Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały raj na ziemi :)

Mój mały raj na ziemi :)

Pwl 22:56, 12 wrz 2011

anula_wn napisał(a)
dokupiłam też wrzosy na rabatę pod domem - planuję je k/fontanny w literę L, ale .... po ustawieniu zastanawiam się czy nie dokupić i nie pchnąć ich aż do kulki bukszpanowej? aby z nich wyrastała?
co sądzicie?

można też przesunąć samą kulkę bukszpanową tak tylko poddaję alternatywną myśl
EwaG 09:53, 13 wrz 2011

Witam Anulo,
a może tę wrzosową literę dociągnąć do końca rabaty?
A na jej końcu to co jest - bo chyba jednak odcień wrzosu nie bardzo pasuje do niebieskiego (no i wymagania glebowe lawenda-wrzosy).
anula_wn 10:16, 13 wrz 2011

Paweł, ok, mogę przesunąć ale gdzie?

Ewo, plan była taki, że po środku całej tej podokiennej rabaty będzie lawenda z różami. Lawendę zaczęłam sadzić, dokończyć chcę na wiosnę. Ale też się zaczęłam zastanwiac czy to wszystko pasuje... wrzosy miały rozjaśnić, ale mogę ich nie sadzić, bo bardziej mi zależy na lawendzie i różach to b.słoneczne miejsce ! buuu to co ja mam zrobić z ta rabatą.... ?
Sebek 10:21, 13 wrz 2011

anula_wn napisał(a)
buuu to co ja mam zrobić z ta rabatą.... ?

Zrobić i nie beczeć
anula_wn 10:25, 13 wrz 2011

ale jak.... ? Sebek, juz mi się miesza w głowie, straciłam wenę na to miejsce....
myszorek 10:34, 13 wrz 2011

Słuchaj, mi tam ta l-ka pasuje, ale chyba najpierw musisz sobie dociągnąc rabatę do końca, żeby zbadać proporcje, jak ona ma być długa. A wogóle to złota mikro tawułka nie będzie Ci tu pasowała?Możesz ją ciachać w l-kę albo w kulki i jest bardziej wyrazista niż wrzosy.Wrzosy mogłyby iść do furtki, tamten kąt prosi o rozjaśnienie
anula_wn 10:38, 13 wrz 2011

Madziu, ale k/furki nie ma za dużo słoneczka - dadzą radę ? wrzosy...
no niestety rabatę dociągnę dopiero wiosną, po remonciku poddasza, bo dojście będzie potrzebne do okna, a nie chcę aby mi stratowali rosliny...

złota mikro trwaułka mówisz.... chmmm, no będę dumać, aż mi głowa pęknie od tej rabaty!
Martek 10:41, 13 wrz 2011

Taki to wypoczynek na działce nie ??? Idę zaparzyć kawę ...
Anula wrzos pociągnie przy mniejszym słońcu Podatny jest na przemarzanie przy wiosennych mrozach.
Pwl 10:58, 13 wrz 2011

Ciężko mi powiedzieć sam nie wiem. Można kulkę bukszpanową dać np. na roku źródełka.
a od niej pociągnąć wrzosy ale tak sie chyba nie da ze względu na brak miejsca. Myślę, że
przy dobrej kawce wpadniesz na jakąś myśl i będzie po problemie. Trzeba czasem poczekać
i najdzie człowieka może wrzosy powinny znaleźć inne miejsce gdzie będą pasowały. To
jeszcze taka opcja do góry nogami
myszorek 11:05, 13 wrz 2011

dokładnie, ale ile to tej kawy czasem trzeba się opić, żeby wymyślić co, gdzie i jak