Dziś wysiałam orlika, rudbekię bladą i białą, żółwika, cynię i języczkę pomarańczową. Natomiast w lidlu zakupiłam begonię, liatrę i iryski. Teraz tylko czekać na efekty
Ja się zbieram od samego rana do tego siania i zebrać się nie mogę ale zaraz się wezmę To super, że liatrę - bardzo fajna jest Zobaczymy jak te iryski bo pierwszy raz będę je miała a begonię to chyba każdy kojarzy - kwiecista
Nie umiem nad tym panowac. To jest silniejsze ode mnie. Dzis kupilam trzy kolory lubinu, trzy kolory floksa i trzy kolory lili. Ogrodowe szalenstwo... Powiedzcie prosze jak te cebulko klacza przechowywac, kiedy je sadzic? U nas jestna tyle cieplo ze zrobilabym to juz ale to pewnie zbyt wczesnie. Jeszcze pogoda nas moze zaskoczyc.ps. wzeszla mi ostnica
Elu ja wsadziłam w doniczkę do ziemi.
bo mi w tych torebkach to albo uschnie albo zgnije, a tak co najwyżej będą wcześniejsze
doniczki wystawiłam na zimną klatkę schodową i czekają - jak zrobi się cieplej nocami wyniose na balkon
z liatrą tak bym zrobiła (miałam w zeszłym roku), jeśli begonia podona do dali (w sensie bulw) to ja swoje dalie dałam do ziemi...
do ziemi nie dałam tylko cebulowych, ale za 2 tygodnie i je wsadze to wcześniej mi zakwitną