Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały raj na ziemi :)

Mój mały raj na ziemi :)

anula_wn 17:47, 21 mar 2012

Neska napisał(a)
Anula super wiosenne porządki. Ja dziś grabiłam małe gałązki, które zostały po cięciu jabłoni i orzecha.

Nesko, dzięki wielkie ! ja cięłam tylko krzewy i krzaczory, czereśnię tniemy jesienią.
mam nadzieję, że niebawem będzie można zacząć sadzić i przesadzać nie mogę się doczekać!
anula_wn 17:48, 21 mar 2012

Sebek napisał(a)

wyskoczyłam jeszcze dzisiaj po drodze do przedszkola do ogrodniczego - i capnęłam tackę bukszpanów pójdą na obwódkę ciurkadełka !
zdjęcie niewyraźne, ale już ciemno, a nie lubię robić z lampą ...a bez sensu targać statyw do 1 zdjęcia

No cudne te dekoracje

dzięki Sebek ! staram się, wiesz sąsiedztwo zobowiązuje
anula_wn 17:50, 21 mar 2012

justi napisał(a)
Anulko jaki u Ciebie ruch wiosenny. Dekoracje piękne. Od razu sie robi lepiej jak kwiatuchy nas witaja przed domem

oj tak Justi ! ślicznie się zrobiło jak tylko troszkę koloru się pojawiło tak radośnie!
ale niech już zakwitną moje krokusy!!!
anula_wn 17:52, 21 mar 2012

Martek napisał(a)
Można się pomylić jak się patrzy na skrzyneczki ,sekundę zastanawiałam się czy mi się wątki nie pomyliły ,ale "czerwień"goździków szybko rozmył dezorientację

Dziękuję Anula

haha, no tak Martek, troszkę w skrzyneczkach było ruchu w zeszłym roku ja kupiłam w Hortulusie, ale jakoś jedna brzydka się zrobiła
a goździki są....mocno różowe
anula_wn 17:54, 21 mar 2012

Ana napisał(a)
Ależ ślicznie, zakupy kwiatowe w donicach i w paczkach cudne też kupiłam liriope wczoraj

To ja czekam na kwitnienie Twoich Rh - sa takie piękne i wielkie - marzenie! Huśtawkę bym przygarnęła z IKEI, ale u mnie nie ma na czym powiesić w ogrodzie

Ana , faktycznie jak kwitną RH jest bajkowo! urosły mocno odkąd tu mieszkamy, bo to spadek po poprzedniej właścicielce dobrze, że je sadziła! będę focić

a zakupy małe, marzy mi się bujna rabata, kwitnąca cała, ale boję się, że przesadzę...nie mam doświadczenia i działam ostrożnie dość....
anula_wn 17:56, 21 mar 2012

Lena napisał(a)
Anulka,pięknie i perfekcyjnie wygląda twój wiosenny ogród
Zakupy śliczne a ja mam pytanko o te zielone kosze ( z kwiatami hortensji) - czy to ikea?
Widać że lekkie i świetne do ogrodu.

Lenko , dziękuję za odwiedzinki!
zielone kosze są z Leroy Merlin, są różne kolory faktycznie są fajne - lekkie, miękkie, pojemne! i kosztują ok. 15 zł polecam, choć za plastikiem w ogrodzie nie przepadam.....
anula_wn 17:59, 21 mar 2012

sylllwia napisał(a)
Też zaglądam i podziwiam

dziękuję Sylllwiu
pozdrawiam wiosennie i pędzę z rewizytą !
anula_wn 18:03, 21 mar 2012

Martek napisał(a)
Ja mam dwie funkie z "torebki"znakomicie wzeszły .A lilii takich pięknych u nas w LM nie było chyba,że coś dowieźli .U nas nie ma ogrodu na dworze też o to jestem uboższa jeśli idzie o ten market
W Praktikerze były śliczne lilie orientalne,duże cebule pakowane po dwie szt.coś 18 zł ,ale po zastanowieniu stwierdziłam,ze warto tylko trzeba okryć .Może zobacz i tobie coś się spodoba

Martek, u nas jeszcze nie ma ogrodu zewnętrznego, kupowałam w środku. Ale fakt, wiosną - latem jest sporo roślin na zewnątrz, czasem można coś trafić (różnie z jakością). Do Praktikera nie zaglądam....
Co do lilii to ja kupuję jak mi się podoba i nie myślę czy trzeba będzie okrywać ! te egzotyczne faktycznie mogą tego wymagać. Trudno, okryję

Donice na tarasie na razie łysawe, bo nie widać żurawek, liściaste bez liści.... muszę dosadzić co nieco
Joaska 20:25, 21 mar 2012

Nie ma to jak mieszkac w wielkim mieście!!! wszystko pod ręką
W Kielcach chyba ogrodnicy czekali na oficjalną wiosnę bo duże centra ogrodnicze jeszcze ustawiają rośliny
anula_wn 21:53, 21 mar 2012

oj tam oj tam Joasiu!
ale za to takich okolic nie ma jak tam u Was , już ja coś o tym wiem

u nas na zewnątrz w centrach ogrodniczych (tych co byłam) puchy jeszcze , w środku też bida, ale pomału może będzie się coś pojawiać