Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny Ogród

Słoneczny Ogród

BasiaLT 14:40, 28 cze 2017

Daj pod folię stary dywan albo wykładzinę to zabezpieczy przed ostrymi krawędziami kamieni.
SlonecznyOgrod 17:16, 28 cze 2017

patrycja napisał(a)
Ale fajne garnuszki
Rojników niezłą kolekcję masz

Patrycja, ja bardzo lubię takie garnuszki, kamionki, poidełka itp.
Chyba jak większość z nas.
Jest w tych przydaśkach jakiś urok, takie detale przyciągają uwagę.
Rojniki nie wszystkie jeszcze pokazałam ale pokażę jeszcze.

SlonecznyOgrod 17:21, 28 cze 2017

Monia81 napisał(a)
Dariu rojniki wyglądają ekstra, ja też je lubię

Tak na nie patrzę i naprawdę podobają mi się. Zadarniają i pięknie wyglądają pomiędzy kamieniami, nie wymagają podlewania, nie giną na zimę i nie chorują.
Same plusy
AngelikaX 21:43, 28 cze 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)

Fajny, fajny. No ja akurat z niczym nie łączę surfinii, bo najlepiej rosną same, jak mają dużo miejsca. Są tez bardzo żarłoczne i potrzebują stale podlewania, w upały 2x do pełna bo jak nie to więdną ale zawsze się podnoszą jak dopiją.

Prawie zawsze miałam białe.

Piękne i ja w tym roku mam białe... dodatkowo mam też te drobniejsze białe też łądnie się prezentują
SlonecznyOgrod 10:39, 29 cze 2017

BasiaLT napisał(a)
Daj pod folię stary dywan albo wykładzinę to zabezpieczy przed ostrymi krawędziami kamieni.

Dzięki za podpowiedź
Dobry pomysł, może i tak zrobię muszę tylko skołować sobie jakiś dywan.
SlonecznyOgrod 11:13, 29 cze 2017

Juki się rozkręcają

SlonecznyOgrod 12:12, 30 cze 2017

Róża NewDawn

Oleander z zeszłego roku, ładnie przezimował w nieogrzewanym pokoju, a mojej teściowej padł, bo za ciepło miał.
Ale co dziwne,kwitł normalnie rok temu i z pąkami wniosłam go przed przymrozkami na poddasze. Pąki utrzymały się całą zimę, i całą wiosnę i nie opadły a teraz zaczyna otwierać.

Goździki białe
BasiaLT 12:17, 30 cze 2017

Ależ masz wspaniałe juki, jakie giganty.
ElzbietaFranka 13:37, 30 cze 2017

Jestem z rewizyta. Odnsnie skalniaka troche przesadzilam z roslinami jeszcze w tym roku nakupilam, ale w sierpniu wszystko uporzadkuje. Wszystko sie rozroslo i trzeba rozsadzac rosliny.

Tak jeszcze miesiac temu ledwo ledwo roslo. Rosliny nie mogly sie zebrac po szoku majowych mrozow, ale nadrabiaja. Gorzej z rózami bo musialy na nowo nawiazac pedy, szczegolnie wielokwiatowe, rabatowe i okrywlwe. Z pnacymi nie bylo problemu.

U ciebie pieknie, juki kolosy. W tym roku juki ucierpialy po przymrozkach liscie zolkna jakby grzyba mialy, pryskam. Widze, ze wszystkie takie sa na tutejszym terenie.
Masz w donicach tojesc rozeslana to bylina nie wiem czy wiesz.

Garnuszki bardzo ladne, jak zdobia ogrod.
Mam 4 szt rozy NewDawn 3 kupione w tym roku male ale kwitna duzo paczkow.
Jedna sztuka rosnie u mnie juz 5 lat dopiero teraz jak zobaczylam, ze te 3 co kupilam sa takie same jak ta moja dowiedzialam sie, ze to nie wielokw tylko pnaca new.... kazdego roku jesienia ja cielam krotko i nigdy nie mogla pokazac swoich mozliwosci. W tym roku juz ma 1,5 metra i mnostwo pakow kwiatowych, musze dla niej znalezc nowe miejsce bo szybko rosnie.

Nie mialam ppjecia o rozach kilka lat w stecz jak kazda znas ppglebiajac swoje wiadomosci od kilku lat ma jako taka wiedze i orietacje.
Rozpisalam sie bede zagladac bo za jednym razem umysl nie jest w stsnie wszystkiego ogarnac.
Pozdrawiam
ElzbietaFranka 13:48, 30 cze 2017

Daria jestem na 28 stronie twojego watku i zaskoczylam ogrod z tym pieknym esem floresem. Pokaz ten skalniak teraz jak go zrobilas w calosci, widze, ze masz tez piekne kamienie mieszane to piaskowidc i jakis inny jeszcze, ale pokaz calosc.

Trawnik wystawiony caly dzien na slonce musi byc podlewany, ale to eM sie nim zajmuje, jutro bedxie kosil i sial nawoz letni ostatni raz. Nastepnie jesienny we wrzesniu.