Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały raj na ziemi :)

Mój mały raj na ziemi :)

anula_wn 18:46, 09 lis 2011

tyż piknie
Przemku !
monteverde 22:50, 09 lis 2011

odpisuję,że w tak dużym zagęszczeniu zabudowy nie wolno ani gałązki, na wiosnę ścięłam śliwę i wiśnię i musiałam za 100 zł wypożyczyć rębarkę, która co chwila się psuła w sumie wszystko pracownik wywiózł do siebie na wieś, bo nic nie nadawało się pod rośliny, no i zależy od sąsiadów, ja tych najbliższych mam wrednych piszę o starym ogrodzie
anula_wn 08:29, 10 lis 2011

ja mam miłych , nikt nie narzeka (przynajmniej głośno )
inni też palą czasem, ale nie kazdy. Co kto lubi
justi 09:53, 10 lis 2011

shrekol napisał(a)
Aniu za dużo to ja mam zabudowań i kostki no ale taki układ działki zostaje taczko-ogniskowanie

Przemku kup grill-palenisko i na kiełbaski jest good Parę drewienek i jest ognisko. Posiedziec przy ogniu zawsze miło i fajnie.
siaaska 11:38, 10 lis 2011

Załapałam się jeszcze na kiełbaskę? Nie ma to jak taka z ogniska z grila to nie to samo...
Jesiennie się zrobiło w ogrodzie ale widzę że listeczki już zagrabione
anula_wn 18:18, 10 lis 2011

ojjjj Asiu, po kiełbaskach nie ma śladu
ale jeszcze niejedno ognicho przed nami! zapraszamy

listeczki zgrabiam właśnie w minioną sobotę, teraz to już reszteczki lecą. Muszę wsadzić jeszcze do gruntu moją różę - jednak boję się ją zimować w donicy! zeszłej zimy straciłam kilka róż (piennych) i już nie chcę strat!
siaaska 18:28, 10 lis 2011

Dla moich roślinek to będzie pierwsza zima... Zobaczymy jak przeżyją... Część z nich na pewno okryję bo to małe sadzonki i mogłyby sobie nie poradzić.
Na ognisko bardzo chętnie wstąpię Tylko pisz kiedy...
anula_wn 18:31, 10 lis 2011

oczywiście !

co do zimy, to okryj, zwłaszcza, ze u Was tak łysawo jest, nie ma ich co chronić.... moja to 3 zima będzie i może już bez strat! wiem jak ochraniać no i nie sadzę tych delikatesów (jak hebe np) bo mi szkoda kasy.....
siaaska 18:42, 10 lis 2011

Ja muszę się jeszcze sporo nauczyć.... myślę że z roku na rok będzie coraz lepiej. Zaczęliśmy się osłaniać ale tuje, sosny i świerki jeszcze małe....
anula_wn 18:44, 10 lis 2011

na pewno z roku na rok będzie lepiej ! ba, z ogrodowiskiem z dnia na dzień będzie lepiej
niestety czasu trzeba zanim coś urośnie..... u nas był ten komfort, że kupiliśmy domek z tujami dookoła, jedyna fajna rzecz w tym ogrodzie (choć tuje mało fajne są ten ekran z nich był na pewno atutem przy tak małej działce)