Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny Ogród

Słoneczny Ogród

eVka 12:47, 15 mar 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)
Jeśli dostanę sporo to chętnie się Ewa podzielę z Tobą.

super, dzięki. To ja doglądam siewek naparstnic i wysyłam. Podasz mi adres w privie?
greg66 13:10, 15 mar 2019

CZarny bez u mnie też już ma małe listki a wczoraj byłem u zaprzyjaźnionych ogrodników, też mam w miskantach jak Ty, powiedzieli mi, że by to zostawić bo i tak przy przymrozkach zmarznie, ale jak przymrozków nie będzie to jest ok.
Wiolka5_7 13:17, 15 mar 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)
Powiedzcie mi co mam zrobić, miskanty przy cieńciu okazało się , że mają zielone w środku, jak to ciąć, czy zostawić??? Czy to zmarznie?

Tak samo wszystkie mają variegatus, silberspine, gracki.

Ja bym to ścięła,bo to stare źdźbła
gosika67 19:43, 15 mar 2019

Barwinek u mnie bez kwiatków, jutro zrobię obchód, jeszcze nic nie cięłam a też tych traw jest dużo, aż się boję, jak sobie poradzę z tymi olbrzymami.
Aurelllia 23:12, 15 mar 2019

Ojej ale, że takie korzenie ma ten bez to sobie nie zdawałam sprawy
Kwiecia u Ciebie wiosennego sporo - ja dwa lata temu przesadziłam barwinek w cieniste miejsce i na dobre mu to nie wyszło - przestał kwitnąć..... Muszę znowu go przenieść w półcień
Magleska 06:31, 16 mar 2019

Daria .....zwiastuny wiosny obejrzałam …….. korzenie bzu -masakra ….

barwinek za chwilkę kwieciem się obsypie …..a trawy bym ścięła na równo
SlonecznyOgrod 12:29, 16 mar 2019

effka napisał(a)

super, dzięki. To ja doglądam siewek naparstnic i wysyłam. Podasz mi adres w privie?

Ok.
A ile sadzonek łubinu by Cię urządzało?
SlonecznyOgrod 12:35, 16 mar 2019

greg66 napisał(a)
CZarny bez u mnie też już ma małe listki a wczoraj byłem u zaprzyjaźnionych ogrodników, też mam w miskantach jak Ty, powiedzieli mi, że by to zostawić bo i tak przy przymrozkach zmarznie, ale jak przymrozków nie będzie to jest ok.

Łagodna zima była i miskanty nie zaschły, gdyby nie było duzych mrozów to może też szybciej ruszą z wegetacją.
Ja zrobię sobie eksperyment i sie przekonam jak to będzie rosło. Wszystko ścięte, a na obserwację parę źdźbeł zostawię. W razie czego zawsze mogę to obciąć.
SlonecznyOgrod 12:37, 16 mar 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

Ja bym to ścięła,bo to stare źdźbła

Muszę im się przyjrzeć...
SlonecznyOgrod 12:48, 16 mar 2019

Gosia U mnie zawsze ten barwinek szybciej startuje.
Ma juz otwarte pierwsze kwiatki

Aurelia Ja też nie wiedziałam, że ma takie korzenie, brak słów i szok. Jak najdalej od czarnego bzu, jeszcze jeden rośnie w nieodpowiednim miejscu, zawczasu muszę się go pozbyć.
Barwinek u mnie ma zaciszne miejsce. Ładne ma te kwiatuszki, no i tak wcześnie kwitnie, kiedy jeszcze jest szaro w ogrodzie. Dlatego warto go mieć.

Magda Trawy wszystkie z rozpędu przycięte, zostawiłam tylko 3 szt na obserwację.
Zwiastunów ciąg dalszy mam.