Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały raj na ziemi :)

Mój mały raj na ziemi :)

an_tre 20:36, 14 lis 2011

Jakie macie fajne, nieskomplikowane marzenia o zimie oj żeby rzeczywistość nie zaskoczyła was chociaż ja tez lubię łagodną zimę i trochę śniegu
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
monteverde 00:48, 15 lis 2011

tylko na święta Aniu
anula_wn 12:11, 15 lis 2011

Aniu (an_tre) marzenia nic nie kosztują a zima gdyby była taka właśnie, krótka, mroźna, słoneczna - dałoby się ją znieśc - przy kominku, w fotelu bujanym (nie mam!) z lampką koniaku może nawet ciut dłużej niż tylko na święta, co Aniu (Monteverde) ?
Pszczelarnia 12:32, 15 lis 2011

anula_wn napisał(a)
nie będę mieszać chyba.....pod oknem kuchennym są 2 Limelight i dosadzę jeszcze 3 + trawy (od strony Danusi to jest) a pod nimi woda i moja maska plująca wodą ! super , co ?

Super, super! Ale ta rabata z tą najważniejszą hortensją jest OK? Chyba .

Anula a takie cienkie bambusowe by się sprawdziły przy Limelightach?
anula_wn 13:40, 15 lis 2011

Ewo, ta rabata z hortensją tylko do małego liftingu na wiosnę coś mi w niej nie pasuje..... muszę dac więcej żurawek czerwonych, pomyslec co z trzmielinką, usunąc trawę.... brak mi tam większego (wyższego) punktu, brak różnorosności zieleni....

a co masz na myśli pisząc cienkie bambusowe?
noemi 14:11, 15 lis 2011

Przepraszam , że się wtrącam , ale chyba chodzi o cienkie bambusowe tyczki do podtrzymywania hortensji...
anula_wn 14:12, 15 lis 2011

aaaaa ! mało bystra jestem....
dzięki Noemi !

no przy małej tak, potem grube bambusowe jedynie
ja przy tej wielkiej mam kij wbity i do niego podwiązuję, ale te małe mam podparte cieniutkimi , właśnie bambusowymi.
noemi 14:31, 15 lis 2011

No tak, można te małe cieniutkimi podtrzymać mam takie w donicach i właśnie cudowałam co z nimi zrobić, brałam takie plastikowe podpory do storczyków, ale nie chciały się tego trzymać ... dzięki Anula
Pszczelarnia 15:18, 15 lis 2011

Anula rozumiem, że sąsiedztwo zobowiązuje .... . Jeszcze lifting i zmiany?????? Jest już idealnie. A co jest pod tym dereniem białym? Pytam, bo też go mam i jest samotny bardzo. I trudno mi go skomponować.
anula_wn 20:26, 15 lis 2011

Ewo, tam rośnie trawuła. Muszę ją pchnąć w prawo, bliżej trawy.

No niestety nie jest idealnie.... coraz więcej tu pięknych ogrodów, widzę jaki mój marniutki w ich obliczu... a pod oknami będzie nowa (już zaczęta) rabata. No i może uda się nam zrobić stawik pod oknem kuchennym, choć priorytetem jest nawodnienie! ale roślinki będę przestawiać
Masz rację , sąsiedztwo zobowiązuje

Noemi, ale przywiązujesz do tych kijeczków? bo ja tak albo przyczepiam tymi zaczepami co są właśnie przy storczykach