Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe szaleństwo ...

Ogrodowe szaleństwo ...

Nowalijka 18:28, 26 lut 2017

ogrodula napisał(a)
Ja właśnie byłam w Gdańsku bo u mnie nie ma takiego sklepu

Ja odwiedziłam ten na Osowej koło obwodnicy. Może ja szukam nie tam gdzie trzeba? W którym sklepie byłaś?
Nowalijka 18:39, 26 lut 2017

Dziś wysiałam orlika, rudbekię bladą i białą, żółwika, cynię i języczkę pomarańczową. Natomiast w lidlu zakupiłam begonię, liatrę i iryski. Teraz tylko czekać na efekty
Aurelllia 19:01, 26 lut 2017

Ja się zbieram od samego rana do tego siania i zebrać się nie mogę ale zaraz się wezmę To super, że liatrę - bardzo fajna jest Zobaczymy jak te iryski bo pierwszy raz będę je miała a begonię to chyba każdy kojarzy - kwiecista
ogrodula 19:30, 26 lut 2017

Byłam koło Leroy Merle tam pełno kłączy roślinek a begonie przed wsadzeniem się moczy te w Lidlu są bardzo suche
Nowalijka 21:24, 26 lut 2017

ogrodula napisał(a)
Byłam koło Leroy Merle tam pełno kłączy roślinek a begonie przed wsadzeniem się moczy te w Lidlu są bardzo suche

Ok
Dziekuje za rade. Mysle ze jeszcze ich sadzic nie bede
Poczekam do kwietnia.
zoja 10:39, 27 lut 2017

Nowalijka napisał(a)
Dziś wysiałam orlika, rudbekię bladą i białą, żółwika, cynię i języczkę pomarańczową. Natomiast w lidlu zakupiłam begonię, liatrę i iryski. Teraz tylko czekać na efekty

ruszyłaś pełną parą
super
Nowalijka 11:21, 28 lut 2017

Nie umiem nad tym panowac. To jest silniejsze ode mnie. Dzis kupilam trzy kolory lubinu, trzy kolory floksa i trzy kolory lili. Ogrodowe szalenstwo... Powiedzcie prosze jak te cebulko klacza przechowywac, kiedy je sadzic? U nas jestna tyle cieplo ze zrobilabym to juz ale to pewnie zbyt wczesnie. Jeszcze pogoda nas moze zaskoczyc.ps. wzeszla mi ostnica
zoja 11:25, 28 lut 2017

Elu ja wsadziłam w doniczkę do ziemi.
bo mi w tych torebkach to albo uschnie albo zgnije, a tak co najwyżej będą wcześniejsze
doniczki wystawiłam na zimną klatkę schodową i czekają - jak zrobi się cieplej nocami wyniose na balkon
Nowalijka 11:30, 28 lut 2017

zoja napisał(a)
Elu ja wsadziłam w doniczkę do ziemi.
bo mi w tych torebkach to albo uschnie albo zgnije, a tak co najwyżej będą wcześniejsze
doniczki wystawiłam na zimną klatkę schodową i czekają - jak zrobi się cieplej nocami wyniose na balkon

Zoja to samo zrobic z begonia, iryskami i liatra?
zoja 11:53, 28 lut 2017

Nowalijka napisał(a)

Zoja to samo zrobic z begonia, iryskami i liatra?

z liatrą tak bym zrobiła (miałam w zeszłym roku), jeśli begonia podona do dali (w sensie bulw) to ja swoje dalie dałam do ziemi...
do ziemi nie dałam tylko cebulowych, ale za 2 tygodnie i je wsadze to wcześniej mi zakwitną