Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny Ogród

Słoneczny Ogród

SlonecznyOgrod 19:54, 07 lip 2017

Pada deszcz to trochę mogłam posiedzieć przy komputerze i parę fotek wkleić
Chociaż póki co w tym roku pada w miarę regularnie , a ostatnio co dzień lub co drugi. Dawno nie podlewałam

pestka56 22:21, 07 lip 2017

Patrzę na takie ogrody jak twój i zazdroszczę porządku, poza urodą oczywiście. Mojego ogrodu porządek się nie trzyma

U Smala kupiłam moje pierwsze trawy. Pamiętam, że byłam zaskoczona wielkością sadzonek. Spośród 16 sztuk padły 2, obie to drżączki średnie. Podejrzewam, że po prostu nie dopasowałam icm miejsca.
Milka 11:47, 08 lip 2017

Daria, to na bank ten miskant rano swoje obczajałam
anabuko1 11:58, 08 lip 2017

WAW!!WAW!!!
Ale juki!!!
A moje to połowa tego.Nigdy takie wysokie nie rosły mi .
Czosnki super.Mi też wszystkie nie wyszły.Może one takie kapryśne ??
Powojnik piękny
ZUZANNA 14:54, 08 lip 2017

Przesyłam namiar na poszukiwanego miskanta.
Mam nadzieję,że to ten.
Pozdrawiam
https://albamar.pl/trawy-ozdobne/829-miskant-chinski-variegatus-miscanthus-sinensis.html
SlonecznyOgrod 22:19, 08 lip 2017

pestka56 napisał(a)
Patrzę na takie ogrody jak twój i zazdroszczę porządku, poza urodą oczywiście. Mojego ogrodu porządek się nie trzyma

U Smala kupiłam moje pierwsze trawy. Pamiętam, że byłam zaskoczona wielkością sadzonek. Spośród 16 sztuk padły 2, obie to drżączki średnie. Podejrzewam, że po prostu nie dopasowałam icm miejsca.

Kasiu, to miłe co piszesz.
Ale mojego ogrodu tez porządek się nie trzyma cały czas to podkreślam ,że nie mam idealnie, nic nie jest zrobione na tip top.
Mimo to walczę i działam codziennie. Dziś płukałam i dokładałam kamieni na skalniak, wsadziłam trawkę własnego wysiewu, pieliłam na warzywniku trochę.
Ostatnio zwoziłam sobie glinę od takiej babeczki co ma w podwórku gliniankę i tak w jeden dzień zrobiłam dwa kursy i w drugi dzień obróciłam 3 razy, objętość 7 wiader na raz zabierałam
Potem kosiłam za domem przy zejściu na warzywnik, choć nie trawnik ale jak się skosi to jako-tako wygląda. Wsadziłam 1 trawę dokupioną i kombinowałam z linia kroplującą. No i przywiozłam trochę kamieni.

Pewnie pójdę Twoim śladem i kupie tam
Jeszcze muszę kupić masę kory na hortensjową, wszędzie dobra cena a w mojej okolicy niet. 10 za worek najtaniej, a co jak potrzebuję 60 worków

SlonecznyOgrod 11:57, 09 lip 2017

Milka napisał(a)
Daria, to na bank ten miskant rano swoje obczajałam

O, to dobrze taką miałam nadzieję i dobrze

Za zidentyfikowanie dziękuję
Idę do Ciebie przyjrzeć się trawkom
pestka56 12:11, 09 lip 2017

Świetnie "kamienisko"

A Smala polecam.
SlonecznyOgrod 12:14, 09 lip 2017

anabuko1 napisał(a)
WAW!!WAW!!!
Ale juki!!!
A moje to połowa tego.Nigdy takie wysokie nie rosły mi .
Czosnki super.Mi też wszystkie nie wyszły.Może one takie kapryśne ??
Powojnik piękny

Aniu, a jak długo już masz swoje juki?
Ja mam swoje z 8-9lat i wszystkie z jednej sadzonki, bardzo plenne, ale wiadomo jak juki nie są ekspansywne nie rozłażą się, rosną zwarte.
Ile juk mam to nie wiem ale kwitnących kilkadziesiąt. A sprzedałam w tym roku na wiosnę może ze sto, a nawet teraz latem z tydzień temu 14szt takich już sporych.

Czosnki na jednej rabacie rosną, ale teraz widzę, że lepiej by było gdybym posadziła je wszystkie razem blisko siebie. Lepszy by był efekt
Czosnki te mam pierwszy raz,a może zakwitną na drugi rok, bo może młodziutkie i marne są
Powojnik Multi Blue taki pełny jest , podobają mi się takie, ale nie wiem jak z jego utrzymaniem , zobaczymy
iwonkap 12:23, 09 lip 2017

gigantyczne mas zte kwiaty juk u mnie dorodne ale nie takei jak u Ciebie
SlonecznyOgrod napisał(a)

Aniu, a jak długo już masz swoje juki?
Ja mam swoje z 8-9lat i wszystkie z jednej sadzonki, bardzo plenne, ale wiadomo jak juki nie są ekspansywne nie rozłażą się, rosną zwarte.
Ile juk mam to nie wiem ale kwitnących kilkadziesiąt. A sprzedałam w tym roku na wiosnę może ze sto, a nawet teraz latem z tydzień temu 14szt takich już sporych.

Podpytam zatem jak je rozdzielasz ?? mam kilka i kwitną i chciał abym je trochę podzielić i oddać w dobre ręce kiedy to najlepiej robić, jak uciąć i jak powinna wyglądać sadzonka żeby się przyjęła
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies