Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 16:48, 02 sty 2019

Dzisiaj pojechałam do ogrodu zobaczyć jak wygląda w Nowym Roku i aż mi się żyć zachciało Kocham to miejsce, zdecydowanie jest to mój Raj na ziemi!

Nowa12 16:49, 02 sty 2019

Ty to prawie arboretum kalinowe masz .
Widzę że obie chorujemy na różowe kaliny. Bo ta moja upatrzona Molly Schroeder też jest jasnoróżowa. Spotkałam ją tylko w Pisarzowicach.
U Ciebie wszystkie kaliny wyglądają pięknie. W szkółkach to znajduję stale te same. Onondagi nie widziałam a faktycznie bardzo ciekawa. Jeszcze mi koreańska chodziła po głowie. A mszyce mocno ci je zżerają?
dana1s 16:51, 02 sty 2019

dana1s 16:59, 02 sty 2019

Nowa12 napisał(a)
Ty to prawie arboretum kalinowe masz .
Widzę że obie chorujemy na różowe kaliny. Bo ta moja upatrzona Molly Schroeder też jest jasnoróżowa. Spotkałam ją tylko w Pisarzowicach.
U Ciebie wszystkie kaliny wyglądają pięknie. W szkółkach to znajduję stale te same. Onondagi nie widziałam a faktycznie bardzo ciekawa. Jeszcze mi koreańska chodziła po głowie. A mszyce mocno ci je zżerają?

Kalin mam sporo, kocham wszystkie. Różowe są cudowne, własnie zaczynają moje zimowe Dawn i December Dwarf.
Zapisałam sobie tą Molly może trafie ją w Pisarzowicach w tym roku.
Onondagę kupiłam na wystawie Ogrody Daisy w Pszczynie , byłaś kiedyś? Tam też piękne rośliny były
Koreańska Eskimo to najpiękniejsza moja kalina.

Mszyce atakują głównie te pospolite odmiany, ale radzę sobie z nimi bez problemu.

Piękna jest też Kalina Pregense ma ogromne dwudziestocentymetrowe kule Jest śliczna.

dana1s 17:02, 02 sty 2019

I ciąg dalszy zimowego ogrodu

Nowa12 17:58, 02 sty 2019

dana1s napisał(a)

Kalin mam sporo, kocham wszystkie. Różowe są cudowne, własnie zaczynają moje zimowe Dawn i December Dwarf.
Zapisałam sobie tą Molly może trafie ją w Pisarzowicach w tym roku.
Onondagę kupiłam na wystawie Ogrody Daisy w Pszczynie , byłaś kiedyś? Tam też piękne rośliny były
Koreańska Eskimo to najpiękniejsza moja kalina.

Mszyce atakują głównie te pospolite odmiany, ale radzę sobie z nimi bez problemu.

Piękna jest też Kalina Pregense ma ogromne dwudziestocentymetrowe kule Jest śliczna.

Od 2-3 lat się wybieram na wystawę do Pszczyny i za każdym razem przegapię termin. W tym roku obowiązkowo muszę tego przypilnować. Jest tam jakiś fajny wybór roślin do kupienia czy bardziej wystawa?
dana1s 18:28, 02 sty 2019

Nowa12 napisał(a)

Od 2-3 lat się wybieram na wystawę do Pszczyny i za każdym razem przegapię termin. W tym roku obowiązkowo muszę tego przypilnować. Jest tam jakiś fajny wybór roślin do kupienia czy bardziej wystawa?

Ja jeżdżę co roku, fajny klimat no i lody w parku
I wystawa i sprzedaż. Różne szkółki się tam reklamowały.

Muszelka 18:29, 02 sty 2019

O! Śnieg! Jak ja za nim tęsknię!
dana1s 18:32, 02 sty 2019

Muszelka napisał(a)
O! Śnieg! Jak ja za nim tęsknię!

Tak Muszelko poprószyło trochę, ale topi się szybko. Jednak oko napasłam

AgnieszkaW 18:45, 02 sty 2019

Dana, ja to się wcale nie dziwię, że Ty tak kochasz ten swój rajski ogród. Po Twoich wpisach i fotkach nabrałam chęci na kalinę, tylko jaką? Nie wiem sama, bo u mnie dość sucho bywa...