyca w zestwaie

i tenże żółty kwiatek

i pozostałe zakupy

Nowalijka 21:46, 30 cze 2017

patrycja napisał(a)
Lilie masz śliczne
Wiciokrzew zdrowy?
Bo mojego już szlag trafił.

Patrycja, wiciokrzewy (dwa) są zdrowe, choć ten przy domku kiepsko kwitnie. Twojego mszyce załatwiły? Szkoda rośliny, tym bardziej, że wiciokrzewy są piękne.
Lilie dopiero zaczynają swój popis, moja mama je uwielbia, jurto ma imieniny więc dostanie kilka

Radziu2013 21:48, 30 cze 2017

Jak to nic takiego?przecież bodziszek tej odmiany jest piekny
Radziu2013 21:49, 30 cze 2017

Lilie na ostatnim zdjęciu czarujące
Nowalijka 21:52, 30 cze 2017

Radziu2013 napisał(a)
Jak to nic takiego?przecież bodziszek tej odmiany jest piekny

Czy dobrze widziałam tego bodziszka na Twoich ostatnich zdjęciach?
Radziu2013 21:59, 30 cze 2017

Być może to on. Ja tego Twojego obejrzałem na necie więc z tąd mówię że jest świetny. A mój jakiej jest odmiany? Nie wiem, kupiłem to na targu
Nowalijka 22:00, 30 cze 2017

Radziu2013 napisał(a)
Być może to on. Ja tego Twojego obejrzałem na necie więc z tąd mówię że jest świetny. A mój jakiej jest odmiany? Nie wiem, kupiłem to na targu

Rozumiem, że już w tym roku nie zakwitnie - jego pora minęła?
Radziu2013 22:04, 30 cze 2017

Mój kwitnie już dosyć długo i zapowiada się że będzie jeszcze trochę kwitł. Pierwsze kwiaty miał już w tamtym roku a w tamtym też go sadziłem, więc możliwe że i twój jakieś kwiaty będzie miał. Moje pozostałe,zakwitly dopiero w tym roku.
Nowalijka 22:08, 30 cze 2017

Radziu2013 napisał(a)
Mój kwitnie już dosyć długo i zapowiada się że będzie jeszcze trochę kwitł. Pierwsze kwiaty miał już w tamtym roku a w tamtym też go sadziłem, więc możliwe że i twój jakieś kwiaty będzie miał. Moje pozostałe,zakwitly dopiero w tym roku.

wniosek jeden Cierpliwość to podstawowa cecha ogrodnika, Na wszystko trzeba czekać
Nawet na ogórki ( a właściwie to na jednego kurdupla)