Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały raj na ziemi :)

Mój mały raj na ziemi :)

Agacia 23:32, 25 maj 2012

Upatrzyłam sobie ten układ: żywopłot z cisa, przed nim trawy, a przed nimi trzmielina, czyli właśnie ten fragment powyższego projektu, który pokazałaś na dzisiejszych zdjęciach. Chociaż u mnie to byłoby na słońcu, więc trzmielinę pewnie trzeba zastąpić czymś innym. W środek 'szpaleru' dałabym 3x coś na pniu, więc też już jakaś zmiana No ale to tylko na razie takie tam wydumki na gorąco - w każdym razie dziękuję
anula_wn 23:33, 25 maj 2012

no lawenda z różą było moim marzeniem tak miałam w swoim projekcie, bo to jedyna b.słoneczna rabata, i ten środek mojego proj. Danusia mi zostawiła ! wyżebrałam zostawienie hakuro, choć jak każdy wie, Dana jej nie lubi..... Myślę, że całość będzie fajna!

Bea, no nie da się ukryć - projekt (pomysł) to podstawa ! staram się tego nie zniszczyć realizacją i słabymi roślinami.....
Matka 23:34, 25 maj 2012

Anula, po ile kupowałaś trawy?takie gęste się wydaja być?
anula_wn 23:34, 25 maj 2012

Agatko, u mnie na tej rabacie słoneczko od 12 ! trzmielina da radę (chyba)
a czy te na pniu to nie za dużo szczęścia by było?
anula_wn 23:35, 25 maj 2012

Limelight za 28 zł, zaś Variegatus za 18 zł.
Są spore, wysokie i duże kępy
anula_wn 23:35, 25 maj 2012

Konstancja30 napisał(a)

(...) dar ma, to fakt ! \a mi brakuje cisów, kwadratu z bukszpanów i 2 traw. Tadam !!!

gdybym miała ocenić swoje aktywa to ... mam lawendę

zawsze coś !
ja też zaczęłam od ...lawendy
Martek 23:43, 25 maj 2012

Miłej niedzieli .
Muszę spadać bo ja szkoła i jeszcze sobie nie dokończyłam pracy
Elfik 23:49, 25 maj 2012

Anulku - Promyczku... Ja też miałam "pozytywną" reklamację w Future Gardens, i to tylko na telefon! Po otrzymaniu bardzo ładnie rozkrzewionej sadzonki Sillver Dollar od razu zadzwoniłam i zastrzegłam, że coś mi się nie podoba - chyba jest zasuszona, ale pani zapewniała, że w gruncie natychmiast ruszy. Po 3 tygodniach ani drgnęła, więc zereklamowałam, bo moje wszystkie już były całe w listeczkach. Pani powiedziała" nie ma sprawy, przyślemy następną". I słowo stało się ciałem Ale najfajniejsze jest to, że tamtą wykopałam "na wszelki wypadek". No i właśnie stał się "wszelki wypadek" i na dwóch gałązkach drgnęła... Natomiast traw od pana Surowińskiego ani dychu, ani słychu
Buziaczki
ana_art 06:20, 26 maj 2012

Śliczne sa te trawki a postawa faceta LUX. Powiedz gdzie kupiłas te trawy? Ostatnio M byl w Kaniach bo w ubiegłym roku mieli duuuuży wybór traw ale z listy która mu napisałam przywióżł tylko 3sztuki bo reszty nie było... a Variegatusa też potrzebuję
ana_art 06:28, 26 maj 2012

anula_wn napisał(a)
Konstancjo, nie wiem czy pytałaś o rzucik Danusinej rabaty czy całego ogrodu ?
w każdym razie wklejam projekt Dany rabaty pod domem- tej, którą teraz realizuję

dar ma, to fakt ! \a mi brakuje cisów, kwadratu z bukszpanów i 2 traw. Tadam !!!

Anula pierwszy raz widzę ten projekcik jak widać czas przy winku dobrze zagospodarowany był. Jakieś 3 tygodnie temu byłam w ogrodniczym przy trasie w radzyminie imieli tam sześcianowe bukszpany, bardzo mi się podobały, mój M pewnie by zapiał przy nich z zachwytu. Stałam koło nich dłuuuugo ale stwierdziłam że nie będą pasowały do mojego projektu....