Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe szaleństwo ...

Ogrodowe szaleństwo ...

Nowalijka 20:32, 18 cze 2017

Radziu2013 napisał(a)

Odgapiam pomysł(Super jest) Na jesień z wrzosami będą u mnie zdobić wejście do domu

Radziu cieszę się że Ci się podoba. Zgapiaj ile wlezie
Nowalijka 20:34, 18 cze 2017

Aurelllia napisał(a)
Kolorowo u Ciebie Śliczne kompozycje w donicach - przyciągają wzrok

Aurelio dziękuję. Troche czasu zajęło mi malowanie tych skrzyneczek a następne czekają w kolejce.
Nowalijka 20:38, 18 cze 2017

Radziu2013 napisał(a)

A nie myślałaś nad jakimiś tabletkami albo płynem do oczka? Zwykły najtńczy płyn kosztuje podajże 16zł bo kupowałem w zeszłym roku
Z takich naturalnych sposobów to podpowiem ci że konary dębu wrzucone do wody oczyszczają ją, tylko że co jakiś cza trzeba je zmieniać No i wiadomo trzcina( najlepsza naturalna oczyszczalnia).

Miłego grilowania...czuję zapach kiełbaskimmmm

Jutro popatrzę za czymś do czyszczenia oczka. Muszę też kupić niebieskie granulki na ślimaki. Wczoraj zrobiłam gnojówkę z pokrzyw. Za dwa tygodnie będę nią podlewać róże i pomidory.
Grillowanie zakończone. Było miło, ciepło, smacznie a przede wszystkim rodzinnie. Jutro do pracy
Radziu2013 20:46, 18 cze 2017

Ja gnojówkę robiłem jakieś trzy tygodnie temu w dużej beczce na deszczówkę a przedtem jeszcze w mniejszych pojemnikach i nie mogę wykończyć, a podobno jeszcze trochę i powinno zaprzestać się podlewania takimi które pobudzają do wzrostu...
Jak chodzi o róże to podobno te które mają pąki czy tam kwitną powinny dostawać nawozu ze zwiększoną dawką potasu...chyba gnojówka z żywokostu ale pewien nie jestem

Cieszę się że grillowanie się udało?Niestety wszystko co dobre szybko się kończy...
Ja jeszcze do piątku do szkoły a potem wolne i w pełni można zająć się "prowincją"
Nowalijka 21:03, 18 cze 2017

Radziu2013 napisał(a)
Ja gnojówkę robiłem jakieś trzy tygodnie temu w dużej beczce na deszczówkę a przedtem jeszcze w mniejszych pojemnikach i nie mogę wykończyć, a podobno jeszcze trochę i powinno zaprzestać się podlewania takimi które pobudzają do wzrostu...
Jak chodzi o róże to podobno te które mają pąki czy tam kwitną powinny dostawać nawozu ze zwiększoną dawką potasu...chyba gnojówka z żywokostu ale pewien nie jestem

Cieszę się że grillowanie się udało?Niestety wszystko co dobre szybko się kończy...
Ja jeszcze do piątku do szkoły a potem wolne i w pełni można zająć się "prowincją"

Fajnie masz. Ja długi urlop mam od 15 lipca. Wytrzymam. W końcu teraz też byłam na tygodniowym urlopie.
Nowalijka 07:07, 21 cze 2017

Jesienią 2015 roku kupiłam kilka róż (przez Internet). Albo nie miały nazw albo je wyrzuciłam. Poniżej zamieszczam zdjęcia jednej z nich i proszę o pomoc w znalezieniu nazwy dla niej. Jest to róża pnąca i pachnąca. Wierzę, że nasza Ewunia coś poradzi

Anda 17:35, 22 cze 2017

Elu, piękna ta róża. Wygląda jak Golden Gate, ale jak zawsze, pewności nie mam

Moją ostatnią gnojówkę z pokrzywy już wykorzystała, a teraz robi się gnojówka z żywokostu. Zaczyna już cuchnąć. Zupełnie inaczej niż pokrzywowa.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Nowalijka 22:49, 22 cze 2017

Anda napisał(a)
Elu, piękna ta róża. Wygląda jak Golden Gate, ale jak zawsze, pewności nie mam

Moją ostatnią gnojówkę z pokrzywy już wykorzystała, a teraz robi się gnojówka z żywokostu. Zaczyna już cuchnąć. Zupełnie inaczej niż pokrzywowa.

Ewa dziękuję za pomoc. Myślę że nie mylisz się. Popatrzyłam na fotki w internacie i pasuje Twoja nazwa jak ta lala. Moja gnojówka z pokrzyw śmierdzi jak skunks. Ewcia w jakich proporcjach rozcieńczasz ją do róż?
Anda 22:56, 22 cze 2017

Nowalijka napisał(a)

Ewa dziękuję za pomoc. Myślę że nie mylisz się. Popatrzyłam na fotki w internacie i pasuje Twoja nazwa jak ta lala. Moja gnojówka z pokrzyw śmierdzi jak skunks. Ewcia w jakich proporcjach rozcieńczasz ją do róż?

Gnojówki rozcieńczam zawsze 1:10, czyli litr gnojówki do konewki 10L i reszta woda Do pryskania 1:20.
Pokrzywa śmierdzi a żywokost cuchnie. Nie wiem, co gorsze.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Nowalijka 23:03, 22 cze 2017

Anda napisał(a)

Gnojówki rozcieńczam zawsze 1:10, czyli litr gnojówki do konewki 10L i reszta woda Do pryskania 1:20.
Pokrzywa śmierdzi a żywokost cuchnie. Nie wiem, co gorsze.

to może poprzestanę na pokrzywie. Jak często roze podlewasz gnojówką? Bo raczej nie za każdym razem? Prawda?