Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały raj na ziemi :)

Mój mały raj na ziemi :)

anula_wn 11:23, 25 maj 2012

Popcarol, dzięki z ziółek jestem zadowolona bardziej niż z kwiatów w zeszłym roku na tarasie
a warzywka w skrzyniach to pomysł Danuni, bo ja nie mam gdzie ich upchac... a chciałam miec
Lena 11:31, 25 maj 2012

anula_wn napisał(a)
Lenka, myslę, że trzeba czasu aby odkryc ten NASZ styl błędy są nieuniknione...trudno!
mój M smieje się,że moje rośliny dostaną nóg...bo je ciagle przesadzam.... ale oduczyłam się kupowania pojedyńczo - chyba, że dotyczy to czegoś dużego
zresztą, najważniejsza jest radośc jaką daje ogród i praca w nim, ja to czuję więc jest dobrze

Dokładnie - też już kupuję grupowo roślinki
GabiK 12:05, 25 maj 2012

Aniu, piękne zmiany. Co zrobisz z pozostałymi bukszpanami?
A co z realizacją stawu? Doczekać się nie mogę.

Szukanie stylu w ogrodzie to trochę tak jak w modzie. Która z nas, oglądając zdjęcia szkolne nie zakrzyknie- jak ja mogłam to nosić? Dobrze, że większość błędów da się naprawić.
anula_wn 12:21, 25 maj 2012

hehe, dobrze mówisz Gabi ! zresztą gusta nam się zmieniają może i dobrze, nie jest nudno.
Zostały mi dwa bukszpany i chyba wsadzę je po obu stronach chodnika (przy furtce) i podsadzę jasnymi hostami, aby rozjaśnic - przeciez ja juz nie mam miejsca w ogrdzie !

co do stawu....zmieniła się konepcja... nie będzie dużego stawu tylko małe ciurkadło - murek będzie ale nie będzie dużego oczka tylko.... taras wysłaniający studnię ! a ponieżej drugi takie małe zabiegi architektoniczne ....
kiedy..... no właśnie !?!? w tę sobotę mój M skończy rynny i parkiet na poddaszu, to może w przyszłą zacznie wylewac słupki pod tarasy...może.... TEŻ NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAC!
popcorn 12:23, 25 maj 2012

Ale fajnie
Agacia 15:02, 25 maj 2012

Aniu, Twój piękny ogród jest dla mnie nieustannym natchnieniem, pozdrawiam
Ana 15:27, 25 maj 2012

anula_wn napisał(a)

ale oduczyłam się kupowania pojedyńczo - chyba, że dotyczy to czegoś dużego

Dokładnie tak! Ja też, dopiero teraz widać jak pięknie wygladają grupy roślin, a nie pojedyncze chaotycznie powtykane sztuki...zwłaszcza jeśli chodzi o byliny...

anula_wn 18:38, 25 maj 2012

popcarol - fajnie to dopiero będzie ! jesienią (?)

Agatko - lejesz miód na me serce ! mów mi tak, mów kochana !!!

Ana - no właśnie, trzeba się uczyć od najlepszych i tak mamy lepiej , bo tafiłyśmy na Ogrodowisko !
anula_wn 18:42, 25 maj 2012

A teraz powiem Wam rzecz radosną, która raz, że wprowadziła mnie w dobry nastrój, to dwa dała wiarę w ludzi, w ich dobrą wolę

chodzi o moją kulę bukszpanową, którą kupiłam na wiosnę za 70 zł ! pisałam już o tym, że wygląda marnie, nie ma przyrostów i chyba przemarzła im w szkółce i że chcę ją reklamować....
Dzisiaj zajechałam do szkółki (bez bukszpana) i mówię właścicielowi jak jest i bez problemu (!!!) uznał mi reklamację ! wniebowzięta wymieniłam zdechlaka na 2 Morninglight'y i dokupiłam 5 traw na Danusiną rabatę ! fotki wkleję wieczorem !

ależ sie cieszę !

Konstancja30 18:46, 25 maj 2012

Anula cieszę się razem z Tobą ... tak powinno być - dobrze, że zaczyna się klasa w sprzedaży zwyczajowo pojawiać ...