Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe kreacje

Ogrodowe kreacje

Aurelllia 18:07, 11 lis 2019

Zana napisał(a)

Nie jesteś sama z takim dumaniem

To dobrze Jednak co jak co, ale na Ogrodowisku zawsze znajdę zrozumienie, co innego w realu, jak zaczynam temat z moimi planami to już warczą na mnie domownicy
AnnaMS 18:35, 11 lis 2019

Aurelllia napisał(a)
Aniu 130 donic poszalałaś
Już sobie opracowałam z czym na wiosnę ruszam Na pewno powiększam ten nibyskalniak przy domu - może zrobię z niego dużą bylinową bez kamieni
Bo jak pousuwałam obrzeża z rabat to bez nich lepiej to wygląda z samym kancikiem z trawy

Aurelio, nie donic, a doniczek , dużo P9, cena od 4,50zł. po 7 zł., dużo 10-12-15zł. najdroższe Magnolie bo trochę większe. Bardzo bym chciała zorganizować spotkanie, może czerwiec - początek lipca, zobaczymy jaka będzie wiosna, czy szybko rośliny ruszą więc do zrobienia jest bardzo wiele
Rabaty z kamieniami to w moim stylu, tyle że muszą być sensownie porozrzucane Kancik najlepszy Trzymam kciuki za nowe plany

Co do warczenia w domu, to z nikim nie dyskutuję co mam zrobić, szkoda moich nerwów, mojej mamie nic się nie podoba, mąż tylko macha ręką, nie rozumie tego, że po 10 latach pewne rośliny, krzewy tracą na urodzie i trzeba je wymienić, dla niego bzdurą jest sadzenie a po jakimś czasie wykopywanie.
Jak o coś poproszę to zrobi i tyle ... :-/ Wsparcie mam tylko w Was
Aurelllia 19:33, 11 lis 2019

Tak - no co zrobic nie każdy ma bzika na punkcie roslin, natury i ogrodu - kiedyś tego kompletnie nie rozumiałam, teraz po prostu staram się to tolerować, bo mam dużo osób wokół siebie, którzy nie są zapalonymi ogrodnikami, ba nawet wręcz nie lubią roślin - tak sama się zastanawiam jak to możliwe ale tak jest.........
Znam takie osoby, które jakby miały mieć dom z ogrodem, to by cały wykostkowały, żeby nie mieć problemu - załamac się idzie, ale i tacy ludzie się trafiają
Najbardziej to pękam ze smiechu jak nas znajomi odwiedzają, albo sąsiedzi i komentują: po co Ty się tak męczysz po co, nie lepiej poleżeć, a za parę dni słyszę zza krzaka np od sąsiada: ale u nich ładnie, sam bym tak chciał - No to niech się zdecydują, bo jak chcą mieć ładnie to najpierw trzeba trochę pracy w to włożyć

Takie mnie rozmyślania dzisiaj naszły
AgataM 19:42, 11 lis 2019

Witaj Snopeczki trawowe jak trala la
Ogród piękny... I ta ilość tulipanów... Kusisz... Chciałabym też dosadzć, ale coś mi mówi, że nie. Zobaczymy co z moją silną wolą...
Pozdrawiam cieplutko
Ania111 19:46, 11 lis 2019

AnnaMS napisał(a)
Witaj Aurelio w tym roku poszalałaś, super Piękne rabaty, trawnika ubywa, plany na kolejne rabaty ... podziwiam i zazdroszczę miejsca
Mój ogródek malutki, zawsze powtarzam, że nie mam już gdzie wcisnąć roślinek a tu niespodzianka - podliczyłam ilość doniczek zakupionych w tym roku : 130szt. !!! Kurcze, jak to możliwe ... i jeszcze plus rośliny dostane, przywleczone ...
Kobieta potrafi Twoje rabaty też są pojemne, a ile trawnika ...
Twój zapał i pracowitość jest do pozazdroszczenia Pewnie pomysłów masz masę, dobrze że mamy jesień, czas odpocząć

Oj Aniu ,
istne szaleństwo ,
... ale musiałaś mieś frajdę

AnnaMS 19:49, 11 lis 2019

Wiem Aurelio, ale to trochę przykre że w bliskim otoczeniu nie masz wsparcia (piszę tak ogólnie), moja mama lubi ogród, rośliny, ale ma odmienny gust, taki jaki w tamtych jej młodych latach obowiązywał, tłumaczyć nie muszę
A mąż myśli prosto - jeżeli posadziłaś, to czemu wykopujesz ? jak to chłop ...
Ważne, że nas nic nie powstrzymuje od tworzenia pięknych ogrodów, a inni niech sobie gadają
AnnaMS 19:55, 11 lis 2019

Ania111 napisał(a)

Oj Aniu ,
istne szaleństwo ,
... ale musiałaś mieś frajdę

Nie były to rośliny z górnej półki - bo takie u mnie nie rosną - ale zawsze coś, frajda ale też i praca przy sadzeniu, w każdy dołek nasyp, wymieszaj, podlej Pięć worów ciągnę do jednego dołka z różnościami ...
gogo 00:57, 12 lis 2019

Fajne plany do realizacji, a wiosna przyjdzie szybciej niż myślisz
Ja z zimy cieszę się z jednego powodu: nie ma roślin do kupienia, więc pieniążki idą do skarpetki na przyszłe chciejstwa
Super wyglądają snopki, moje chudziny nie dadzą takiego efektu
KasiaBawaria 07:58, 12 lis 2019

Moj maz sie do mojego ogrodu nie wtraca. Ale nic w nim tez nie robi Mu sie tez podoba ale to nie jego hobby. Znajomi tez nie rozumieja, jak na chwasty mozna tyle wydawac
Wiolka5_7 08:10, 12 lis 2019

Ładne snopeczki Ci wyszły.... moje czekają, bo całe zielone jeszcze....

A eMa mam takiego samego jak Kasia ogród to nie jego hobby, dlatego się nie wtyka ale mu się podoba i znajomym,rodzinie również