Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny Ogród

Słoneczny Ogród

SlonecznyOgrod 12:51, 09 sie 2017

BasiaLT napisał(a)
Super masz hosty, będę musiała powiększyć swoją kolekcję. Zazdroszczę grzybów - u nas kompletnie nic nie ma.

Dzięki, no ja właśnie powiększam kolekcję i przekopuję miejsce na nowe rabaty hostowe
Grzyby były, a teraz juz z tydzień bez takiego konkretnego deszczu i za gorąco, to póki co przerwa.
anabuko1 13:49, 09 sie 2017

Piękna dalia.
Szpaler hostowy już ładnie się prezentuje. A jak jeszcze podrosna zakryja kamyczki . Ja mam je posadzone w korze.
SlonecznyOgrod 13:53, 09 sie 2017

Takie tam różne kwiatuchy

patrycja 20:17, 09 sie 2017

Piękności
SlonecznyOgrod 22:28, 09 sie 2017

patrycja napisał(a)
Piękności

Merci

SlonecznyOgrod 22:09, 10 sie 2017

anabuko1 napisał(a)
Piękna dalia.
Szpaler hostowy już ładnie się prezentuje. A jak jeszcze podrosna zakryja kamyczki . Ja mam je posadzone w korze.

Dalie mam w czterech a nawet pięciu kolorach. Jeszcze jedna się ociąga.
Hosty, bardzo je lubię i będę je rozmnażać, myślałam też o wymianie na inne.

zawitka 08:59, 12 sie 2017

Witaj Daria------ przeleciałam biegiem dosłownie Twój ogród jest duży i masz co robić .Robi się coraz ładniej bo rośliny rosną i jeszcze trochę i będziesz płakać ha ha że za mały Róża biała jest cudowna ale już wiem że mnie nie lubią .Dalie są w tym roku piękne.Pozdrawiam .Daj adres na pv to Co wyślę nasiona firletki i mam jeszcze nasiona traw z zeszłego roku to też wrzucę ;d
SlonecznyOgrod 11:29, 12 sie 2017

zawitka napisał(a)
Witaj Daria------ przeleciałam biegiem dosłownie Twój ogród jest duży i masz co robić .Robi się coraz ładniej bo rośliny rosną i jeszcze trochę i będziesz płakać ha ha że za mały Róża biała jest cudowna ale już wiem że mnie nie lubią .Dalie są w tym roku piękne.Pozdrawiam .Daj adres na pv to Co wyślę nasiona firletki i mam jeszcze nasiona traw z zeszłego roku to też wrzucę ;d

Faktycznie mam co robić w ogrodzie, ale i tak powiększam systematycznie rabaty i przesuwam się na teren nieobrabiany.
Miejsca jeszcze dużo ale kto wie , kto wie może dojdę aż do łąki z rabatami

Róże potrafią byc kapryśne, a może to miejsce im nie odpowiada.
Dalie ładnie i długo kwitną, mają duże kwiaty , jest mnóstwo kolorów i pokrojów kwiatów. Warto je mieć.

Nasiona chętnie wezmę. Już napisałam na pv.
SlonecznyOgrod 11:41, 12 sie 2017

Wczoraj wieczorem niebo jakieś piekielnie czarne się zrobiło, chyba takich chmur jeszcze nie widziałam. No i te flesze, błysk za błyskiem jak na planie zdjęciowym.
Groźnie wyglądało, ale na szczęście nie było źle.
Mam nadzieję , że u was też bez szkód przeszło.

SlonecznyOgrod 11:53, 12 sie 2017

Słoneczniki wyrosły na ponad 3 metry

A te są trochę niższe, bo gęściej rosną. Wysiałam je specjalnie na pokarm dla ptaków.

Dynia jest wielka, do jesieni będzie potffór. Do porównania z pomidorkiem koktajlowym. Widziałam wczoraj dynie na polu ale były mniejsze od piłki.
Ta już jest ogromniasta i codziennie widocznie większa.