Pada deszcz to trochę mogłam posiedzieć przy komputerze i parę fotek wkleić
Chociaż póki co w tym roku pada w miarę regularnie , a ostatnio co dzień lub co drugi. Dawno nie podlewałam
Patrzę na takie ogrody jak twój i zazdroszczę porządku, poza urodą oczywiście. Mojego ogrodu porządek się nie trzyma
U Smala kupiłam moje pierwsze trawy. Pamiętam, że byłam zaskoczona wielkością sadzonek. Spośród 16 sztuk padły 2, obie to drżączki średnie. Podejrzewam, że po prostu nie dopasowałam icm miejsca.
WAW!!WAW!!!
Ale juki!!!
A moje to połowa tego.Nigdy takie wysokie nie rosły mi .
Czosnki super.Mi też wszystkie nie wyszły.Może one takie kapryśne ??
Powojnik piękny
Kasiu, to miłe co piszesz.
Ale mojego ogrodu tez porządek się nie trzyma cały czas to podkreślam ,że nie mam idealnie, nic nie jest zrobione na tip top.
Mimo to walczę i działam codziennie. Dziś płukałam i dokładałam kamieni na skalniak, wsadziłam trawkę własnego wysiewu, pieliłam na warzywniku trochę.
Ostatnio zwoziłam sobie glinę od takiej babeczki co ma w podwórku gliniankę i tak w jeden dzień zrobiłam dwa kursy i w drugi dzień obróciłam 3 razy, objętość 7 wiader na raz zabierałam
Potem kosiłam za domem przy zejściu na warzywnik, choć nie trawnik ale jak się skosi to jako-tako wygląda. Wsadziłam 1 trawę dokupioną i kombinowałam z linia kroplującą. No i przywiozłam trochę kamieni.
Pewnie pójdę Twoim śladem i kupie tam
Jeszcze muszę kupić masę kory na hortensjową, wszędzie dobra cena a w mojej okolicy niet. 10 za worek najtaniej, a co jak potrzebuję 60 worków
Aniu, a jak długo już masz swoje juki?
Ja mam swoje z 8-9lat i wszystkie z jednej sadzonki, bardzo plenne, ale wiadomo jak juki nie są ekspansywne nie rozłażą się, rosną zwarte.
Ile juk mam to nie wiem ale kwitnących kilkadziesiąt. A sprzedałam w tym roku na wiosnę może ze sto, a nawet teraz latem z tydzień temu 14szt takich już sporych.
Czosnki na jednej rabacie rosną, ale teraz widzę, że lepiej by było gdybym posadziła je wszystkie razem blisko siebie. Lepszy by był efekt
Czosnki te mam pierwszy raz,a może zakwitną na drugi rok, bo może młodziutkie i marne są
Powojnik Multi Blue taki pełny jest , podobają mi się takie, ale nie wiem jak z jego utrzymaniem , zobaczymy
gigantyczne mas zte kwiaty juk u mnie dorodne ale nie takei jak u Ciebie
Podpytam zatem jak je rozdzielasz ?? mam kilka i kwitną i chciał abym je trochę podzielić i oddać w dobre ręce kiedy to najlepiej robić, jak uciąć i jak powinna wyglądać sadzonka żeby się przyjęła