Część Wam, dzięki Waszej pomocy mam już plan który będę realizował w najbliższym czasie na dwie tylnie rabaty i staneło na:
- długa rabata tuje a przed nimi mdz Platanami hortensje bukietowe - Przy okazji macie jakieś miejsce sprawdzone? u Kulasa są teraz za 12 PLN/szt. a przed Hortkami rozplentnica japońska. Myślę że Hortki można jeszcze w marcu posadzić a trawy w kwietniu
- druga rabata z bukiem to zauroczony
Jagodaa rabatą pod wiśniami zrobię całą w lawendzie, tym bardziej, że mam już dwie inne rabaty z lawendą-będzie fajnie powtózenie.
teraz jeśli mogę jeszcze prosić Was o wsparcie to pokaże dwie inne rabaty (strona lewa domu-dobrze nasłoneczniona)

original.jpg[/img]
Na pierwszych dwóch zdjęciach widać po prawej stronie wyjście z tarasu i po lewej (koniec rabaty) tutaj mi wsystko pasuje. Brakuje tylko czegoś na kratkę-myślałem o ozdobnym chmielu, bo można go co roku ścinać przy ziemi i daje możliwość odmalowania pergoli ale nie jestem przekonany. Także po prawem mam zawciągi które ładnie kwitły, 4 szt. Golden tuffet i krzewuszki miniaturki fioletowe. Po lewej stronie ( na tej samej wysokości ) również golden tuffet krzewuszki, i turzyce Buchanana - mam ja ściąć? i na końcu założony na jesień żywopłot z graba (nie mogę doczekać się listków-mam nadzieję że będą...) Przy trawniku posadzony mały buk czerwony kolumnowy-ma być odniesieniem do zielonego w rabacie lawendowej, tylko wielkość zdecydowanie mniejsza, ale pochodzi z likwidowanej szkółki i ceną była taka że się nie zastanawiałem

Także na tych pierwszych zdjęciach wszystko mi pasuje, pewnie za 2-3 lata będę zmieniał, ale póki co jest ok tylko co na tą kratkę?gorzej później...